• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş seyahatleri ve eşim

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Merhaba,
Ben 3 yıldır bir şirkette çalışıyorum maaşım iyi. Sorun şu ki işimin bir kısmını şehir dışı seyahatleri oluşturuyor. Şu anda personel eksikliği olduğu için normalden daha fazla olarak başka projeler için de ben görevlendiriliyorum. Yöneticim benden rica ediyor ben de hayır diyemiyorum. Bu durumun ne zaman çözüleceği ise belli değil, uzun süre böyle devam edecek gibi duruyor.
Eşim ise bu duruma çok tepkili. Neredeyse her ay yaklaşık 1 hafta şehir dışında oluyormuşum, neden hep ben gidiyormuşum. Bir de hamileyim bu yüzden iyice tepki gösterir oldu. Şehir dışına çıkmaktan çok beni yoran şey her seferinde eşimle bu konu hakkında tartışmak. Ben de gitmek istemiyorum ama ne yapayım iş olunca mecbur gidiyorum. İlk işe başladığım zamanlar böyle değildi. Son 6 aydır bu tempoda devam ediyorum.

Yine bu sebepten tartıştık moralim çok bozuk. Ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum bana bir yol gösterir misiniz

Ben eşinizi haklı buldum
Şirketin başka bir departmanında çalışma şansınız yok mu
Daha önce böyle bir talebim olmuştu. Başka bir departmana geçmeme izin vermediler. Personel eksikliğinden dolayı projene bakacak kimse olmadığı için şu anda izin vermeyeceklerini söylediler

Hep aynı şehire mi gidiyorsunuz. Benim hep hayalimdir böyle gezerek çalışacağım bir iş :) eşinizde katılsın bazı dönemler size. Ne biliyim bu kadar karıştırmazdım işimin düzenine herhalde. İşim bu yapacak bir şeyim yok derdim eşime.
Hep aynı değil de 3 4 farklı şehir arasında mekik dokuyorum :) ilk başlarda ben de sevmiştim ne güzel geziyorum diye ama inanın göründüğü gibi değil gerçekten yorucu oluyor

Siz hayır demediğiniz için şirket eleman almıyor, siz 2 kişilik iş yapıyorsunuz farkında mısınız? Bu tip şirketler sömürecek sessiz birini bulunca pestili çıkana kadar çalıştırır. Gebeliğinizi öne sürerek seyahatlerin azalmasını talep edin, siz doğum izinindeyken kim yapacak bu işleri? Yeni doğmuş bebekle iş seyahatine gitmenizi de rica ederler, demedi demeyin.

Çalıştığınız şirket çok vicdansız. Hamile kadını ordan oraya sürüklüyorlar.
Geçim sıkıntınız yoksa işinizden istifa edin. Şu an hayatınızdaki odak noktanız huzur içinde doğumunuzu gerçekleştirmek olmalı.

Siz de durumdan şikayetçiyseniz çözüm arayın. Erkekler genelde eşlerinin iş durumlarına karışmayı marifet sayarlar. Siz eşinizin lafına bakmayın,memnunsanız devam edin, değilseniz işvereninizle görüşün

Bence de eşiniz haklı ayda bir hafta evde olmayan eş bende arıza çıkartırdim. Benim de çalıştığım dönem şehir dışı seyahatlerim oluyordu ama kısa süreli . Birde hamileyseniz bence size bu kadar iş yerinin yüklenmesine izin vermeyin eleman alacaklar bir zahmet .

Benim yerimde olsa ne yapardı eşiniz? Şehiriçi yine iyi her ayın 1 haftası en iyi ihtimal genelde iki haftası git gel şeklinde yurtdışında oluyor eşim. Pandemi başladı seyahatler kısıtlandıda ohh dedim :))

siz nasılsa idare ediyorsunuz diye iş yeriniz bunu suistimal ediyor , personel eksikliği sizin sorununuz değil onların sorunu siz 2 kişinin yaptığı işi yapıpyorsunuz her ay 1 hafta şehir dışına girmek üzerine bir anlaşmanız yoktu. artık net tavır göstermelisiniz iş yerinize karşı . mesela işten çıksanız anında yerinize biri gelmeyecek mi? olmayan personelin ihtiyaç duyulmasına rağmen neden yeri doldurulmuyor ? çünkü onlar ihtiyaç duymuyor siz yetiyorsunuz anlatabildim mi

Back
X