İş Polemiği

KPSS iyi hoş da, B grubu memur olmak parlak bişey değil. Özel sektöre kızıyoruz ediyoruz ama ya şansım yaver giderse, ya çok başarılı olursam ve devlette alacağım paranın 2 katını özel sektöre alacak konuma gelirsem? İşte o da var. Ya Allah bana yürü ya kulum derse? Ya çok daha saygın bir konumda olursam bundan 10 sene sonra? Kendi alanımla ilgili... O da var. Sonuç olarak B grubu memurluğun çalışma saatleri ve iş garantisi dışında başka güzel bir tarafı yok. Kısalmıyorsun ama uzamıyorsun da.

Aslında sizin gidişatınız kötü değilmiş, kriz ortamında iş bulmuşsunuz sonuçta.
Bak canım iki kat maaş zor. Eşim dünya çapında faaliyet gösteren bir firmada çalışıyor. Benim eski işimi yapan kız şu anda benden 750 lira fazla kazanıyor. Ben de bugün eski şartlarımda iş bulurum belki. 5te işten çıkmayı unutur eve yorgun gelmeyi kabul eder 2 sene ücretsiz izin almaktan vazgeçersem..

Kaldı ki ziraat sınav açtı. Ülke çapında 23.oldum. müfettişliğe başvuramadım evlenmek üzereydim. Gişede teklif ettikleri benim maaşımdan azdı.

İlerlemeye gelirsek ilerlemen zor büyük firmalarda. Cfo dediğimiz insanlar odtü mühendislik üzeri işletme master yapmış olanlar.

Teknosada falan çalışacaksan sadece yurtdışı ingilizce eğitim için çalış. Para biriktir. Yükselebileceğin çok konum yok bunu kabullen. En çok muhasebe müdürü olursun. Ben de işletme mezunuyum. Büyük hayallerim vardı ama yok olmuyor. Müh+işl.master her zaman önüne geçecek.

Yanlış düşünüyosun arkadaşın haklı.

Kendine bi hedef belirleyip ona yoğunlaşmalısın.

Banka mı istiyosun ? bankaya sınavla alınamıyosan girersin çağrı merkezine sınavla geçersin şubeye genel müdürlüğe.

Okuduğum okulu küçümsemiyorum, arkadaşımın diğer insanları küçümsemesine ithafen yazdım ben onu. Okulumu seviyorum fakat ülkemizdeki üniversitelerin çoğundan farklı bir tarafı yok. Okul adına dikkat eden biri CV'mi önemsemez yani, onu demek istiyorum.
Üniversiteden sonra bir sürü işte çalıştım.Tezgahtarlık yaptım. Sadece bir gün çalıştığım bir pastahanenin yanmış fırınını temizledim.(parlattım ama :) Çok yorulmuştum ertesi gün çıktım. Sekreterlik tarzı işler yaptım.Sanayide falan çalıştım. Banka sınavlarını kazandım sonra. Mülakatta sanayide çalıştım falan dedim iyi o zaman biz seni sanayiden kurtaralım dediler işe alındım. Sonra baktım banka bildiğin gibi değil kurtarmaz olsaydınız dedim :) Sonra geri oradan da kurtardım ama ömrümü yedi diyebilirim. Söylemek istediğim paraya ihtiyacın varsa, çalışmadığın zaman ihtiyaçlarını karşılayacak kadar zengin değilse ailen. Mecbur çalışıyorsun. Herkesin hayatı farklı olduğu için herkes kendince haklı. Bir de alakasız işlerde çalışıyor olmam banka için sorun olmadıysa bir çok yerin zorun edeceğini sanmıyorum ben. Tecrübe daha önemli ve gerekli.

Üniversiteden sonra bir sürü işte çalıştım.Tezgahtarlık yaptım. Sadece bir gün çalıştığım bir pastahanenin yanmış fırınını temizledim.(parlattım ama :) Çok yorulmuştum ertesi gün çıktım. Sekreterlik tarzı işler yaptım.Sanayide falan çalıştım. Banka sınavlarını kazandım sonra. Mülakatta sanayide çalıştım falan dedim iyi o zaman biz seni sanayiden kurtaralım dediler işe alındım. Sonra baktım banka bildiğin gibi değil kurtarmaz olsaydınız dedim :) Sonra geri oradan da kurtardım ama ömrümü yedi diyebilirim. Söylemek istediğim paraya ihtiyacın varsa, çalışmadığın zaman ihtiyaçlarını karşılayacak kadar zengin değilse ailen. Mecbur çalışıyorsun. Herkesin hayatı farklı olduğu için herkes kendince haklı. Bir de alakasız işlerde çalışıyor olmam banka için sorun olmadıysa bir çok yerin zorun edeceğini sanmıyorum ben. Tecrübe daha önemli ve gerekli.
Bankadaki sıkıntı neydi peki?

Bankadaki sıkıntı neydi peki?
Valla yaşamayan bilmez mi diyeyim işkence mi diyeyim bilmiyorum. Başkaların abartı gelebilir ama benim iş arkadaşlarımın hepsi bıkmış durumdaydı. Hala beni gördükçe "oh sen kurtardın darısı bize" diyorlar. Üstelik devlet bankası, yükselme şansı sürekli olan ve maaşı da yükseldikçe gayet iyi. Ama sürekli stres sıkıntı.Nefes almadan çalışsan kimse dur biraz nefes al demez. Kolay kolay izin kullanamazsın. İzin istemeye korkarsın. Hastalıklarını ayakta atlatmaya alışırsın.Anlatmayla bitmez.Hala şükrediyorum oradan çıktığım için. Gram pişman olanı duymadım, istifa edip.

Valla yaşamayan bilmez mi diyeyim işkence mi diyeyim bilmiyorum. Başkaların abartı gelebilir ama benim iş arkadaşlarımın hepsi bıkmış durumdaydı. Hala beni gördükçe "oh sen kurtardın darısı bize" diyorlar. Üstelik devlet bankası, yükselme şansı sürekli olan ve maaşı da yükseldikçe gayet iyi. Ama sürekli stres sıkıntı.Nefes almadan çalışsan kimse dur biraz nefes al demez. Kolay kolay izin kullanamazsın. İzin istemeye korkarsın. Hastalıklarını ayakta atlatmaya alışırsın.Anlatmayla bitmez.Hala şükrediyorum oradan çıktığım için. Gram pişman olanı duymadım, istifa edip.
Baskı olayını duymuştum, istifa etmek de öyle kolay olmuyormuş galiba bankalarda. Şu an ne iş yapıyorsunuz?

İşte ben de şunu söylüyorum.Eğer öyle bi alana yönelirsen bu senin kariyerini kötü etkiler.Şirketlerin insan kaynakları mezun olunduktan sonra uzun süre alanıyla ilgili işe girememiş insanlara hoş bakmıyor.Altında bir sebep varmış gibi düşünüyorlar.Eğer durumun çok kötü değilse mezun olduktan sonra iş bulamazsan en azından alanınla ilgili bi staj yap.Alanınla ilgili şeylerle uğraş.Arkadaşının bahsettiği budur bence.

Katılıyorum.Olumsuz düşünceye sebep oluyor iş yerlerinde bu durum.Yinede kendi alanında belki çok düşük maaşla belki uzak bi işyerinde ama mutlaka kendi alanında.Lisansı bitirip gidip teknoloji mağazasında kendi eğitim seviyenden daha alt sınıfta insanların başvurduğu bir yerde bir pozisyonda çalışman ileride kendi alanın için başvurduğun yerde açık söylüyorum ''vizyonsuz'' damgası yemene sebep olacak.Annem bir grup şirketinde iyi bir pozisyonda çalışıyor.Bu sebeple işyerinde farklı departmanlarda çalışan kişiler dahi annemi tanıdıkları için bu sayede bende kendileriyle gerek aynı ortamda bulunma gerekte paylaşımlarda bulunma fırsatı yakaladım.Sadece bi örneği anlatıcam size. Bi gün işyerine gittim iş başvruları yapılmış muhasebe müdürlüğü için.Gelen talepler kontrol ediyor serap abla diye bi bayan tarafından.Öyle bakarken bi tanesi işletme mezunuymuş üniversiteden mezun olduktan sonra 1-2 sene mağazada mı çalışmış alakasız bişey yapmış yalan olmasın.Serap abla sadece ''iyi sen orda çalışmaya devam et o zaman'' diyip direkt geçti sayfayı.Kim nerde çalışsın ayol dedim.Ne biliyim delinin biri işletmeden mezun olmuş sonra gitmiş saçma sapan işler yapmış şimdide gelmiş 5 yıldızlı otele muhasebe müdürlüğü başvurusu yapıyor onun bilgiler çoktan küflenmiştir yaa dedi güldü.Önce bi şaşırdım sonra bi durdum sonra algıladım yani resmen.Sesimi çıkarmadım hiç öyle mi düşünüyosunuz yani filan diye ama oda kulağımda küpe kaldı. Bu yüzden arkadaşının üslubu her ne kadar hoşuna gitmesede yanlış düşünen sensin ne yazıkki.

Merhaba
Bende 2014 yilinda mezun oldum. Endustri muhendisiyim ve is bulamadim. Okurken bir muhasebe burosuna basladim suan devam ediyorum hemde is ariyorum. 2 tane staj yapmistim zorunlu birde muhasebe deneyimim olunca gorusmelerde ozguvenli bir sekilde kendimi anlatabiliyorum.
Elbette alin teri dokulen hic bir is kucumsenemez lakin kariyer hedefi olan biriyseniz aza coga bakmadan, verilen is angarya bile olsa ses cikarmadan yapmaliki tecrube kazanabilesiniz.
Bence kendi alanlariniza uygun bir yer bakin. Şansiniz bol olsun.

Katılıyorum.Olumsuz düşünceye sebep oluyor iş yerlerinde bu durum.Yinede kendi alanında belki çok düşük maaşla belki uzak bi işyerinde ama mutlaka kendi alanında.Lisansı bitirip gidip teknoloji mağazasında kendi eğitim seviyenden daha alt sınıfta insanların başvurduğu bir yerde bir pozisyonda çalışman ileride kendi alanın için başvurduğun yerde açık söylüyorum ''vizyonsuz'' damgası yemene sebep olacak.Annem bir grup şirketinde iyi bir pozisyonda çalışıyor.Bu sebeple işyerinde farklı departmanlarda çalışan kişiler dahi annemi tanıdıkları için bu sayede bende kendileriyle gerek aynı ortamda bulunma gerekte paylaşımlarda bulunma fırsatı yakaladım.Sadece bi örneği anlatıcam size. Bi gün işyerine gittim iş başvruları yapılmış muhasebe müdürlüğü için.Gelen talepler kontrol ediyor serap abla diye bi bayan tarafından.Öyle bakarken bi tanesi işletme mezunuymuş üniversiteden mezun olduktan sonra 1-2 sene mağazada mı çalışmış alakasız bişey yapmış yalan olmasın.Serap abla sadece ''iyi sen orda çalışmaya devam et o zaman'' diyip direkt geçti sayfayı.Kim nerde çalışsın ayol dedim.Ne biliyim delinin biri işletmeden mezun olmuş sonra gitmiş saçma sapan işler yapmış şimdide gelmiş 5 yıldızlı otele muhasebe müdürlüğü başvurusu yapıyor onun bilgiler çoktan küflenmiştir yaa dedi güldü.Önce bi şaşırdım sonra bi durdum sonra algıladım yani resmen.Sesimi çıkarmadım hiç öyle mi düşünüyosunuz yani filan diye ama oda kulağımda küpe kaldı. Bu yüzden arkadaşının üslubu her ne kadar hoşuna gitmesede yanlış düşünen sensin ne yazıkki.
Demek ki öyle düşünüyor. Ya haklı bi yerde, özellikle bilginin eskimesi konusunda. Olur da zor durumda kalıp alakasız bir işte çalışırsam geçici olarak sırf para için, cv'ye yazmam bile. Açıkçası yazılacak bi tarafı da yok. Sonuçta müşteriye telefon satmak insana ne katabilir ki iletişim kurmuş olmanın dışında? Hadi ikna konusunda da bişey katar diyelim. Ama bir insanı finansla alakalı bişeye ikna etmekle telefon almaya ikna etmek arasında çok fark var. Asıl sıkıntı aslında bilginin eskimesi, unutulması.

Arkadaşlar selam, ek iş, part-time iş veya sürekli bir iş arıyorsanız linkini vereceğim "İş İlanları Türkiye" grubuna üye olup ilanları takip edebilirsiniz. Özellikle büyük şehirler olacak şekilde Türkiye'nin her ilinde faal çalışıyorlar.

Kendinize çok iyi bakın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, ek iş, part-time iş veya sürekli bir iş arıyorsanız linkini vereceğim "İş İlanları Türkiye" grubuna üye olup ilanları takip edebilirsiniz. Özellikle büyük şehirler olacak şekilde Türkiye'nin her ilinde faal çalışıyorlar.

Kendinize çok iyi bakın...
Reklam yapayım demissiniz onuda becerememissiniz yanlış link yazmışsınız ahahahahha:KK70::KK70:

Son düzenleyen: Moderatör:
Reklam yapayım demissiniz onuda becerememissiniz yanlış link yazmışsınız ahahahahha:KK70::KK70:
O yanlışlık sistemden kaynaklı otomatik çeviriyor yani Instagtam olarakta revize edildi. Ayrıca Aslında reklam demeyelim yardımcı olmak desek daha makul olur, sonuçta kar amaçlı bir işleyiş değiş

Back
X