• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş ortamında dışlanmak

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Arkadaşlar merhaba, ne zaman yeni bir ortama girsem mutlaka bir bayan tarafından düşman ilan ediliyor ve o gruptan dışlanıyorum eninde sonunda. Şimdi aman canım sende yapıyorsundur bişiler demeyin çünkü gerçekten aşırı iyi niyet ve tahammül göstermekten başka yaptığım bir şey yok. Üst bir kademede çalışıyorum, yaşım genç ama asla kademeymiş, statüymüş ayrım yapmam. İnsanlara ederinden fazla değer veriyorum, suçum da bu oluyor galiba. Gururlu bir insanım ortamdaki bir kişi bile beni istemese o ortama girmem, moralim bozulur. Şu anda yeni girdiğim ortamda baştan beri gereksiz yere benle uğraşan benden daha alt seviyede çalışan bir bayan tarafından ne yapılıp edilip dışlandım. Daha doğrusu kendimi çektim sürekli laf sokmaya çalışıyor, bakışları bile beni rahatsız ediyor. Ne yapardınız siz olsanız?

Arkadaşlar merhaba, ne zaman yeni bir ortama girsem mutlaka bir bayan tarafından düşman ilan ediliyor ve o gruptan dışlanıyorum eninde sonunda. Şimdi aman canım sende yapıyorsundur bişiler demeyin çünkü gerçekten aşırı iyi niyet ve tahammül göstermekten başka yaptığım bir şey yok. Üst bir kademede çalışıyorum, yaşım genç ama asla kademeymiş, statüymüş ayrım yapmam. İnsanlara ederinden fazla değer veriyorum, suçum da bu oluyor galiba. Gururlu bir insanım ortamdaki bir kişi bile beni istemese o ortama girmem, moralim bozulur. Şu anda yeni girdiğim ortamda baştan beri gereksiz yere benle uğraşan benden daha alt seviyede çalışan bir bayan tarafından ne yapılıp edilip dışlandım. Daha doğrusu kendimi çektim sürekli laf sokmaya çalışıyor, bakışları bile beni rahatsız ediyor. Ne yapardınız siz olsanız?
Aranızdaki statü farkını bulunduğun ortamlarda dengede tutamıyorsun demek ki.

Bu da yaşının küçük yani iş tecrübenin az olmasından da kaynaklanıyor. Tabi kişiliğinin de etkisi vardır.

Ancak yaşı küçük biri olarak nasıl bir işte çalışıyorsun onlardan rütbeli?

Bunun adı mobbing... google'da mobbinge karşı çözüm önerileri bulabilirsiniz..

Aranızdaki statü farkını bulunduğun ortamlarda dengede tutamıyorsun demek ki.

Bu da yaşının küçük yani iş tecrübenin az olmasından da kaynaklanıyor. Tabi kişiliğinin de etkisi vardır.

Ancak yaşı küçük biri olarak nasıl bir işte çalışıyorsun onlardan rütbeli?
davranışlarım herkese karşı eşit yani aslında onların statüsüne iniyorum diyelim. 5 yıllık tecrübem var, başarımla orantılı olarak yükseldim.

Bunun adı mobbing... google'da mobbinge karşı çözüm önerileri bulabilirsiniz..
ve ben bu olayı sürekli yaşıyorum, hani üstlerim de yapıyor alıştık ona da, benden yaşça ve seviyece küçük birinin yapması da ilginç yani. insan gibi davrandıkça tepene çıkıyor kısacası. ben çözümü muhatap olmayarak buluyorum ama bu sefer gene kötü hissediyorum kendimi. illa yükseldikçe yalnız mı kalmak zorunda insan?

ya kıskanıyorlar ya da fazla tepenize çıkarıyorsunuz. ağırlığınızı koyun ve de sallamayın sakın. kasılmayın bir de, çokda önemsemeyin. çünkü dışarda suratına bakılmayacak insanlar iş yerinde kendini bir halt sanıyor.
kendileri itiraf ediyor daha önce aynı seviyedeki insanların onları kaale bile almadığını. ben insan yerine koyuyorum arkadaş gibi davranıyorum,geçenlerde birine bir işi rica ettim, tabi zaten bunları yapmam için maaş alıyorum çalıştır beni çalıştırabildiğin kadar diyor. çok çok acil ve çok basit bir işlemdi bu. ki gün içinde onların yaptığı hataları düzeltiyorum ama kıymet bilen yok tabi. velhasıl yanlız kalmak da hiç hoşuma gitmiyor :(

aynısını 1 buçuk senedir bende yaşıyorum insanlarda öyle bir ego var ki canım telefonuma neden bakmadın diyorum bana hesap sordun diyorlar herkes kendini bişey zannediyo ben artık selam bile vermiyorum umrumda bile değiller kendi egolarında boğulsunlar yüzlerine bile bakma insan hafifliyor tavsiye ederim

davranışlarım herkese karşı eşit yani aslında onların statüsüne iniyorum diyelim. 5 yıllık tecrübem var, başarımla orantılı olarak yükseldim.
Aslında iş ortamında onların statüsüne inmeyeceksin. Bu davranışla ve konuşmayla kurulacak bir denge aslında.

Bunu bazıları çok iyi başarır bazıları kendini kasmaktan eline yüzüne bulaştırır.

Sen bence onlarla iyi olacağım diye aradaki dengeyi kaçırmışsın.

2.çalıştıgım yerde vardı bir tane öyle bezdirdi beni .Çıktım işten rahatladım , şimdi 2,5 yıldır başka firmada çalışyırum iş arkadaşlarımla aram gayet iyi.Aman bir daha çıkarmasın allah karşıma hırslı bencil aşağılık kompleksi olan insanlardan .Ya bu deveyi güdersin yada bu diyardan gidersin.Ben gitmeyi seçtim , onun seviyesine inemedim .

inadına hergün işe şık giyinip gidin onun olduğu heryerde gülümseyin ve asla onu taktığınızı belli etmeyin ve umursamayın madem sizi dışlıyor o kadına karşı ben olsam üstünlük taslardım çünkü hakediyor ..

Aslında iş ortamında onların statüsüne inmeyeceksin. Bu davranışla ve konuşmayla kurulacak bir denge aslında.

Bunu bazıları çok iyi başarır bazıları kendini kasmaktan eline yüzüne bulaştırır.

Sen bence onlarla iyi olacağım diye aradaki dengeyi kaçırmışsın.
evet haklısınız, ben arkadaş gibi davranmak istedim ama olmadı. gayet de doğal davranıyorum çünkü yapım bu. ama onlar kendilerini doğal hissetmemiş demek ki. değer verilmeye alışkın değiller, ama demek ki hak da etmiyorlar.

kendileri itiraf ediyor daha önce aynı seviyedeki insanların onları kaale bile almadığını. ben insan yerine koyuyorum arkadaş gibi davranıyorum,geçenlerde birine bir işi rica ettim, tabi zaten bunları yapmam için maaş alıyorum çalıştır beni çalıştırabildiğin kadar diyor. çok çok acil ve çok basit bir işlemdi bu. ki gün içinde onların yaptığı hataları düzeltiyorum ama kıymet bilen yok tabi. velhasıl yanlız kalmak da hiç hoşuma gitmiyor :KK43:

onlar bu tarz insanlarsa muhatap olunmayı haketmiyorlar ozaman. yani onlara ince düşünceli arkadaş gibi yaklaşan biri fazla geliyor sanırım. çok kaale almayın. fazla muhatapta olmayın bence

İnmeyin.

Siz statünüzü kaldırabiliyorsunuz ama onlar kaldıramıyorlar, sizi çekemiyorlar belli ki.
haklısınız ama gerçekten hiç hoş bir durum değil bu. madonna demiş ki, tepeye çıktıkça tek başıma kaldım. yani tabiki tepe derken abartmayayım kendimi :) en çok gösterdiğim iyi niyet ve içtenliğe üzülüyorum, kendimi salak gibi hissediyorum resmen :D

İş ortamında samimi arkadaşlık yürümüyor ne yazıkki.
mesafeli olmak iyidir. kafanız rahat olur.
yalnız olmak konusunda ise şunu söyleyebilirim iş dışındaki arkadaşlarınıza odaklanın.
emin olun bu sorunları hepimiz yaşadık ve tek çare mesefe.

evet haklısınız, ben arkadaş gibi davranmak istedim ama olmadı. gayet de doğal davranıyorum çünkü yapım bu. ama onlar kendilerini doğal hissetmemiş demek ki. değer verilmeye alışkın değiller, ama demek ki hak da etmiyorlar.
Bu yoruma açık bir durum..
Seni de arkadaşlarını da tanımıyorum, sadece iş ortamlarından esinlenerek yorum yapıyorum.
Senin o pozisyon için fazla olduğunu düşünüyor olabilirler, buna rağmen acı gerçeği değiştiremeyecekleri için böyle bir kinleme olabilir.
Sende de iletişim sorunu olabilir. Sana göre normal davranıyor olabilirsin ama karşındaki insana kendini yanlış ifade edebiliyor olabilirsin. Bazı insanların negatif bir tarafı vardır. Öyle de olabilirsin.
Bence herkese gülümse asla küs olma ama samimi de olma.

aynısını 1 buçuk senedir bende yaşıyorum insanlarda öyle bir ego var ki canım telefonuma neden bakmadın diyorum bana hesap sordun diyorlar herkes kendini bişey zannediyo ben artık selam bile vermiyorum umrumda bile değiller kendi egolarında boğulsunlar yüzlerine bile bakma insan hafifliyor tavsiye ederim
seni çok iyi anlıyorum, eski iş yeri ortamımda artık kimseyle iş dışında konuşmuyordum nerdeyse, 1-2 kişi hariç. burda da öyle yapmak zorunda kalacağım sanırım. samimi arkadaşlarım,dostlarım başka yerlerde bazen dertleşecek kimse bulamıyorum sıkılıyorum boğuluyorum. ama yapacak bir şey yok :(

Back
X