İş stresi

mylifeblue mylifeblue
Çalışan herkesin ayrı sorunları var maalesef. Bu sorunları hayatımızdan çıkaramıyorsak, bu sorunlarla başetmeyi ögrenmeliyiz. Çoğumuzun yapmakta zorlandığı sey de başetmek aslinda..

Hayatınızın güzel yanlarını düşünün. Insan olumsuzluklardan çok kolay etkilenir. Aslında zor olan hayatımızdaki pozitif şeyleri aklimizda tutabilmek.. Yaşamınızdaki güzellikleri düşünün. Şükretmeyi deneyin. Stresle başetme yöntemlerini araştırın ve uygulamaya çalışın. Benim size tavsiye edeceğim en güzel yöntem "yoga". Nefes alma egzersizleri ile stresi hayatınızda azaltabilir hatta cikarabilirsiniz. Bir sure kursa giderseniz sonrasını evde tek başınıza yapabilirsiniz.

Yoga ögrenme imkanım yok derseniz, hobi olarak yapabileceginiz birsey bulun. Illaki 1 gununuzu harcamak zorunda degilsiniz. Aksam eve geldiğinizde 1 saatinizi bu uğraşınıza harcayın. Kafanız dağılacaktır emin olun.. :KK66:
Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
İş sonrası uzun yıllar sporun farklı branşları ile meşkul oldum. Pilates yaptığım dönem yoga kapsamlı bölümüde vardı tabi direk stres çalışmasına yönelik olmadığı için belki de aklımda kalmadı. Yaklaşık 14 yıllık spor hayatıma geçen kış tereddütsüz ara verdim. Tekrar başlamayı düşünmek bile ayrı stres hissi veriyor.
Ama stres için nefes ve yoga konusuna edilebilirim umarım
Normalde çok pozitif bir yapım vardır lakin tatil sonrası işe dönmek hiç gevşetemediğim bir kıskaç gibi sürekli sıkıyor.

Çabucak bitti ne yazık ki.
Sende İstanbul trafiğine maruz kalıyormusun
Nasıl başa çıkıyorsun
benimde normalde yoktu ama bu sene işyerim baska bir yere taşındı en az 1 saat trafik olacak normalde çok yakındı taşınınca böyle oldu yol ayrı yoruyor işyeri ayrı bir de ben artık burada çalışmaktan biraz sıkıldım sanırım

benimde normalde yoktu ama bu sene işyerim baska bir yere taşındı en az 1 saat trafik olacak normalde çok yakındı taşınınca böyle oldu yol ayrı yoruyor işyeri ayrı bir de ben artık burada çalışmaktan biraz sıkıldım sanırım
Evet iş yakın olsa dert değil.
İlk yakın olsa belki de başka sıkıntılar çıkacak
Her şeyin hayırlısı ama şu streim geçsin artık
Mesela gidip yatıcam erkenden uyuyup rahatlamak için :(

merhaba çalışan hanımlar
Uzun yıllardır çalışıyorum.
Şöyle bir sıkıntım var
Sadece pazar evdeyim malesef 6 gün çalışıyorum.
Fakat 1 gün izinli olduğum gün yaşadığım stres sıkıntı yüzünden pazar günüm zehir oluyor.
Sıkıntım pazartesi işe gitmek pazar sendromu vb bir kaç konu araştırdım okudum ama hiç bir şey stresimi atmama fayda etmiyor.
Epi topu 1 günüm var ama burnumdan geliyor.
Şöyle içimi rahatlatacak yada benzer sorunları yaşayıp çözüm arayışı netleşen yada sıkıntısından kurtulanlar varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var
Ben şöyle yendim bu stresi; kendime stres etsem de etmesem de pazartesi ne yaşayacaksam yaşıyorum. Düşünmek hicbir şeyi değiştirmiyor. Hatta her an ayrılacağım yada kovulacagim fikrini de kabullendim. Hep son günüm yada son haftammış rahatlığıyla gidiyorum işe. Sakin kafayla da daha başarılı oldum sanki. Deneyebilirsiniz

Bir yil tatil de yapsak tatilin son gunu ise baslayacagiz diye strese gireriz. Bunun kac gun olduguyla alakasi yok dogustan yorgun bir milletiz. Bende dahil. Mesela yarin is var pazar gecesi bunun stresiyle uyuyamiyorum :(

Ben şöyle yendim bu stresi; kendime stres etsem de etmesem de pazartesi ne yaşayacaksam yaşıyorum. Düşünmek hicbir şeyi değiştirmiyor. Hatta her an ayrılacağım yada kovulacagim fikrini de kabullendim. Hep son günüm yada son haftammış rahatlığıyla gidiyorum işe. Sakin kafayla da daha başarılı oldum sanki. Deneyebilirsiniz
Bende çok deniyorum bir müddet sonra geri geliyor
Ama sık sık hatırlatacağım kendime teşekkür ederim

Evet iş yakın olsa dert değil.
İlk yakın olsa belki de başka sıkıntılar çıkacak
Her şeyin hayırlısı ama şu streim geçsin artık
Mesela gidip yatıcam erkenden uyuyup rahatlamak için :KK43:
Aynen yakın olsa neyse ama İstanbul'da da yakın iş bulmak çok zor ya :( yol çok yoruyor hafta tatili hemen bitiyor ama mecbur çalışmak zorundayız işte :(

Bir yil tatil de yapsak tatilin son gunu ise baslayacagiz diye strese gireriz. Bunun kac gun olduguyla alakasi yok dogustan yorgun bir milletiz. Bende dahil. Mesela yarin is var pazar gecesi bunun stresiyle uyuyamiyorum :KK43:
Alın benden de o kadar gidip yatacağım mesela aklım burada kalacak ama yatışmak için uyumam lazım

merhaba çalışan hanımlar
Uzun yıllardır çalışıyorum.
Şöyle bir sıkıntım var
Sadece pazar evdeyim malesef 6 gün çalışıyorum.
Fakat 1 gün izinli olduğum gün yaşadığım stres sıkıntı yüzünden pazar günüm zehir oluyor.
Sıkıntım pazartesi işe gitmek pazar sendromu vb bir kaç konu araştırdım okudum ama hiç bir şey stresimi atmama fayda etmiyor.
Epi topu 1 günüm var ama burnumdan geliyor.
Şöyle içimi rahatlatacak yada benzer sorunları yaşayıp çözüm arayışı netleşen yada sıkıntısından kurtulanlar varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var
Şimdi nasılsın peki

2 gün haftasonu tatili olan bile pazar strese giriyor emin ol hatta daha çok. ben de sizin gibi 1 gün tatille çalışıyorum ve 1 günü elimden geldiğince güzel geçiriyorum sadece 1 gün.. ve 10 gün de tatil yapsan o pzt hep gelicek :) saçma bir takıntı

Back
X