- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.426
- 598
Benzer bir konu acip ban yiyen uye olarak yaziyorum.
Is yerini onemsemeyip, isini sevmek herseyi kolaylastiriyor :)

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benzer bir konu acip ban yiyen uye olarak yaziyorum.
Is yerini onemsemeyip, isini sevmek herseyi kolaylastiriyor :)
keşke ben de takmamayı öğrenebilsem..işe başlayalı neredeyse 5 ay oldu ama hemen bir laf ettiklerinde ( ki özellikle canımı yakmak icin) elimde olmadan gözlerim doluyor.. sevmiyorlar beni .hele bir tanesinin yüzüme bir bakışı var sanki tiksinilecek biriymişim gibi bakıyor bana.. 2 ayönce yeni biri geldi..o da olmasa ölürdüm herhalde.. nasıl insanlar oldugunu o da anladı.. şimdi 2 mize cephe almış durumdalar..
param var ama huzurum yok.ailem yanımda yok
![]()
ben iş hayatını oyun gibi görüyorum.
farklı kuralları olan bir oyun.
iş için biriyle kavga etmem,
iş için birine sert çıktıysam bunun günlük hayatta karşıma çıkmasını pek normal karşılamam.
sonuçta iş yerinize gittiğinizde uzmanlık şapkanızı takıyorsunuz ve ondan sonra o kimlikle takılıyorsunuz.
her şey iş için :)
iş ilişkilerini ve insan ilişkilerini ayırırım.
normalde kişi öküzse arkadaşlık etmem,
iş hayatında kişi öküzse -öküz iş arkadaşı ile ilişkiler- kurallarını uygularım, hiç bir şeyi kişisel algılamam.
Güzel bir yaklaşım ancak hayat rasyonel değil bence.
En azından şöyle: ilk mezun olduğum zaman 20 li yaşların başında boş teneke gibiydim. İş hayatının kanunlarını bilmediğim için ve insanların avına düşmeye çok açık olduğum için çok üzülüyordum ve bunu yansıtıyordum hayatıma. Ancak aradan geçen 15 yıl sonunda artık bakışlarından çözer oldum. Öyle olaylar yaşıyorsun ki bir sonraki gün hiçbir şey olmamış gibi insanların davranması benim karakterime ters geliyor. O yüzden iş sınırları dahilinde gerektiği kadar muhatap olup fazlasını vermemek lazım. Yani gerçekten işini yapıp akşam 18:00 olduğu zaman arkanda bırakıp çıkacaksın. Evdekilerin de suçu yok ki burada yaşananlardan.
Yani örnek vermek lazım gerçi daha iyi anlaşılması için.akşam çıkışta işi işte bırakacaksın kabul.
ama bir sonraki gün hiçbir şey olmamaış gibi devam etme dediğin konuyu tam anlayamadım.
diyelim bir toplantıda biriyle kavga ettim toplantı çıkışında bile o olayı unuturum eğer konu sonuca erdirildiyse.
ama dediğin şey kişisel alana müdahale ya da saygısızlıksa elbette farklı olur.
Yani örnek vermek lazım gerçi daha iyi anlaşılması için.
Toplantı tartışmaları falan zaten kişisel mevzudan çok iş kaynaklı olduğundan dolayı uzamaz.
Ama bazı insanlar çok pişkin olabiliyor. Benim iş ortamımda var mesela. adama bir şey söylüyorsun o an çok önemsemiyor. Sonra diyelim patron o olayı ona sorunca "haberim yok" diyor. Gözünün içine baka baka inkar. Yani o kadar çok çeşitli insan var ki. Hepsine iş hayatı gereği ayrı şerbeti basıp dediğin gibi kişisel tartışma noktasına gelmeyeceksin. Ama rengini belli edeceksin. Ben eşimle konuşmalarımı bile masamda yapmıyorum, ortamdan uzaklaşıyorum gibi..
Ay biraz sinirlenmistimban mı yedin ,millete çemkirirsen fake e yazıyorlar diye :))