İş sorunu

Sevgiperisi88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2022
429
56
48
Bugün işten ayrilicam diye mesaj attım patronum bir şey yazmadi cevap bile vermedi dükkanın yedek anahtarlarijdan biri ben de ama onu bile demedi Instagramdan paylaşım falan yapmış ama yazmadı bu ne demek oluyor yani

İşten ayrılmak için biraz değişik bir yol izlemişsiniz, patronunuz da ona göre davranmış sanırım. Yüz yüze bir konuşma yapsaydınız daha farklı olabilirdi. Bir de, sigortalı bir işte çalışmıyorsunuz sanırım. Normalde istifa, ihbar süresi vs oluyor. Siz direkt ayrılıyorum diyebildiğinize göre, bu tip bağlayıcı prosedürlere takılmıyorsunuz.

Bugün işten ayrilicam diye mesaj attım patronum bir şey yazmadi cevap bile vermedi dükkanın yedek anahtarlarijdan biri ben de ama onu bile demedi Instagramdan paylaşım falan yapmış ama yazmadı bu ne demek oluyor yani
İşyerine gidip istifa dilekçesi vermeden işten ayrilacaginizi belirtiniz.

Bağlayıcı bir şey yoktu bir hafta olmuştu kendisi ara verdirneden bir bardak çay iç demeden çalıştırdi ben de ayriliyirym dedim

İşten böyle ayrılınmaz. Usülüne uygun olmaz. Anahtarı teslim edin orda adli bi olay durumunda şüpheli çıkarsınız.
Özel sektörde kan alırlar zaten az çalıştıran var mi ki

Ergen sevgiliden ayrılınır gibi işten mi ayrılınır mesajla?

Yarın gidip anahtar teslimi yapıp sözlü olarak konuşursunuz bir şey olmaz.

Bağlayıcı bir şey yoktu bir hafta olmuştu kendisi ara verdirneden bir bardak çay iç demeden çalıştırdi ben de ayriliyirym dedim

Anlıyorum, kötü bir deneyim olmuş. Köle gibi çalıştırmaya elbette kimsenin hakkı yok. Ama istifa konuşmasını yüz yüze yapıp, uygun bir dille şartların kabul edilemez olduğunu belirtip anahtarı da teslim etmeniz daha doğru olur. Geçmiş olsun bu arada, kurtulmuşsunuz!

lise ilişkisi gibi, bitti yazıp gidiyorsunuz bir yüz yüze konuşun anlatın bırakma tarihinizi söyleyin bırakın, mesajla doğru değil

İşten mesajla mı ayrılır insan ayıp denen bir sey var. Gidin efendi efendi konuşun. Teslim edeceklerinizi teslim edin.

Ne kadar doğru davrandiniz ki karşı tarafa?
Ne olursa olsun her seyin yolu yordami vardir.

Gidip konuşur, elinizdekileri teslim edip ayrilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…