İş sorunu yaşıyoruz.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar eşim ablasını eşinin yanında çalışıyordu. Ablası eşi ile kavga etmiş sanırım ayrılma durumuna geldiler eşim işten çıktı dün. Ben ciddi üzgünüm. Eşimin güzel bir mal varlığı var fakat dünden beri işsiz. Çok üzülüyorum 2 bebeğimiz var. Ben özel ders veriyorum yalnızca. Eşimin çevresi çok iş bulabilir ama bu şartlarda ol az tabi." Birkaç gün kafamı dinleyeyim ablam barışsa da ben işe dönmem" dedi başka bir iş yapmaya kararlı gibi. Buluruz bir iş daha çok çalışırız falan diyor ama ben neden böyle hissediyorum. Kötüyüm yani nebilim iyi değilim işte. Bu süreçte ne yapmam lazım. Bende o işe dönmesini istemiyorum aslında zaten ama kendimi böyle de kötü hissediyorum. 6 yıldır eşim kaç kez işi bırakma durumuna geldi bilmiyorum. Ablası tartışır bırakır laf söylerler birbirine çıkar vs ama bu sefer kesin gibi. Hem ilerisi için o iye çalışmaması güzel olacak gibi 10 yıl sonra bir kavgada çıksa yine iş bulması daha zor olabilir eşim bugün 30 yaşında ama başka işlerinde garantisi yok bir yandan of bilmşyorum anlatmak istedim

eşinizin iş durumu ablasının yuvasına bağlıysa o işten uzun vadede hayır gelmezdi zaten.
En kisa zamanda daha iyi bir iş bulur inşallah, üzmeyin kendinizi.
Aslında tamda öyle ve onlar sürekli tartışan bir çift. Bu sefer iş baya uzamış görümcem ayrılmayı düşünüyormuş ama barışır gibi geliyor bana eşine para ile bakıyor eşi zengin bir adam olay onlarda farklı biraz. Barışsa da ben başka bir bulsun istiyorum inşallah bulur.

Baştan girmesi hata zaten. Bu akraba, aile işlerini hic sevmem. Bir tartismayla, anlasmazlikla devamli sallantida işi boyle insanda huzur kalmaz. Elalemin yaninda hakkiyla calissin kafasi rahat olsun daha iyi.

Benim esim bir sure işsizdi hatta biraz uzun bir sure issiz kalmisti. Abisi o sirada iş kuralim dedi de eşim ortakligi bile kabul etmedi. İş kurmaya karar verseydik bile (akraba, aileyle) iş yapmazdik biz.
Yaninda eleman olarak calişmak daha beter bence.

Baştan girmesi hata zaten. Bu akraba, aile işlerini hic sevmem. Bir tartismayla, anlasmazlikla devamli sallantida işi boyle insanda huzur kalmaz. Elalemin yaninda hakkiyla calissin kafasi rahat olsun daha iyi.

Benim esim bir sure işsizdi hatta biraz uzun bir sure issiz kalmisti. Abisi o sirada iş kuralim dedi de eşim ortakligi bile kabul etmedi. İş kurmaya karar verseydik bile (akraba, aileyle) iş yapmazdik biz.
Yaninda eleman olarak calişmak daha beter bence.
Kesinlikle öyle eşim küçük yaşta girmiş yanına ve onlara iyi gelmiş o. Hemen iş bulabilir mi bilmiyorum bu korkutuyır beni çok ama böyle devam etmesini de istemiyorum dediğiniz gibi hep sallantıda

Yani daha 1 gün olmuş, işsizliği hissedip psikolojik olarak çökecek bir zaman dilimi değil. Kendinizi toplamaya çalışın ve eşinize destek olun. Zaten iş bulma durumu varmış.
Ben ailemde hiç işsizlik görmedim fazla garanticiyim sanırım üzülüyorum o yüzden hemen birkaç kez evlendiğimizde oldu ama ertesi gün eşim işe gitti şuan çok kararlı bu hem güzel ya bulamazsa diye düşününce de kötü geliyor

Bence iyi olmuş zaten eninde sonunda olacak olan şey olmuş...
Akrabayla yapılan işlere guven olmaz....
Baştan girmemesi gerekiyordu bu işe hadi girdi diyelim yollarını daha önceden ayırmaları gerekiyordu....

ayrıca komik olan şu ki o kadar emeği olan adamın işi ablasıyla eşinin evliliğine bağlı....
Ben olsam o aileyle de arama mesafe koyardım
Hiç etik değil...

Eşini düzgün yapan biri ise aslında enişte de normal bir insansa onunla konuşup bu durumun iki taraf için stresli olduğunu söyleyip iş bakacağını önceden bildirip, sonra işten çıkması daha mantıklı olurdu. Belki enişte de iş bulmada referans olurdu ve aradaki iş ve kişisel ilişki kopmadan devam edebilirdiniz. Onlar kavga etti diye işten hemen aynı gün çıkmak mantıklı değil. Sorunları ne, herkesin önünde ne seviyede bir tartışma oldu bilmiyorum. Eşiniz ablasının eşi ile her kavga sonrası konuşma mı yaşıyor veya ablasına hakaret edip eşiniz sakin kalamıyor gibiyse zaten yüz göz olunmuştur. Ona diyecek durumum yok. Ama ilk önce sakinleşip iş olarak bakın duruma.

Bence iyi olmuş zaten eninde sonunda olacak olan şey olmuş...
Akrabayla yapılan işlere guven olmaz....
Baştan girmemesi gerekiyordu bu işe hadi girdi diyelim yollarını daha önceden ayırmaları gerekiyordu....

ayrıca komik olan şu ki o kadar emeği olan adamın işi ablasıyla eşinin evliliğine bağlı....
Ben olsam o aileyle de arama mesafe koyardım
Hiç etik değil...
Onlar barışsa da zaten sanırım aramızda mesafe olur eşim kesinlikle istemiyor artık. Bende bunu yıllarca garip buldum hatta daha önce başka iş yapmasını söyledim ama hem makul geldi bu onlara fakat şuan olanı gördük şuan ciddi üzülüyorum iş bulabilir ama içim durmuyor eşim çok üzülüyor

1 gün bile olmayan işsiz kocanız gözünüze fazla batmıyor mu sizce de? Saçma sapan bir yermiş zaten anladığım kadarıyla. İyi olmuş ayrılması. Biz de ilk evlendiğimizde eşim işsiz kaldı ama hiç umursamadım. 1 ay balayı yaptık dedik güldük. Sonra güzel bir işe başladı. Moral bozup dert edinmeye gerek yok maddi açıdan rahatsınız madem. Biraz tatil yapın. İş aramaya devam etsin o süreçte.

Eşini düzgün yapan biri ise aslında enişte de normal bir insansa onunla konuşup bu durumun iki taraf için stresli olduğunu söyleyip iş bakacağını önceden bildirip, sonra işten çıkması daha mantıklı olurdu. Belki enişte de iş bulmada referans olurdu ve aradaki iş ve kişisel ilişki kopmadan devam edebilirdiniz. Onlar kavga etti diye işten hemen aynı gün çıkmak mantıklı değil. Sorunları ne, herkesin önünde ne seviyede bir tartışma oldu bilmiyorum. Eşiniz ablasının eşi ile her kavga sonrası konuşma mı yaşıyor veya ablasına hakaret edip eşiniz sakin kalamıyor gibiyse zaten yüz göz olunmuştur. Ona diyecek durumum yok. Ama ilk önce sakinleşip iş olarak bakın duruma.
Normalde ben hep öyle istedim yani bir iş bulup ayrılacağını dile getir diye fakat beni dinlemediler her kavgalarına biz topa geliyoruz her kavgada üzülen biz oluyoruz mesela şuan kopsun ve mutlaka bi rişe girsin istiyorum çünkü sonra elbet tekrar bu sorunu yaşarız bunu istemiyorum umarım eşim güzel bir iş bulur. Dün mesela me dedin eniştene dedim eve gidiyorum demiş çıkmış yani konuşmamışlar bile olaylar çok yeni belki bundan da böyle hissediyorum ve o yüzden haberleşme vs yok

1 gün bile olmayan işsiz kocanız gözünüze fazla batmıyor mu sizce de? Saçma sapan bir yermiş zaten anladığım kadarıyla. İyi olmuş ayrılması. Biz de ilk evlendiğimizde eşim işsiz kaldı ama hiç umursamadım. 1 ay balayı yaptık dedik güldük. Sonra güzel bir işe başladı. Moral bozup dert edinmeye gerek yok maddi açıdan rahatsınız madem. Biraz tatil yapın. İş aramaya devam etsin o süreçte.
Elimizde nakit paramız yok eşimin sadece mal varlığı var arazi vs satıp bir şeyler yapabilir manasında belirttim onu. İki bebeğimiz var normalde olsa sorun etmem daha önce birkaç kez yaşandı bu sorun o zaman kızlarım yoktu ve hatta ben gitme başka iş bul kafanı dinle dedim ama doğum izninde olduğum için faal çalışmıyorum çek ders veriyorum sadece bu yüzden birisinin çalışması lazım işsiz eş vs diye düşünüp rahatsız olmuyorum ben rahatsız olduğum ilerisi ne olur nasıl olur iş bulabilir mi belkş bulur çevresi var ama bizim için nasıl olur endişesi

Back
X