İş konusu yardım :(

günde 12 saat ve ayakta çok fazla ya, bu şekilde bir düzenin olması türkiyede normalleşmesi çok üzücü.. çok üzüldüm. bence çıkabilirsin işten, geçiminiz zor mu çalışmasan sınavlara hazırlansan?
Evet bende çok üzülüyorum malesef sabahin köründe gidip uyumama yakın eve geliyorum nasıl geldigimi de bilmiyorum inanın , akşama kadar ayakta hiç oturmadan mahfoluyorum

Normal çalışma saati 12 saatse patronunuz iyi bir insan değildir. Tamam tekstilde işler yoğun ama her gün de 12 saat çalışılmaz,herşeyden önce insani olmayan bir durum. Asgari ücretlinin günlük çalışma saati 7,5 bizde. Bunun üstü ancak haftada 3 gün yapılıyor,uzun süreli bir mesai uygulaması mümkün değil. Zaten yapsak da kimse kabul etmez,çalıştıracak adam bulamayız yani.

Şehir belirtirseniz ona göre tavsiyeler gelecektir.
Eşim de aynı şeyi söyledi o 8 saat çalışıyor mesaiye kendi tercihlerine göre kalıyorlar yani mecburi mesai gibi birşey yok mesai yapsalar bile 10 saat olmuş oluyor. Benim iki katim çalışıyorsun çok saçma diyor

Çalışma saatleriniz çok uzun.
Mutlaka sigorta düzgün ödeniyormu kontrol edin.
Fabrika da fazla çalışma mesai vardiya vs.oluyor.
Malesef çok uzun 8 saat deseler güle oynaya gideceğim ise zor da bir iş sürekli ayaktayız calisanlardan duyduğum kadarı ile maaş ve sigortalar düzgün yatıyormuş

Bu çalışma değil kölelik. Lütfen buna izin vermeyin. Bulunduğunuz şehirde alışveriş merkezi vardır illa ki, gidin mağazalara elden başvuru yapın. En azından giriş çıkış saatiniz belli olur.
Var fakat çok uzak alışveriş merkezleri bulunduğumuz yere

Çalışmak istiyorsanız tekstil hep böyledir günde 10 saat 12 saat çalıştırır. Kurumsal marketlerde kasiyer falan olursanız oralar daha rahattır. Yükselmesi, maaş imkanı olarak
Çok bilindik kurumsal bir markette çalıştım bir arkadas da aynısıni yazmış ama ama oyle şeyler yaşadım ki işe girerken size esnek saat uygulamarimiz var en fazla 1 saat işiniz uzayabilir çok nadiren diyip sözleşme imzalatiyorlar sonra o 1 saat size 2 3 saat olarak geri dönüyor sizi kullanabildikleri kadar kullaniyorlar

Tekstilin çalışma saatleri uzun olur, lisedeyken yaz tatilinde arada gidiyordum ben çalışmaya cidden ağır şartlarda çalışıyorlar ve mesai sık olur. Suan mesleğim olduğu halde günlük 11 saate asgari ücret teklif ettiler kabul etmedim. Çalışan değil köle arıyorlar sanki. Mecbur değilseniz çalışmayın orada

14 saate can mı dayanır, gecenin köründe eve geliyorsun konu sahibesi :KK51: Böyle çalışma şartları anca Çinde falan var, insanlık dışı saatler kesinlikle. İhtiyacın yoksa çık, başka iş bak. Açıktan okumak yerine düzgün bir okula kaydolup meslek edinme şansın olur mu? Böyle asgari ücretli işlerde sürüklenirsin ancak.
İhtiyacım olmasa dayanmam yani bir arabamiz bile yok altımızda büyük sehirdeyiz ve herşey uzak bı acil durum olsa gidebilecek durumumuz yok memlekete giderken 9 saat otobuslerde Sürünüyoruz geçiniyoruz ama birikim yapamiyoruz eşim de çalışmamı istemiyor orada

Tekstilin çalışma saatleri uzun olur, lisedeyken yaz tatilinde arada gidiyordum ben çalışmaya cidden ağır şartlarda çalışıyorlar ve mesai sık olur. Suan mesleğim olduğu halde günlük 11 saate asgari ücret teklif ettiler kabul etmedim. Çalışan değil köle arıyorlar sanki. Mecbur değilseniz çalışmayın orada
Ben o kadar işte calistim hiç 12 saat çalıştığım bir iş daha olmamıştı şu an bacaklarımı ve ayaklarımı hissetmiyorum eşimin kızdığıni belirterek mesaiye kalmak istemediğimi soyledim ve anca şu vakitte gelip uzanabildim

Kizlar bir tekstil işine girdim asgari ücret + sigorta çalışma arkadaşları ve patronum da çok çok iyi bir insan iş yaparken size kimse karışmıyor fakat çalışma süresi çok fazla günde 12 saat ve ilk iş gunumde mesai yapacağını söyledi zorunlu dedi herkesi toplayıp birkaç kişi kaytarip gelmiyormus ürünler yetişmiyor sanırsam o konulara değindi ve mesai yapacağım dedi toplam 14 saat olmuş oldu ben sabahın 8.30 unda gidip akşam 10 da çıkmış olacaktim ve eve gelene kadar saat 11 olacaktı bende haliyle istemedim ama birşey de diyemedim ama kendisi gelip kızımızı ilk günden mesaiye birakmayalim dedi beni eve yolladı malesef bugün mesaiye baslicam akşama kadar ayakta, işin kötüsü eşim de çalışma saatlerini fazla buluyor bana kızıyor çik oradan diye çıkacağım ama 8 saat çalıştıran yer yok bulamıyorum öyle bir yer varmı onerebileceginiz fabrikalar diye duymuştum ama nasıl nerden basvuracagim onu da bilmiyorum okul bitene kadar çalışmak istiyorum üni okuyorum açıktan

Lcw, defacto, gratis, watsons, mcdonalds, burgerking gibi yerlere başvuru yaptınız mı?

Ben o kadar işte calistim hiç 12 saat çalıştığım bir iş daha olmamıştı şu an bacaklarımı ve ayaklarımı hissetmiyorum eşimin kızdığıni belirterek mesaiye kalmak istemediğimi soyledim ve anca şu vakitte gelip uzanabildim
Ilac depolarına falan başvurun varsa, hem çalışma saatleri az hemde temiz iş. Tekstilde surunursunuz yoksa

Tekstil sektörü maalesef öyle ergenken yaz tatillernde bir kaç deneyimim olmuştu. Tıpkı dediğiniz gibi 12 saat + mesai. Ve bu son yıllarda olan bir durum değil. 25 sene öncesinden bahsediyorum. Hatta bzm patron çocuk işçi çalıştırıyordu. Maliyenin dolaştığını falan duyunca bizi dışarı yolluyordu. Çok yıpratıcı bir sektör. Üni okuyorsan derslerini nasıl çalışacaksn

12 saat normal çalışma saati mi 😳
Yazık günah ya,
Hiç başlamayın derim,
Fabrika veya tekstil olmak zorunda mı, marketleri bir araştırın, bim A101 vs. maaşlar iyi diye duydum ama araştırın bir

Fazla mesai ödeniyorsa kalabilirsiniz bence. Hep sıkı olacak değil ya. İş önemli. Hayat çok pahalı

Çok saçma yav asgari ücrete iş her yerde bulunur neden 12 saat çalışacaksınız ki? Pastane fırın gibi yerler satış elemanı, garson çalıştırıyor oralara bakabilirsiniz sakin ve düzeyli olur. İstanbulda yaşıyorsanız lüks semtlerde garsonluk yapabilirsiniz bahşişlerle falan iyi kazanırsınız zaten oralar yüksek maaş veriyor ama dil isteyebilirler

Back
X