İş sorunum ne yapmalıyım 😞

Elmas2326

Ömür dediğin bir gün oda bu gün
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
1.129
967
53
yeni işe başladım arkadaşlar 1 ay oldu ama dayanamıyorum bi artısı yok hergün olmasada çoğu günler ağlayarak işe gidiyorum. 2 ay deneme süresi 1600 maaş dediler 2 Aydan sonra sigorta maaş 1800 oluyormuş bundan 3 sene önce alıyordum bu parayı neyse iş bulamadım iki senedir tmm dedim sabah 8 akşam 6 buçuk evime yakın tek artısı bu olabilir. Çalıştığım yer diş kliniği aşırı yoğun öğlen sadece 10 dk falan yemek yerken oturuyorum onun dışında hep ayaktayım günde tek doktor 30 hasta bakıyor.bel fıtığım var akşamları eve gelince ayağa kalkamıyorum. Asistanlar eldiven takmıyor yasakmış bunların dışında birsürü kağıt işleri var yaptığım günlük oda temizliği cabası. Napıcam bilmiyorum çalışmak istemiyorum burda iş bulmak da çok zor bi akıl verin

Maddi olarak çok mu kötü durumdasınız?
Eğer biraz daha idare etme şansınız varsa ayrılın. Böyle verimli çalışamazsınız üstüne bir de ruh sağlığınız zarar görecek.

Maddi olarak çok mu kötü durumdasınız?
Eğer biraz daha idare etme şansınız varsa ayrılın. Böyle verimli çalışamazsınız üstüne bir de ruh sağlığınız zarar görecek.
Maddi sıkıntılardan dolayı burda kiralar yıllık veriliyor o bizi çok zorladı şimdi bile ağlıyorum

Maddi sıkıntılardan dolayı burda kiralar yıllık veriliyor o bizi çok zorladı şimdi bile ağlıyorum
anlıyorum durumunuz zor gerçekten. Sevmediğiniz yerde çalışmak ölüm gibi. Ama biraz daha sıkın dişinizi o zaman. Bu arada iş aramaya devam edin. Burayı geçici olarak düşünün belkide zamanla alışırsınız bile.

Öyle düşünüyorum alışırım diyorum bi kaç ay idare ediyim diyorum hiç bi çalıştığım yerde Bu kadar zorlanmamıştım

En dusuk maas asgari ucret degil mi ?neden daha azina razi oldunuz?
Eger isi yetistirmekte zorlaniyorsaniz yapmayın. Onlar bunca isi bir kisiye vermeye utanmiyor mu? Bir eleman daha tutsunlar , yetismiyor deyin.
Sizde sabredin yapicak bir sey yoksa.

Cocuk bakabilirseniz , cevrede oyle bir is arastirin.
Yada sadece temizlik isi yapsaniz, kat kat fazlasini kazanirsiniz. Yarim gun gitseniz , yorulmazsinizda. Ama isi iyi yapmak lazim , kalicilik icin.

Bende diş kliniğinde işe girmiştim sizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten inanılmaz yoğun oluyor ve öğlen molası olmayan bir yer görmüştüm ilk defa. Sizin de öyle sanırım. Bende konu açmıştım ne yapmalıyım diye. Ama siz maddi açıdan biraz sıkıntıdasınız sanırım biraz dişinizi sıkın, başka işlere bakın.

Bence en başta kendi kendinizi biraz rahatlatmanız gerek çünkü yaptığınız işin şartları zor olduğu için bilinçaltınız çoktaaaannn depresyona girmiş. Ayrıca asgari ücretten aşağı denemek için bile olsa sizi çalıştıramazlar bu yasak fakat siz haklarını bilmeyen ya da savunamayan birisiniz sanırım buda onların işine gelmiş her işi yaptırıp az para veriyorlar size. İşe girerken bıraktığınız izlenim her zaman çok önemlidir siz kendinizi bilinçli bir birey ve güçlü biri olarak gösterirseniz karşınızda ki işveren her ne olursa olsun sizi ezemez ve kullanamaz bunu unutmayın. Bende çok ihtiyacım varken ağlaya ağlaya işe giderdim ama bunu kimseye belli etmezdim ve ihtiyacım olmasına rağmen bile asla kendimi ezdirmezdim hatta rest bile çekmiştim onlar da biliyordu işçi olarak haklarımı ve haklarımın ihlallerinde ki yaptırımları bildiğimi. Babam bana hep derdi ki; ''Akşam eve gittiğin de aç yatacak bile olsan asla kendini ezdirme ve kullandırtma çünkü sen eşşek olursan sırtına semeri vuran çok olur.'' Siz de unutmayın bu cümleyi ve kendinizi ezdirmeyin. Şuan çalışmak zorundasınız ve şartları mecbur kabul ettiniz eee neden kendinize zehir ediyorsunuz her şeyi? Sağlık durumunuz bu şartlara uymuyorsa her gün ağlayarak gitmek yerine ya kendinizi motive edecek bir şeyler bulup pskolojinizi alt üst etmekten vazgeçeceksiniz ya da ayrılacaksınız buradan. Kendi kendinizi daha da dibe çekerek bir yere varamazsınız. Umarım çok daha güzel yerler çıkar karşınıza.

asgari ücretin altını kabul etmemeliydiniz.

Öyle düşünüyorum alışırım diyorum bi kaç ay idare ediyim diyorum hiç bi çalıştığım yerde Bu kadar zorlanmamıştım

asgari ücretin altını neden kabul ettiniz gerçekten? tamam ihtiyacınız var da size bunu teklif ettiğinde bile yasal olarak bunun mümkün olmadığını belirtmeniz gerekiyordu.
deneme süresini yarılamışsınız, ilerleyen günlerde başka yerlerde iş bakınmaya devam edin ve işvereninize dene süresinin bitiminde asgari ücrette dayatacağınızı beyan edin.
bir avmde veya mağazada tezgahtar olarak çalışsanız gerçekten bundan daha iyi. hem asgari ücret hem primleri de oluyor.

Bayanlar ben de asgari ücretin altında çalışmam dediğim için hiç bir yer beni almadı İstanbul’un şartları burada yok maalesef İstanbul’da 3 yıl önce alıyordum 1700 burası Adana ve herkes diyor bulduğun işi bırakma diye çok kararsızım bu yüzden

- 2 Aydan sonra sigorta maaş 1800 oluyormuş -

sigortayı 1saat çalışsan bile yapmak zorundalar.. sıkayet edin
Üstelik sigorta yapınca bankaya asgari ücret yatırıyorlarmış sonra 1800 den fazla olanı geri alıyorlarmış

Şikayer etsene SGK'ya. Yenisin zaten,duygusal bagin da yok.
Hele de boyle onemli yerlerde bir gun bile sigortasiz calistiramazlar. Asgari ucretin altinda maas veremezler
Sen susarsan ayse fatma susarsa bunlar azitir boyle sadaka dagitmaya devam ederler!
Cekiniyorsan ver sirket bilgilerini seninle alakasi olmayan birine,o desin. Hatta is gorusmesine geldim boyle boyle dediler desin...
Sen de yani waikikide falan calis bence. en azindan asgari ucretin altini almazsın, girdigin gibi sigortan yarar.
GSS diye brisey var. Sigortasiz oldugun her ay saglik sigortasi adi alti da devlete borclaniyorsun. Aylik 70küsür lira! Bunlar senin sgkni yapmadilar,yine olan sana olacak bak.

Üstelik sigorta yapınca bankaya asgari ücret yatırıyorlarmış sonra 1800 den fazla olanı geri alıyorlarmış

Maas verip kalanini alan serefiszlere acıma lutfen sikayet et. Benim eski sirketim de bayram-fazla mesai parasi vermezdi. Yuz kisi koyun gibi susardik. Cikan biri sikayetci oldu. Milyarlar odediler devlete ceza. Gerı odemeli olarak hepimize de yatirdilar. 4 sene öncenin parasıyla 2 bin lira almıştım mesela ben. Simdi ben ayrildim ama ahala arkadaslarim orada calisiyor.mesaiyi 1 saat asmalarina bile izin vermiyorlarmis. Bu olay bana ders oldu
Tekrir ile uslanmayanin hakki kotektir
Lutfen Hakkinizi arayin

Baştan şartlarını söylüyorlar bende kabul ederek girdiğim için şikayet etmek içime sinmiyor üstelik şikayet etsem birşey değişmez çünkü bi hafta önce denetim oldu önlüğümü çıkarttırıp beni hasta gibi koltukta otur dediler... insanlar o kadar okumuş ama bu yaptıklarından utanmıyorlar 5 dk geç gitsek laf oluyor ama haftada bi iki yarım saat geç çıkıyoruz sesleri çıkmıyor bizden kestikleriyle tatil yapıp geziyorlar işte

hem asgari ücretin altında maaş veriyorlar hem de deneme süresi boyunca sigorta yapmıyorlar.sgk'ya neden bildirmiyorsunuz? ciddi cezaları var bu tarz suçların.

hem asgari ücretin altında maaş veriyorlar hem de deneme süresi boyunca sigorta yapmıyorlar.sgk'ya neden bildirmiyorsunuz? ciddi cezaları var bu tarz suçların.
Dediğim gibi şartları baştan söyledikleri için şikayet etmiyorum ve Adana da bi çok yer bu şekilde çalışıyor asgari ücret isteyince almıyorlar işe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…