- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
Fabrika işçiliği gibi.
Her eğitim seviyesinden kişilerin yapabileceği bir iş. Lokasyon bana uzak fakat yol, yemek ücreti veriyorlarmış. Evet ileride kadro veya yükselme şansım var.
Alışık olmadığım bir ortam olacak. Daha önce mağazalarda çalışmıştım, mağaza veya ofis gibi bir yer olsa daha rahat hissederdim. Şuan biraz anksiyetem arttı.
Nasıl bir iş ve ortam bu? Bu ortamdan ayrılıp fuarda çalışmak daha mı kolay ya da iyi olacak sizin görüşünüze göre. Her işin mesleğin zorlukları vardır.Bu iş bana göre değil ayrılmak istiyorum. Beni buraya layık görmediler hissediyorum. Ortamdaki insanlar iyi ama bana göre değil iş. Ortama hiç uygun değilim.
Belediye daha iyi benceBir iş fırsatı çıktı belediyeye bağlı taşeron firmada işçi olarak çalışacağım. Şartları özel sektöre göre daha insanidir diye kabul ettim. Potansiyelimden daha düşük bir iş ama belediyeye bağlı diye mantığıma yattı.
Mağazalara da başvurmayı düşünüyordum. Sizce hangisi iyidir?
Fuar çok daha zor hiç bir düzen olmayacak bu iş neden size göre değil hangi konumda girmistiniz kiBu iş bana göre değil ayrılmak istiyorum. Beni buraya layık görmediler hissediyorum. Ortamdaki insanlar iyi ama bana göre değil iş. Ortama hiç uygun değilim.
Nasıl bir iş ve ortam bu? Bu ortamdan ayrılıp fuarda çalışmak daha mı kolay ya da iyi olacak sizin görüşünüze göre. Her işin mesleğin zorlukları vardır.
Sera işi. İş keyifli fakat oradaki tek açık kişi benim diğer kadın arkadaşlar bazısı taşralı bazısı kapalı. Herkesle çok iyi anlaşırım hiçbir ayrım yapmam farklı siyasi görüşte olsalar da. Bana benzeyen kimse yok ki ben iki farklı hayat mı yaşayacağım.Fuar çok daha zor hiç bir düzen olmayacak bu iş neden size göre değil hangi konumda girmistiniz ki
Bir iş fırsatı çıktı belediyeye bağlı taşeron firmada işçi olarak çalışacağım. Şartları özel sektöre göre daha insanidir diye kabul ettim. Potansiyelimden daha düşük bir iş ama belediyeye bağlı diye mantığıma yattı.
Mağazalara da başvurmayı düşünüyordum. Sizce hangisi iyidir?
Fuar işinde nasıl yapacaksınız oranında belli bı saati olmayacak sabahın köründe kalkıp hazırlanmak zorunda kalacaksiniz ya da akşamları geç döneceksiniz. Belki uzak yerlere gideceksiniz. O da zahmetli yani.Buradan çıkıp özel sektöre geçersem stress ve yorgunluk beni bekliyor. Bu şekilde düşününce akılsızlık ediyorum ama iş bana uygun değil.
Burası için sabahın köründe kalkmak istemiyorum(yaklaşık 1 saat sürüyor). Ev yakın olsa idare ederdim...
İyi anlastiktan sonra iki hayat yaşamış olmazsınız ki. Onların size on yargili olacağını mi düşündünüz acaba?Sera işi. İş keyifli fakat oradaki tek açık kişi benim diğer kadın arkadaşlar bazısı taşralı bazısı kapalı. Herkesle çok iyi anlaşırım hiçbir ayrım yapmam farklı siyasi görüşte olsalar da. Bana benzeyen kimse yok ki ben iki farklı hayat mı yaşayacağım.
Yeri uzak biraz, asgari ücreti her yerde alabilirim. Burası için değer mi? Eve çok yakın olsa çalışırdım diye düşünüyorum ama zamanla sıkılabilirim sürekli aynı işi yapıyorsun çünkü.
Stressiz, az yorucu, doğanın içinde çalışmak çok güzel ama mutlu olabileceğimi düşünmüyorum. Asla dışlandığımı hissetmedim, ortam iyi ama o ortama ait olmadığım da belli oluyor.Fuar işinde nasıl yapacaksınız oranında belli bı saati olmayacak sabahın köründe kalkıp hazırlanmak zorunda kalacaksiniz ya da akşamları geç döneceksiniz. Belki uzak yerlere gideceksiniz. O da zahmetli yani.
Seneler önce fuarda çalışan bı üniv. Öğrencisi ile konuşmuştum kız diyordu ki dedem yaşındaki insanlarin tacizine uğruyorum ama paraya ihtiyacım var fuar daha kazançlı geliyor vs. Gerçekten her işin her ortamın bir zorluğu var.
Gireceğiniz işte zaman geçse dahi sizi geri plana atmayacak bişey olmalı. Önceki mesajlarınızda mağaza falan diye seçenek sunmustunuz. Sunduğumuz meslekler birbirinden çok farklı. Anladığım kadarıyla kendinize bı ozguveniniz var fiziki ve görsel olarak ön planda olacağınız işler olsun istiyorsunuz.
Aptallık değil nasıl mutluysaniz o işte başarılı olursunuz ama kafanız çok karışık gibi geldi bana. Hem ne istediğini bilen kendinden emin biri olarak konuşuyorsunuz hemde bı anda biseylerde vazgeciyorsunuz.Stressiz, az yorucu, doğanın içinde çalışmak çok güzel ama mutlu olabileceğimi düşünmüyorum. Asla dışlandığımı hissetmedim, ortam iyi ama o ortama ait olmadığım da belli oluyor.
Mağazada veya hizmet sektöründe çalışabilirim çünkü insanlarla iletişimim başarılıdır (bazen bunalsamda).Dış görünüşume önem vermek iyi hissettiriyor.Kendime bakarım. Özel sektör çileli biraz, ama alışkınım. Sizce aptallık mi yapıyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?