İş meselesi

Nehirh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
2.426
2.174
63
Şuan özel bi kurumda çalışıyorum ekim ayında işkur ile aldı kurum işe. Fakat ücretli öğretmenliğe de geçmek istiyorum. Temmuz da doğum yapıcam Allah nasip ederse. Ama aklıma takılan ne kadar süre çalışınca bu parayı almaya hak kazanırım? 3 ay sadece sağlık sigortam ödendi şuan çalıştığım yerde normal sigorta yeni başladı. 4 buçuk aydır bu kurumdayım 7 ay çalışınca doğum parası alınıyor diye duyum aldım burdan şimdi çıkıp ücretliye geçsem para alamaz miyim? Kafam allak bullak valla... şimdi bebeğim olunca 2 ye kadar çalışmak çok işime gelecek. Birisi bana yardımcı olsun lütfen.

zaten ücretliye geçseniz de temmuz a kadar çalışacaksınız

yani bebek olunca yeniden ücretli yapmak için yeniden başvuracaksınız

sorduğunuz sorudaki en iyi cevabı SGK il müdürlüğü verir

zaten ücretliye geçseniz de temmuz a kadar çalışacaksınız

yani bebek olunca yeniden ücretli yapmak için yeniden başvuracaksınız

sorduğunuz sorudaki en iyi cevabı SGK il müdürlüğü verir
Arayınca doğru düzgün bilgilendirmiyorlar. Temmuz ayımda doğum yapıcam zaten, önümüzdeki sene için düşünüyorum Eylül den itibaren.

Tamam mayıs sonunda doğum ıznıne ayrılacaksınız.
16 hafta sonra ıznınız bitecek, uctetlıye ne zaman başvurmanız gerekiyor?

Tamam mayıs sonunda doğum ıznıne ayrılacaksınız.
16 hafta sonra ıznınız bitecek, uctetlıye ne zaman başvurmanız gerekiyor?
Ücretliye sürekli başvuru yapılıyor ben geçen ay bi yaptım. Bu doğum parasını düşününce aradılar kabul etmedim. En azından burda belli Bi süre çalışınca doğum parası almaya hak kazanabilirim diye.

Ücretliye sürekli başvuru yapılıyor ben geçen ay bi yaptım. Bu doğum parasını düşününce aradılar kabul etmedim. En azından burda belli Bi süre çalışınca doğum parası almaya hak kazanabilirim diye.
Aynı ısyerınde mı olmanız gerekıyordu 120 gun dıye bılıyorum ama emınde degılım

Arayınca doğru düzgün bilgilendirmiyorlar. Temmuz ayımda doğum yapıcam zaten, önümüzdeki sene için düşünüyorum Eylül den itibaren.

O zaman şu an kafaya takmayın

İşinize devam edin sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın

Eylülde durumu değerlendirirsiniz

Back
X