Bak canım iki kat maaş zor. Eşim dünya çapında faaliyet gösteren bir firmada çalışıyor. Benim eski işimi yapan kız şu anda benden 750 lira fazla kazanıyor. Ben de bugün eski şartlarımda iş bulurum belki. 5te işten çıkmayı unutur eve yorgun gelmeyi kabul eder 2 sene ücretsiz izin almaktan vazgeçersem..KPSS iyi hoş da, B grubu memur olmak parlak bişey değil. Özel sektöre kızıyoruz ediyoruz ama ya şansım yaver giderse, ya çok başarılı olursam ve devlette alacağım paranın 2 katını özel sektöre alacak konuma gelirsem? İşte o da var. Ya Allah bana yürü ya kulum derse? Ya çok daha saygın bir konumda olursam bundan 10 sene sonra? Kendi alanımla ilgili... O da var. Sonuç olarak B grubu memurluğun çalışma saatleri ve iş garantisi dışında başka güzel bir tarafı yok. Kısalmıyorsun ama uzamıyorsun da.
Aslında sizin gidişatınız kötü değilmiş, kriz ortamında iş bulmuşsunuz sonuçta.
Kaldı ki ziraat sınav açtı. Ülke çapında 23.oldum. müfettişliğe başvuramadım evlenmek üzereydim. Gişede teklif ettikleri benim maaşımdan azdı.
İlerlemeye gelirsek ilerlemen zor büyük firmalarda. Cfo dediğimiz insanlar odtü mühendislik üzeri işletme master yapmış olanlar.
Teknosada falan çalışacaksan sadece yurtdışı ingilizce eğitim için çalış. Para biriktir. Yükselebileceğin çok konum yok bunu kabullen. En çok muhasebe müdürü olursun. Ben de işletme mezunuyum. Büyük hayallerim vardı ama yok olmuyor. Müh+işl.master her zaman önüne geçecek.