- 15 Temmuz 2014
- 1.308
- 1.228
- 248
- Konu Sahibi greengirll
-
benim çalıştığım yer rekabeti çok fazla olan bur iş kolu ve bir tane değil binlerce var bu tarz insandan. nitekim yer değiştirdim gene aynıları...2.çalıştıgım yerde vardı bir tane öyle bezdirdi beni .Çıktım işten rahatladım , şimdi 2,5 yıldır başka firmada çalışyırum iş arkadaşlarımla aram gayet iyi.Aman bir daha çıkarmasın allah karşıma hırslı bencil aşağılık kompleksi olan insanlardan .Ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin.Ben gitmeyi seçtim , onun seviyesine inemedim .
haklısınız ne kadar denedimsede olmuyor. arkadaşlarımla hep dağıldık başka illere, telefondur whats up vs bi yere kadar, yıldı bir kaç kez bir araya gelebiliyoruz, bazen çok ihtiyaç duyuyorum dostlarıma.İş ortamında samimi arkadaşlık yürümüyor ne yazıkki.
mesafeli olmak iyidir. kafanız rahat olur.
yalnız olmak konusunda ise şunu söyleyebilirim iş dışındaki arkadaşlarınıza odaklanın.
emin olun bu sorunları hepimiz yaşadık ve tek çare mesefe.
yani şöyle söyleyeyim, her şeyim onlara batıyor, habire laf sokuyorlar. çok doğalımdır ben,ama onlar ne düşünüyor bilemem. umrumda da değil artık :)Bu yoruma açık bir durum..
Seni de arkadaşlarını da tanımıyorum, sadece iş ortamlarından esinlenerek yorum yapıyorum.
Senin o pozisyon için fazla olduğunu düşünüyor olabilirler, buna rağmen acı gerçeği değiştiremeyecekleri için böyle bir kinleme olabilir.
Sende de iletişim sorunu olabilir. Sana göre normal davranıyor olabilirsin ama karşındaki insana kendini yanlış ifade edebiliyor olabilirsin. Bazı insanların negatif bir tarafı vardır. Öyle de olabilirsin.
Bence herkese gülümse asla küs olma ama samimi de olma.
Arkadaşlar merhaba, ne zaman yeni bir ortama girsem mutlaka bir bayan tarafından düşman ilan ediliyor ve o gruptan dışlanıyorum eninde sonunda. Şimdi aman canım sende yapıyorsundur bişiler demeyin çünkü gerçekten aşırı iyi niyet ve tahammül göstermekten başka yaptığım bir şey yok. Üst bir kademede çalışıyorum, yaşım genç ama asla kademeymiş, statüymüş ayrım yapmam. İnsanlara ederinden fazla değer veriyorum, suçum da bu oluyor galiba. Gururlu bir insanım ortamdaki bir kişi bile beni istemese o ortama girmem, moralim bozulur. Şu anda yeni girdiğim ortamda baştan beri gereksiz yere benle uğraşan benden daha alt seviyede çalışan bir bayan tarafından ne yapılıp edilip dışlandım. Daha doğrusu kendimi çektim sürekli laf sokmaya çalışıyor, bakışları bile beni rahatsız ediyor. Ne yapardınız siz olsanız?
seni çok iyi anlıyorum, eski iş yeri ortamımda artık kimseyle iş dışında konuşmuyordum nerdeyse, 1-2 kişi hariç. burda da öyle yapmak zorunda kalacağım sanırım. samimi arkadaşlarım,dostlarım başka yerlerde bazen dertleşecek kimse bulamıyorum sıkılıyorum boğuluyorum. ama yapacak bir şey yok
ama ben bıktım bu durumdan gerçekten kendimi kötü hissediyorum artık. tek başına olmayı, yalnızlığı severim ama kalabalıklarda yanlız olmak bazen çok yoruyor insanı, kendine olan güveninini yok ediyor.güzel kadınların makus talihi diyorum :)
evet sallama. iş dışı konuşmak zorunda değilsin.yani şöyle söyleyeyim, her şeyim onlara batıyor, habire laf sokuyorlar. çok doğalımdır ben,ama onlar ne düşünüyor bilemem. umrumda da değil artık :)
olsa da sahte olur...en azından çoğu zaman..İş ortamında zaten dostluk olmaz şekerim, samimi olabileceğin gibi bir yanılgıya kapılma.
bu yemek yeme olayı eskiden bizde de vardı eşimle aynı binadaydık, beraber yerdik genelde. milletin ne kadar gözüne batmış meğersem dillere düşmüşüz şok olmuştum. ben girdiğim her ortamda bunu yaşıyorum malesef, hiç bitmeyecek bir kabus gibi geliyor bazenkadınların birbirlerini kıskandıklarına asla inanmıyor (dum) ta ki başıma gelene kadar... bende benzer bi durum yaşadım. bi sene önce şubat ayında çalıştığım iş yeri iflas etti ve ben işsiz kaldım. uzun çabalar sonunda, yerel bi dergide editör olarak işe başladım. o zaman nişan arifesindeydim. bir de eşim bana sürpriz yapmayı çok sever, öyle hır gürümüz olmaz pek... ilk zamanlar oradaki sekreter bayanla aramız iyiydi. sevgilisi ile olan sorunlarını paylaşıyodu ama iki hafta sonra bana karşı buz gibi oldu! sebebi, eşim ( o zaman nişanlım ) her gün işten alıp işe bırakıyordu, öğlen yemeklerimizi orası karşılamadığı için kendimiz yemek zorundaydık ve nişanlımda kızılayda görevli olduğu için çok yakındık yer olarak öğlen yemeklerini beraber yiyoduk o fırsat buldukça denk getiriyoduk öğlen yemeklerimizi ... iki üç günde bi çiçek yada buket getirir. kız bunları görünce buz gibi oldu bana ve dışlanmaya daha fazla dayanamayıp 4 ay sonra işten ayrıldım, zaten 2 maaşımı da ödememişlerdi bu da etken oldu. sizinde statünüzü falan kıskanıyodur sebep budur bence özel bişi yapmanıza gerek yok. fazla takılmayın
evet acı tecrübelerim sonucu bunu anladım...İş ortamında zaten dostluk olmaz şekerim, samimi olabileceğin gibi bir yanılgıya kapılma.
bu yemek yeme olayı eskiden bizde de vardı eşimle aynı binadaydık, beraber yerdik genelde. milletin ne kadar gözüne batmış meğersem dillere düşmüşüz şok olmuştum. ben girdiğim her ortamda bunu yaşıyorum malesef, hiç bitmeyecek bir kabus gibi geliyor bazenşeytan diyor inatlarına daha da abart her şeyi
kesinlikle öyle imiş. hani insan kendisi neyse karşısındakini de öyle sanar ya, ben herkesi kendim gibi sanıyorum sorun da burdan çıkıyor zaten.olsa da sahte olur...en azından çoğu zaman..
İşte herkese karşı eşit olamazsın. Atıyorum birlikte çalıştığın arkadaşına davrandığın gibi Genel müdüre davranabilir misin.. Saygı çerçevesinde statüyü belirleyen bey-hanım lakaplarıyla ve talep ediş şekliyle belirleyeceksin bunu.davranışlarım herkese karşı eşit yani aslında onların statüsüne iniyorum diyelim. 5 yıllık tecrübem var, başarımla orantılı olarak yükseldim.
kesinlikle öyle ve hep saçma sapan bir nedenden kavga ediyoruz bu tarz söylemlerden sonra milletin. orası ayrı bir durumda, benim iş yerinde yaşadıklarım daha da sinirimi bozuyor artıkaynen canım komşum var onunda eşi çok aşık ablaya... o da yaşamış aynı durumu. iyi çiftler hep nazara geliyo işte ne diyelim :))
kimsenin birbirine bey hanım demediği bir ortamda benim demem garip kaçacaktı, ki isimle hitap etmeyi severim. aslında sorun benim davranışlarım değil onların bu davranışların onlara bir beden büyük gelmesi.İşte herkese karşı eşit olamazsın. Atıyorum birlikte çalıştığın arkadaşına davrandığın gibi Genel müdüre davranabilir misin.. Saygı çerçevesinde statüyü belirleyen bey-hanım lakaplarıyla ve talep ediş şekliyle belirleyeceksin bunu.
Çok yanlış herkese eşit mesafede yaklaşamazsın. Bu insanları aşağılamak, hor görmek demek değil hiyerarşiyi sağlamaktır.
Stajdan sonra ilk başladığım yerde herkes kanka muhabbeti yaparken inatla bey-hanım demeye devam ettim ve bir gün patron geldi ve aynen şöyle söyledi. bundan sonra herkes birbirine ismiyle seslenmeyecek, burası pastane değil statüleriniz farklı.kimsenin birbirine bey hanım demediği bir ortamda benim demem garip kaçacaktı, ki isimle hitap etmeyi severim. aslında sorun benim davranışlarım değil onların bu davranışların onlara bir beden büyük gelmesi.
:) sizden biraz ders alayım o zaman. herkese karşı mesafeyi koruyorsunuz sanırım?Stajdan sonra ilk başladığım yerde herkes kanka muhabbeti yaparken inatla bey-hanım demeye devam ettim ve bir gün patron geldi ve aynen şöyle söyledi. bundan sonra herkes birbirine ismiyle seslenmeyecek, burası pastane değil statüleriniz farklı.Her yerde deve dikeni gibi göze batıyorum asıl benim sevilmemem gerek. Gerçekten deveye diken.. gerçekliği var yani :))
Kendimden üst olarak gördüğüm, yıl olarak benden çok mesleki tecrübesi olan meslektaşlarım veya hakim - savcı ile görüşmelerimde mesafeden çok saygı vardır. Bilgilerine saygı duyuyorum işin doğrusu. Ben gibi olanlara biraz mesafe biraz gülücük, alt statü ile tamamen mesafe. Yakın arkadaş edinmek benim yıllarımı aldığı için ve sıcak kanlı bir insan olmadığım için zorlanmıyorum. Sen zorlanabilirsin. Senin gibi sıcakkanlı olup, dengeyi koruyabilen biri daha faydalı olacaktır bence.:) sizden biraz ders alayım o zaman. herkese karşı mesafeyi koruyorsunuz sanırım?
ve ben bu olayı sürekli yaşıyorum, hani üstlerim de yapıyor alıştık ona da, benden yaşça ve seviyece küçük birinin yapması da ilginç yani. insan gibi davrandıkça tepene çıkıyor kısacası. ben çözümü muhatap olmayarak buluyorum ama bu sefer gene kötü hissediyorum kendimi. illa yükseldikçe yalnız mı kalmak zorunda insan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?