iş ortamında dışlanmak

benim çalıştığım yer rekabeti çok fazla olan bur iş kolu ve bir tane değil binlerce var bu tarz insandan. nitekim yer değiştirdim gene aynıları...

haklısınız ne kadar denedimsede olmuyor. arkadaşlarımla hep dağıldık başka illere, telefondur whats up vs bi yere kadar, yıldı bir kaç kez bir araya gelebiliyoruz, bazen çok ihtiyaç duyuyorum dostlarıma.

yani şöyle söyleyeyim, her şeyim onlara batıyor, habire laf sokuyorlar. çok doğalımdır ben,ama onlar ne düşünüyor bilemem. umrumda da değil artık :)

kadınların birbirlerini kıskandıklarına asla inanmıyor (dum) ta ki başıma gelene kadar... bende benzer bi durum yaşadım. bi sene önce şubat ayında çalıştığım iş yeri iflas etti ve ben işsiz kaldım. uzun çabalar sonunda, yerel bi dergide editör olarak işe başladım. o zaman nişan arifesindeydim. bir de eşim bana sürpriz yapmayı çok sever, öyle hır gürümüz olmaz pek... ilk zamanlar oradaki sekreter bayanla aramız iyiydi. sevgilisi ile olan sorunlarını paylaşıyodu ama iki hafta sonra bana karşı buz gibi oldu! sebebi, eşim ( o zaman nişanlım ) her gün işten alıp işe bırakıyordu, öğlen yemeklerimizi orası karşılamadığı için kendimiz yemek zorundaydık ve nişanlımda kızılayda görevli olduğu için çok yakındık yer olarak öğlen yemeklerini beraber yiyoduk o fırsat buldukça denk getiriyoduk öğlen yemeklerimizi ... iki üç günde bi çiçek yada buket getirir. kız bunları görünce buz gibi oldu bana ve dışlanmaya daha fazla dayanamayıp 4 ay sonra işten ayrıldım, zaten 2 maaşımı da ödememişlerdi bu da etken oldu. sizinde statünüzü falan kıskanıyodur sebep budur bence özel bişi yapmanıza gerek yok. fazla takılmayın

İş ortamında zaten dostluk olmaz şekerim, samimi olabileceğin gibi bir yanılgıya kapılma.

bu yemek yeme olayı eskiden bizde de vardı eşimle aynı binadaydık, beraber yerdik genelde. milletin ne kadar gözüne batmış meğersem dillere düşmüşüz şok olmuştum. ben girdiğim her ortamda bunu yaşıyorum malesef, hiç bitmeyecek bir kabus gibi geliyor bazen şeytan diyor inatlarına daha da abart her şeyi

aynen canım komşum var onunda eşi çok aşık ablaya... o da yaşamış aynı durumu. iyi çiftler hep nazara geliyo işte ne diyelim :))

davranışlarım herkese karşı eşit yani aslında onların statüsüne iniyorum diyelim. 5 yıllık tecrübem var, başarımla orantılı olarak yükseldim.
İşte herkese karşı eşit olamazsın. Atıyorum birlikte çalıştığın arkadaşına davrandığın gibi Genel müdüre davranabilir misin.. Saygı çerçevesinde statüyü belirleyen bey-hanım lakaplarıyla ve talep ediş şekliyle belirleyeceksin bunu.

Çok yanlış herkese eşit mesafede yaklaşamazsın. Bu insanları aşağılamak, hor görmek demek değil hiyerarşiyi sağlamaktır.

aynen canım komşum var onunda eşi çok aşık ablaya... o da yaşamış aynı durumu. iyi çiftler hep nazara geliyo işte ne diyelim :))
kesinlikle öyle ve hep saçma sapan bir nedenden kavga ediyoruz bu tarz söylemlerden sonra milletin. orası ayrı bir durumda, benim iş yerinde yaşadıklarım daha da sinirimi bozuyor artık

kimsenin birbirine bey hanım demediği bir ortamda benim demem garip kaçacaktı, ki isimle hitap etmeyi severim. aslında sorun benim davranışlarım değil onların bu davranışların onlara bir beden büyük gelmesi.

Stajdan sonra ilk başladığım yerde herkes kanka muhabbeti yaparken inatla bey-hanım demeye devam ettim ve bir gün patron geldi ve aynen şöyle söyledi. bundan sonra herkes birbirine ismiyle seslenmeyecek, burası pastane değil statüleriniz farklı. Her yerde deve dikeni gibi göze batıyorum asıl benim sevilmemem gerek. Gerçekten deveye diken.. gerçekliği var yani :))

:) sizden biraz ders alayım o zaman. herkese karşı mesafeyi koruyorsunuz sanırım?

:) sizden biraz ders alayım o zaman. herkese karşı mesafeyi koruyorsunuz sanırım?
Kendimden üst olarak gördüğüm, yıl olarak benden çok mesleki tecrübesi olan meslektaşlarım veya hakim - savcı ile görüşmelerimde mesafeden çok saygı vardır. Bilgilerine saygı duyuyorum işin doğrusu. Ben gibi olanlara biraz mesafe biraz gülücük, alt statü ile tamamen mesafe. Yakın arkadaş edinmek benim yıllarımı aldığı için ve sıcak kanlı bir insan olmadığım için zorlanmıyorum. Sen zorlanabilirsin. Senin gibi sıcakkanlı olup, dengeyi koruyabilen biri daha faydalı olacaktır bence.

insanların statüsüne bakmam, ederinden fazla değer veririm diyorsunuz ama yazdıklarınızdan ben hiç de öyle algılamadım... benden yaşça ve seviyece küçük birinin böyle yapması ilginç diyorsunuz... burdan statüye göre kişilik gösterdiğiniz anlaşılıyor... siz sizden seviyece küçük birine biraz ezici davranıyorsunuz da, o seviyece küçük olan da size hakettiğiniz gibi tavır alıyor olabilir mi acaba? insanlara değer vermek ile ilgili bir konunun içeriğinde hem ederinden fazla değer verdiğinizi iddia ederken hemde seviyece küçük insanların seviyesinden üzerine basa basa bahsetmeniz ilginç bence...
karşısınızdakilerden sürekli dışlandığınızı düşünmek yerine o sizi dışlayanlara nasıl davranıyorum da onlar beni dışlıyor diye düşünmeniz gerekli... bazı insanlara fazla değer verdiğini ve statüye bakmadan ederinden fazla alakalı olduğunu düşünseler bile, farkında olarak yada olmayarak biraz üstünlük taslayabilir... siz bilerek yapıyorsunuz demiyorum.. belki farkında bile değilsiniz ama psikolojik olarak seviyenizin ve statünüzün verdiği yükseklikle sizden alt seviyede olanlara farkında olmadan üstün tavır alıyor olabilirsniz... bir bakış bir kelime bir hareket bile bunu belli eder karşıya... bence karşıdakilerin dışlamasını değil kendinizi bir sınayın... otokontrol herzaman iyi sonuç verir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…