İş konusu yardım :(

hibbo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2023
191
277
18
Kizlar bir tekstil işine girdim asgari ücret + sigorta çalışma arkadaşları ve patronum da çok çok iyi bir insan iş yaparken size kimse karışmıyor fakat çalışma süresi çok fazla günde 12 saat ve ilk iş gunumde mesai yapacağını söyledi zorunlu dedi herkesi toplayıp birkaç kişi kaytarip gelmiyormus ürünler yetişmiyor sanırsam o konulara değindi ve mesai yapacağım dedi toplam 14 saat olmuş oldu ben sabahın 8.30 unda gidip akşam 10 da çıkmış olacaktim ve eve gelene kadar saat 11 olacaktı bende haliyle istemedim ama birşey de diyemedim ama kendisi gelip kızımızı ilk günden mesaiye birakmayalim dedi beni eve yolladı malesef bugün mesaiye baslicam akşama kadar ayakta, işin kötüsü eşim de çalışma saatlerini fazla buluyor bana kızıyor çik oradan diye çıkacağım ama 8 saat çalıştıran yer yok bulamıyorum öyle bir yer varmı onerebileceginiz fabrikalar diye duymuştum ama nasıl nerden basvuracagim onu da bilmiyorum okul bitene kadar çalışmak istiyorum üni okuyorum açıktan

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Bulunduğum şehirde iseniz önerim olucak.

Bu mesai işi çok mu sık oluyor, diğer çalışanlara bi sorun derim. Sigortayı düzenli ödüyorlar mı? Evinize yakın mı ? Yemek parası varmı ?
Okuma- diploma durumunuz nasıl? Yani daha karlı ve rahat işler yapabilecekmisiniz? ( Mesela 2 yılllık bir üni diplomanız varsa MEB onaylı güzel bir formasyon yapıp, özel eğitim eğitmeni vs gibi bişeye geçiş yapabilirsiniz)

Aslında çıkın derdim ama patron ve diğer çalışanlar iyi diyorsunuz, iyi anlaştığınız iş arkadaşları bulmak zor. Yani acelec dsvranmayın bence, bi bir ay falan deneyin, etrafınızı da gözlemleyip başka iş olanakları varmı diye bakın.
Allah yardımcınız olsun

Şimdi tekrar okudum, üni okuyormuşsunuz açıktan. Öneml olan okul, bi yandan okuyorsunuz, hazır kafada bilgiler taze iken çeşitli sınavlara falan da hazırlanın derim ( Türkiye eğitim sistemine çok hakim değilim ama kpss ye hazırlanabilirsniz), eşiniz de çık, saatler çok fazla diyorsa demekki maddi olarak o da kendine güveniyor, geçiniriz diyor, o zaman sizde elinizden geldiği kadar çok dersleri sınavları çalışıp güzel bir işe sahip olabilirsniz

Normal çalışma saati 12 saatse patronunuz iyi bir insan değildir. Tamam tekstilde işler yoğun ama her gün de 12 saat çalışılmaz,herşeyden önce insani olmayan bir durum. Asgari ücretlinin günlük çalışma saati 7,5 bizde. Bunun üstü ancak haftada 3 gün yapılıyor,uzun süreli bir mesai uygulaması mümkün değil. Zaten yapsak da kimse kabul etmez,çalıştıracak adam bulamayız yani.

Şehir belirtirseniz ona göre tavsiyeler gelecektir.

Çalışma saatleriniz çok uzun.
Mutlaka sigorta düzgün ödeniyormu kontrol edin.
Fabrika da fazla çalışma mesai vardiya vs.oluyor.

Bu çalışma değil kölelik. Lütfen buna izin vermeyin. Bulunduğunuz şehirde alışveriş merkezi vardır illa ki, gidin mağazalara elden başvuru yapın. En azından giriş çıkış saatiniz belli olur.

Bu mesai işi çok mu sık oluyor, diğer çalışanlara bi sorun derim. Sigortayı düzenli ödüyorlar mı? Evinize yakın mı ? Yemek parası varmı ?
Okuma- diploma durumunuz nasıl? Yani daha karlı ve rahat işler yapabilecekmisiniz? ( Mesela 2 yılllık bir üni diplomanız varsa MEB onaylı güzel bir formasyon yapıp, özel eğitim eğitmeni vs gibi bişeye geçiş yapabilirsiniz)

Aslında çıkın derdim ama patron ve diğer çalışanlar iyi diyorsunuz, iyi anlaştığınız iş arkadaşları bulmak zor. Yani acelec dsvranmayın bence, bi bir ay falan deneyin, etrafınızı da gözlemleyip başka iş olanakları varmı diye bakın.
Allah yardımcınız olsun
Yanlış bilgi vermeyin 2 yıllık üniversite diploması yılla kim özel eğitimci oluyormuş ? En fazla çocuk gelişimi okuyup grup öğretmeni olur

Çalışmak istiyorsanız tekstil hep böyledir günde 10 saat 12 saat çalıştırır. Kurumsal marketlerde kasiyer falan olursanız oralar daha rahattır. Yükselmesi, maaş imkanı olarak

14 saate can mı dayanır, gecenin köründe eve geliyorsun konu sahibesi :KK51: Böyle çalışma şartları anca Çinde falan var, insanlık dışı saatler kesinlikle. İhtiyacın yoksa çık, başka iş bak. Açıktan okumak yerine düzgün bir okula kaydolup meslek edinme şansın olur mu? Böyle asgari ücretli işlerde sürüklenirsin ancak.

Yanlış bilgi vermeyin 2 yıllık üniversite diploması yılla kim özel eğitimci oluyormuş ? En fazla çocuk gelişimi okuyup grup öğretmeni olur
özel bir çocuk annesi olarak rehabilitasyon merkezlerinin özel eğitim öğretmeni dışında çocuk gelişimci çalıştırdığını da biliyorum malesef. özel eğitim öğretmenleri çok çabuk atanıyorlar ve düşük ücretlerle fazla durmuyolar diye çocuk gelişim uzmanlarını çalıştırıyorlar ilgi isteyen çocuklara hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmayan sadece zaman doldurup para almak için

özel bir çocuk annesi olarak rehabilitasyon merkezlerinin özel eğitim öğretmeni dışında çocuk gelişimci çalıştırdığını da biliyorum malesef. özel eğitim öğretmenleri çok çabuk atanıyorlar ve düşük ücretlerle fazla durmuyolar diye çocuk gelişim uzmanlarını çalıştırıyorlar ilgi isteyen çocuklara hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmayan sadece zaman doldurup para almak için
Çalıştırdıkları çocuk gelişimciler 4 yıllık lisans mezunu uzman öğretici unvanlı kişilerdir. 2 yıllık mezunların imza yetkisi bile yok. Onlar ancak grup öğretmeni olur. Bende zamanında uzman öğretici olarak çalıştım oradan biliyorum.

Bu insanlık değil.

Market vs bakabilirsiniz.
Markette çalıştım esnek saat , bugün şu eleman gelemedi denilip sabain 8 bucugundan gecelere kadar calistirildim market sorumlusunun iznini keserim şunları kafama carparim demeleri müşterilerin beni aglatmasi daha birçok şey zor paçayı kurtardim sabahın 8 inde beni zorunlu marketin önüne dikmeleri kendilerinin 9 buçukta gelmeleri bitmedi vs vs çok kötüydü yani

Allah yardımcınız olsun
Mesai çok olmuyormuş 5 kardeş Suriyeli üst katta çalışıyorlarmış ve her gün birisi hastayım vs diyip gelmiyormus işler kitlenmis yetismemis bu yüzden mesai yapmislar

Şimdi tekrar okudum, üni okuyormuşsunuz açıktan. Öneml olan okul, bi yandan okuyorsunuz, hazır kafada bilgiler taze iken çeşitli sınavlara falan da hazırlanın derim ( Türkiye eğitim sistemine çok hakim değilim ama kpss ye hazırlanabilirsniz), eşiniz de çık, saatler çok fazla diyorsa demekki maddi olarak o da kendine güveniyor, geçiniriz diyor, o zaman sizde elinizden geldiği kadar çok dersleri sınavları çalışıp güzel bir işe sahip olabilirsniz
Okulu bir bitirsem iş bulacagim iki üniversite okuyorum birisi 4 yıllık ama atanamicam biliyorum öğretmen olursam ikincisi 2 yıllık sınavsız üniversite ye başvurdum tıbbi sekreterlik onu bitirsem iş bulabilirim yakınimdaki özel hastanelerde aranıyor ams uzun bir süreç var

Fazla mesai ödeniyor mu?
Haftada kaç gün mesai yapılıyor?
Günde 12 saat çalıştırıp asgari ücret ödeyen patron 2 tatlı dil gösterince iyi insan olmaz. Mecbur değilseniz böyle insanlara prim vermeyin.
Fazla mesai ödeniyor uzun zamandır mesai yapılmiyormus bana denk geldi evet haklısınız iyi olmaz ama daha önceki çalıştığım yerdeki insanları görseniz melek kalır şu anki patron

Back
X