- 9 Eylül 2016
- 351
- 212
- 18
- Konu Sahibi kucukpiraye
-
merhaba arkadaşlar
bir süredir işsizim.
Ufak bir firmanın dış ticaret departmanında çalışıyordum 3 aydır.( ki bu işi de bulana kadar bayagı bir uğraşmıştım zar zor tanıdığın ricasıyla girdim. Ama çalışırken bir yandan iş bakmaya devam ediyordum. Çünkü ;; ana dilim gibi iki dilim var, üniversitede yabancı dil mezunuyum ve açık öğretimden de başka bir bölümde okumaya devam ediyorum, yurtdışına çıkıp orada dil eğitimi aldım , ama asgari ücret kazanıyordum tabi ki deneyimsizim çok yüksek miktarlar beklemiyorum ama asgari ücretle geçinmem mümkün değildiev kirası geçim derdi faturalar falan derken baba destegi almak zorunda da kalıyordum. Canıma tak etti sürekli bu konuyu düşünüyordum ve sabah kendi kendime dedimki hadi piraye bir anda yerinden kalkıp ayrılmazsan hep beynini yiyeceksin. aniden sandalyeden kalkıp patronun odasına gittim istifa etmek istiyorum dedim. oda niye noldu falan hiiiç demedi 'tamam yarından itibaren gelme' dedi kestirdi attı.
Çalışırken iş aramak çok zor oldugu ve görüşmelere mülakatlara gidemediğim için işten ayrıldımşuan ise beş parasızım hemde çok boşluktayım ve birsürü başvuru yaptığım halde görüşmelere bile çağrılmıyorum. aşırı ümitsizliğe kapıldım. resmen hiç iş yokkk.
Heryer deneyimli eleman diyip duruyor. (tabi benim 3 ayım deneyimden sayılmıyor).
Yani birçok insandan donanımlı oldugumu düşünüyorum.. Neden iş bulamıyorum ben ya doğru düzgüüünnn
Nerde yanlış yapıyorum anlamadım kii.. İlk kez işine girenler nasıl girdiniz bana bi anlatıverir misiniz, bir iki taktik verirmisiniz?
Yetiştirmek üzere denilen işleri tercih et. İlk işyerime ben başvurmamıştım onlar bana başvurtu bir iş sitesinden cv mi görüp.
Bir de moral bozmak gibi olmasın ama sanırım şu an iş aramak için pek uygun bir zaman değil...
Ya evet hiç yoktan iyiydi tabi ama şöyle bir durum var ; aynı yerde çalıştığım bayan(tabi benden kat kat fazla maaş alıyordu) çocuğuna yeni bakıcı bakıyordu bir bakıcı bulmuş 1500tl ye çalışacakmış 'oh cok iyi cokta istemiyor falan diyor'Biraz daha calissaydiniz keske yeni baslayanlar zaten o ucretten basliyor
İnşallah banada düzgün bir iş kısmet olurcnm senı okadar cok iyi anlıyorumkı bende senın gibiydim. trnın en prestıjlı okulunda doktora yapıyorum. yabancı dıılım var toefl yds falan ama gıtıgım her yer kendı ısını neden yapmıyorsun deyıp benı reddettıler. bu tr sartlarında doktora yapmak da karın doyurmuyor malesef. 700 lıraya calıstım gecen sene parttıme olarak cunku okuluma gıdıyorum bıkacgn. o bana hıc yetmıyordu. ama heryere basvuruyordum.
bı gun bıyerden haber geldı daha once mulakata cagrıldıgım yerden. ordakı benden once alınan kız cıkmıs en yakın olarak benı aradılar. haftada 3 gun gidiyorum ama asgarı ucrete yakın da maas alıyorum. o da suan bana yetıyor cok sukur. demek ıstedıgım umutsuzluga dusme allah buyuk herkesın kısmetı vardır ve onu bulur. sende ınan buna.
Keşke dedim bile hihi.. :)Şu sartlarda işinizi bırakmak iyi bir çözüm olmamış yanlış yapmışsınız bence.
Bir çok arkadaşım da bende 1500 2000 civarı maaşlara çalışıyoruz ama ne yazık ki bu işler böyle.Okullarımızı sadece para kazanalım diye okumadık değil mi hem bakıcıyla kendinizi kıyaslamayın tabiki.
Umarım yeni bi iş bulabilirsiniz en kısa sürede de keşke demezsiniz.
Evet iş ilanları da cidden çok az. Bide ben başvuruyorum aranan özellikleri kendime uygun görüyorum ama görüşmeye falan bile çağrılmıyorum ilan bir anda kalkıyor sonra :/ hiç anlamış değilim cv de mi bir problem var. Ümitlenemiyorum bile yani görüşmeye çağırılmadığım içinİnşallah iyi bir iş buluruz kucukpiraye bende sekreterlik yapıyordum bir ev tekstili firmasının bayisinde bir sene çalıştım bende çıkalım işten birbucuk ay oldu.Bende bakıyorum ilanlara ya bana uzak kalıyor mesafe olarak ya yol parasini vermiyorlar ya da ben begenmiyorum şartlarını. Birde
İlanlar az bu aralar biraz ilana hele kariyer yenibiris 200 300 kişi basvuruyor.İlan fazla olsa is bulmaz olasiligimiz daha fazla az olunca insanın umudu kiriliyor anlıyorum seni.
1 yıl daha çalışsaydın oyle ayrılsaydın.hem tecrube kazanırdın hemde cvne koyardın.3 ay çalışmıs ayrılmıs bır elemanı pek ıstemezler.yapacagın tek sey parasına bakmadan bır ıse gırıp deneyım kazanmak. bu zamanda egıtım değil deneyım arıyorlarmerhaba arkadaşlar
bir süredir işsizim.
Ufak bir firmanın dış ticaret departmanında çalışıyordum 3 aydır.( ki bu işi de bulana kadar bayagı bir uğraşmıştım zar zor tanıdığın ricasıyla girdim. Ama çalışırken bir yandan iş bakmaya devam ediyordum. Çünkü ;; ana dilim gibi iki dilim var, üniversitede yabancı dil mezunuyum ve açık öğretimden de başka bir bölümde okumaya devam ediyorum, yurtdışına çıkıp orada dil eğitimi aldım , ama asgari ücret kazanıyordum tabi ki deneyimsizim çok yüksek miktarlar beklemiyorum ama asgari ücretle geçinmem mümkün değildiev kirası geçim derdi faturalar falan derken baba destegi almak zorunda da kalıyordum. Canıma tak etti sürekli bu konuyu düşünüyordum ve sabah kendi kendime dedimki hadi piraye bir anda yerinden kalkıp ayrılmazsan hep beynini yiyeceksin. aniden sandalyeden kalkıp patronun odasına gittim istifa etmek istiyorum dedim. oda niye noldu falan hiiiç demedi 'tamam yarından itibaren gelme' dedi kestirdi attı.
Çalışırken iş aramak çok zor oldugu ve görüşmelere mülakatlara gidemediğim için işten ayrıldımşuan ise beş parasızım hemde çok boşluktayım ve birsürü başvuru yaptığım halde görüşmelere bile çağrılmıyorum. aşırı ümitsizliğe kapıldım. resmen hiç iş yokkk.
Heryer deneyimli eleman diyip duruyor. (tabi benim 3 ayım deneyimden sayılmıyor).
Yani birçok insandan donanımlı oldugumu düşünüyorum.. Neden iş bulamıyorum ben ya doğru düzgüüünnn
Nerde yanlış yapıyorum anlamadım kii.. İlk kez işine girenler nasıl girdiniz bana bi anlatıverir misiniz, bir iki taktik verirmisiniz?
Turkıyenın halı işler acısı .Keşke dedim bile hihi.. :)
Buarada yanlış anlaşılmada olmasın bakıcıdan da kendimi üstün görüyo gibi olmasın sakın. Hiç öyle bir egom yok. Sadece emek verdim çok maddi manevi eğitimime ailemde bende.
Bide valla açıkçası güzel bir gelecek için daha az sıkıntı çekmek için okudum ben üni. Kültürlenmek için falan diyemicem.
Valla şöyle 2000 bende alsam öpüp başıma koycam. geçinirim gayet.Mesela benim maaşımı 2000e babam tamamlıyordu. neden çünkü idare edemiyorum.Kiram neredeyse aldığım maaş zaten. Bunlar falan zor geliyordu bana. Başka fırsatım varsa dışarda ve ben aramayarak kaçırıyosam o fırsatları diye düşündüm.
Ama pişman oldum keşke bi 3 ay daha duraydım yerimde de cv de 6 ay yazında daha bir deneyim olmuş olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?