İş nedeniyle eşiyle ayrı yaşayan var mı ?

Denizci eşiyim ..Ben eşimle tanıştığımda deniz görevinin süresi bitmek üzereydi çok seyri olmadı ama buna rağmen 6 ay hiç evine gelemediği görevi oldu.Siz pandemi sürecinde ..tatillerde ,bayramlarda herşekilde bir arada olabilirsiniz..çocuk da yokmuş..inanın pek çok asker eşi kendi iznini bayramları ya yalnız ya kendi anababasıyla geçiriyor.
Aynı şekilde şu 9 ayda 2 hafta falan durmuştur benim eşim de evde. Alışılıyor ama çok zor geliyor.
Dediginiz gibi konu sahibi birçok vakti degerlendirip görüşme imkanı bulabilir ve bu şekilde zamanın nasıl geçtigini anlamaz. Çocuk da yokken fırsatını degerlendirmeli.

Merhaba arkadaşlar,

Bir senedir evliyim. Eşim özel sektörde çalışıyor ve işinden memnunuz çok şükür.
Ben ise öğretmenim ama çalışmıyorum. Kendi branşımda özel sektörde maalesef iş bulamadım. İş bulamadığım için hiç aklımda yokken KPSS 'ye çalışmaya karar verdim. Yaklaşık 7 ay bu sınava hazırlandım. Branşımda iyi bir sıralama elde ettim. Allah nasip ederse ilk atamada atanabileceğim. Kendi bulunduğum şehre veya çok yakınlarına atanma ihtimalim yok denebilir.
Eşim özel sektörde olduğu için 3 yıl ayrı durmamız gerekecek. Eşimin desteği var ama ben üç sene ayrı kalmaktan korkuyorum sanırım. Ailem, arkadaşlarım vs bütün düzenim bu şehirde. Üniversiteyi de kendi şehrimde okumuştum. Sınava hazırlanırken atanmayı çok istiyordum ve çok emek verdim. Fakat sonucum iyi gelince duygularım birden değişti. Tabi ki tercih yapacağım ve ne olursa olsun emeklerimi ziyan etmeyeceğim ama mutsuz hissediyorum kendimi.

:olamaz:

Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı ?
Varsa tecrübeleri bana cesaret verecektir. Bu nedenle konuyu açtım. Hepinize teşekkür ediyorum :)

Not: Branş öğretmeni değilim.
Çocuk yok.
Hayırlı olsun hocam Bende bu sene atandım hocam evimden 1600 km uzaktayım türkiyenin bir ucundan bir ucuna geldim ve gerçekten çok zorlanıyorum eşimden ailemden 4.5 aydır ayrıyım eşim 1 kere gelebildi özel sektörde işleri aşırı yoğun bende gidemiyorum hem salgından dolayı hemde zaten ha diyince gidemiyorsun zaten uçak biletleri çok pahalı bi gidiş dönüş 800-1000 arası değişiyor dört gözle sömestrayı bekliyorum gerçekten çok zor bazen boğulacakmış gibi oluyorum 😞 bir de istanbuldan küçük bir şehire gelmek dahada zor benim için inşallah hayırlısıyla geçer 3 sene

Siz tum kariyerinizi feda edeceginize esiniz 3 yilini feda etmeli.
Aslinda 3 yil iyi hesaplanirsa 2 yil da olur. Ilk 6 ay ve son 6 ay ayri gecirilebilir mesela.

Esiniz ozel sektor zaten, isinden memnun tamam ama, gittigi yerde de is bulur, bulamazsa farkli sektorde calisir 2 yil kadar, ona da farkli bir deneyim olur.

Ben sahsen kesin giderdim, ama 3 yil ayri kalmak da istemezdim ve bu tarz cozumleri degerlendirirdim.
İşte öyle olmuyor bende ayrıyım eşimden ve işini bırak demem bencillik olur 10 yıldır aynı sektörde çalışıyor atandığımız yerler büyük şehirler değil burada insanlar tarım hayvancılıkla gelir elde ediyor. İş bulmakta kolay değil hele çoğu meslek her yerde iş bulamaz.

Kesinlikle git ama esinin de imkani varsa o da gelsin, bence cok mecbur olmadikca ayri kalmaya gerek yok,

Uzaktan iliski, özellikle evlilik sürdürmek cok zor. Esiniz sizin oldugunuz sehirde is bulsa evliliginiz adina daha iyi olur bence.
Hem ailenizden arkadaslarinizda bide üstelik esinizden ayri olmak sizin icin zor olur. Evliliginiz yipranabilir.

Eşimle evliliğimizin ilk 2 yılını iş nedeniyle ayrı şehirlerde geçirdik üstelik bizim 2 yılın sonunda aynı ile atanacağımız da belli değildi. Aramızda hiçbir problem olmadı.

Ben evlendim balayından geldim daha yeni evimde oturamadım başka bir şehirdeki görevime atamam oldu. Spesifik bir iş olduğu için fazla detay veremiyorum ifşa olmamak adına. Bir sınava girmiştim daha sonra da mülakata ama beklemiyordum kazanmayı. Eşim özel sektörde aynı sizinkisi gibi.
Balayından döner dönmez koştur koştur taşındım. Taşınma sırasında çok yakınımdan birini kaybettim. Yeni iş yeni evlilik yeni şehir ve yalnızlık zor oldu ama üstesinden geldiğime inanıyorum. Eşim de burada iş arıyor bir süredir cevap beklediği yerler var. Ay sonuna kadar cevap gelmezse de istifa edip gelecek bir şekilde. Şimdilik beklemedeyiz. Her haftasonu görmeye geliyor beni. Her seferinde ilk kez görüyormuş gibi heyecanlanıyorum. 4 aydır bu şekildeyiz henüz bir sorun yaşamadık. İlk kez ayrı kalıyoruz, sevgili iken bile beraber yaşardık. İşim yoğun olduğu için hiçi pek düşünmeye fırsatım olmuyor bu bir avantaj.
Üstelik benim mesleğim sürekli yurtdışı görevlerini de içeriyor. Zaman zaman eşimle belli süreler ayrı kalacağımız kesin. Hatta çocuğum olursa belki çocuğumu bırakıp gitmem gereken yerler olacak. Ama her şeye rağmen bu iş benim en büyük hayalimdi ve çok mutluyum. Eşim de en büyük destekçim.
Artık iş, evlilik bunlar eskisi gibi değil. Ben modern çağın evliliklerinde bunları normal karşılıyorum. Ama herkesin evliliğinin dinamikleri farklıdır. Kimisininki kaldırır, kimisininki kaldırmaz.

Siz tum kariyerinizi feda edeceginize esiniz 3 yilini feda etmeli.
Aslinda 3 yil iyi hesaplanirsa 2 yil da olur. Ilk 6 ay ve son 6 ay ayri gecirilebilir mesela.

Esiniz ozel sektor zaten, isinden memnun tamam ama, gittigi yerde de is bulur, bulamazsa farkli sektorde calisir 2 yil kadar, ona da farkli bir deneyim olur.

Ben sahsen kesin giderdim, ama 3 yil ayri kalmak da istemezdim ve bu tarz cozumleri degerlendirirdim.
Hiçbirimiz o kadar ayrı kalmak istemiyoruz ki. Ama dediğiniz şey çok zor. Öğretmen arkadaşlar genelde küçük yerlere atanıyor ilk başlarda. Küçük şehirlerde özel sektörde iş bulmak çok çok zor. Kolay olsa büyükşehire bu kadar göç olmazdı zaten..

İşte öyle olmuyor bende ayrıyım eşimden ve işini bırak demem bencillik olur 10 yıldır aynı sektörde çalışıyor atandığımız yerler büyük şehirler değil burada insanlar tarım hayvancılıkla gelir elde ediyor. İş bulmakta kolay değil hele çoğu meslek her yerde iş bulamaz.

Hiçbirimiz o kadar ayrı kalmak istemiyoruz ki. Ama dediğiniz şey çok zor. Öğretmen arkadaşlar genelde küçük yerlere atanıyor ilk başlarda. Küçük şehirlerde özel sektörde iş bulmak çok çok zor. Kolay olsa büyükşehire bu kadar göç olmazdı zaten..

Kesinlikle kolay degil ben de farkindayim.
Benim tercihim bu yonde olurdu.

Ben 3 yil ayri kalmak da istemezdim, kendi kariyerimi feda etmek de istemezdim ve ara cozumlere yonelirdim.
Yine su an aslinda gorduk ki bir cok meslek icin evden calismak da mumkunmus. Hani bazen bazi degisik cozumler mumkun olabiliyor demek istiyorum. Tabi ki tamamen aileye ozel, meslege ozel, kisilere ozel imkansizliklar da olacaktir. Cok genelde fikrimi paylasiyorum.

Kesinlikle kolay degil ben de farkindayim.
Benim tercihim bu yonde olurdu.

Ben 3 yil ayri kalmak da istemezdim, kendi kariyerimi feda etmek de istemezdim ve ara cozumlere yonelirdim.
Yine su an aslinda gorduk ki bir cok meslek icin evden calismak da mumkunmus. Hani bazen bazi degisik cozumler mumkun olabiliyor demek istiyorum. Tabi ki tamamen aileye ozel, meslege ozel, kisilere ozel imkansizliklar da olacaktir. Cok genelde fikrimi paylasiyorum.
Korona vesilesiyle umarım uzaktan çalışma yerleşik bir hal alır. Böyle sorunlar da kolayca çözülür..🙏🙏

Merhaba arkadaşlar,

Bir senedir evliyim. Eşim özel sektörde çalışıyor ve işinden memnunuz çok şükür.
Ben ise öğretmenim ama çalışmıyorum. Kendi branşımda özel sektörde maalesef iş bulamadım. İş bulamadığım için hiç aklımda yokken KPSS 'ye çalışmaya karar verdim. Yaklaşık 7 ay bu sınava hazırlandım. Branşımda iyi bir sıralama elde ettim. Allah nasip ederse ilk atamada atanabileceğim. Kendi bulunduğum şehre veya çok yakınlarına atanma ihtimalim yok denebilir.
Eşim özel sektörde olduğu için 3 yıl ayrı durmamız gerekecek. Eşimin desteği var ama ben üç sene ayrı kalmaktan korkuyorum sanırım. Ailem, arkadaşlarım vs bütün düzenim bu şehirde. Üniversiteyi de kendi şehrimde okumuştum. Sınava hazırlanırken atanmayı çok istiyordum ve çok emek verdim. Fakat sonucum iyi gelince duygularım birden değişti. Tabi ki tercih yapacağım ve ne olursa olsun emeklerimi ziyan etmeyeceğim ama mutsuz hissediyorum kendimi.

Varsa tecrübeleri bana cesaret verecektir. Bu nedenle konuyu açtım. Hepinize teşekkür ediyorum :)

Çocuk yok.

Şehirler arası mesafe ne kadar? Hafta sonları görüşebilecekseniz çok rahat geçer. Baktığınızda hafta içi bizler de birbirimizin yüzünü göremiyoruz. Benim eşim sürekli görevde bir var bir yok. Bir gidiyor 2 ay yok. Bir gidiyor 6 ay yok. Korona zamanı görevler yalan oldu da hazır evde çocuk fikri mantıklı geldi. İkimiz de evdeyken. 4 aylık olduk adama korona zamanı iran görevi çıktı şimdi 1 ay ayrıyız. Yani çok da can sıkıcı durumlar değil. Hepimiz bir şekilde yaşıyoruz zor ama napalım. Zorlukta birbirimizin yanında olmak önemli.

2 çocuk annesiyim,11 senelik ev hanımlığından sonra kpss ile atandım ve çocuklarımı alıp,eşimden 1600 km uzağa gittim. 1 yıldır ayrıyız ve hiç umduğum gibi olmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Yabancı bir şehirdeyiz,uzaktayz,çocuklar babalarını özlüyor,eşim ha deyince gelemiyor,işyerimde sorunlar var vs vs. Atandığıma sevinemedim anlayacağınız. Hani dediniz ya sevinemedim diye,tuhaf bir mutsuzluk hissettim diye,aynen öyle.. O kadar iyi anlıyorum ki! İyi düşünün derim ben,psikolojik açıdan güçlü,sağlam durmanız gerekiyor. Benimki çöktü çünkü... Özellikle benim gibi evcimen,hassas ve duygusal iseniz daha zor. Kolaylıklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar,

Çocuk yok.
Benim şerefsiz eski nişanlım da öğretmen olduğu halde arada engel yokken gelmemeyi tercih etti ayrılmıştı. Böyle eşleri görünce özeniyorum valla.

Biz de 4 yıldır uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz. 6 aydır evliyiz. Ben yurtdışındayım bir de. En iyi ihtimalle 4-5 ayda bir görüşebiliyoruz. Evet zor, çok zor ama 3 yıl, daha iyi bir gelecek için göze alınabilir. 1 yıl dişinizi sıkın, asaletinizi alın, çok zor gelirse istifa edersiniz. Her şeyin çözümü var. Bu fırsatı kaçırırsanız pişman olabilirsiniz. Zaten uzaktan eğitim, yaz tatili, sömestr tatili derken 1 yıl geçer gider.

Bu kadar ayrı kalmak soguklukla beraber baska problemler de getırecektır oncelıkle bunu bılın sevgılı degıl evlısınız
Ayrıca atanacak olmanıza cok sevındım kı ben olsam gıderdım. Meslek askı bende once gelıyor sanırım

Back
X