- 18 Nisan 2013
- 387
- 301
- 103
- Konu Sahibi mylifeblue
Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.mylifeblue
Çalışan herkesin ayrı sorunları var maalesef. Bu sorunları hayatımızdan çıkaramıyorsak, bu sorunlarla başetmeyi ögrenmeliyiz. Çoğumuzun yapmakta zorlandığı sey de başetmek aslinda..
Hayatınızın güzel yanlarını düşünün. Insan olumsuzluklardan çok kolay etkilenir. Aslında zor olan hayatımızdaki pozitif şeyleri aklimizda tutabilmek.. Yaşamınızdaki güzellikleri düşünün. Şükretmeyi deneyin. Stresle başetme yöntemlerini araştırın ve uygulamaya çalışın. Benim size tavsiye edeceğim en güzel yöntem "yoga". Nefes alma egzersizleri ile stresi hayatınızda azaltabilir hatta cikarabilirsiniz. Bir sure kursa giderseniz sonrasını evde tek başınıza yapabilirsiniz.
Yoga ögrenme imkanım yok derseniz, hobi olarak yapabileceginiz birsey bulun. Illaki 1 gununuzu harcamak zorunda degilsiniz. Aksam eve geldiğinizde 1 saatinizi bu uğraşınıza harcayın. Kafanız dağılacaktır emin olun..![]()
İş sonrası uzun yıllar sporun farklı branşları ile meşkul oldum. Pilates yaptığım dönem yoga kapsamlı bölümüde vardı tabi direk stres çalışmasına yönelik olmadığı için belki de aklımda kalmadı. Yaklaşık 14 yıllık spor hayatıma geçen kış tereddütsüz ara verdim. Tekrar başlamayı düşünmek bile ayrı stres hissi veriyor.
Ama stres için nefes ve yoga konusuna edilebilirim umarım
Normalde çok pozitif bir yapım vardır lakin tatil sonrası işe dönmek hiç gevşetemediğim bir kıskaç gibi sürekli sıkıyor.