İs teklifini kabul etmeli miyim ? Kafam çok karışık

bende çalışıyorum.. evet çok para kalmıyor elime ama eskisine göre cok daha iyiyiz.
en azından istediğimiz birşeyi yiyebiliyoruz mesela.. hafta sonu
cocugum doyasıya oynuyor oyun parkında önceden mümkünmüydü asla ?
eşim le geçen hafta misal bir cafe ye oturduk birer çay içtik tatlımızı yedik
ben calısmasam mümkünmüydü ?
ohoo asla.
önceden bayramdan kalan kıymalardan idare ederdim şimdi her ay evime kıyma alıyorum 1 kilo misal. et alabiliyorum..
değişen şeyler. önceden kendime ayda yılda bir kez kıyafet alırken şimdi tek tük her ay indirimleri takip ederek alabilyorum.
cocugumu en iyi şekilde giydirebilyorum
birşey istiyor ihtiyacı varsa asla ikiletmiyorum.
önceden yazın misal ; aksamları gezmeyi çok severdik.. ama kuru iki çay içer gelirdik anca çay bahcesinde
şimdi cıktık mı dondurmydı çekirdek di. çig köfteydi vs.. yiyebilyoruz düşünmüyorsun
yaz geldi mi 2 3 hafta da bir yada ayda bir pikniğe gider bazen tavuk bile alamaz iken şimdi yaz geldi mi her hafta pikniğe gidebilyoruz bir gittiğimde tavuk bir gittiğimzde köfte bir gittiğimizde et alıyoruz rahatlıkla..
bunlar ufacık bir örnek
ben calısmaz iken asla tatile gidemezdik şimdi tatile gidebilyoruz bütcemiz dahilinde =)
gibi gibi.. benm de maasımın yarısından bir tık fazla kalıyor ama bir bakıyorum ne kadar çok şey değişmiş.
850 tl ile de bunun gibi şeyler rahtlıkla değişebilir değil mi..
Kesinlikle size katılıyorumyorum.
Düşünceleriniz yazdıklarımız aynen geçerli
O kadar şey degisiyormu o küçücük parayla
Bende çalışıyorken aynı bana hiç bişey kalmıyordu.
Ama araba aldım kredi ödedim kızımın bakıcısı parası ve telefon aldım taksidi
Şimdi bir arabamız var bir akıllı telefonum var:))
Bir buçuk yıl çalışıp yaptım bunları
İki kuruş artan parayla kıyafet ve çocuğuma oyuncak alıyordum.
Cockkkkk etki ediyor ufacık paralar
Şimdi hamileyim bebeğim doğsun iki yaşına gelsin yine çalışacağım diğer çocuğum 8 yaşında oda 10 yaşına girer
Karar verir çalışırım
Konu sahibiyle aynı durumdayım annem ekmeğe muhtaç oldum da bakmadı çocuğumakarsi komşuna verdim
İnanın cumartesi çalışıyordum kızımı eve bırakıp cep telefonumu yanına bırakıp gittim ise bir saatte bir aradim kısmı üsluba durdu bu şekilde gittim ise annem bakmadı bende COKKKKKK kırgınım aman kendi başının çaresine bak canım ve çalış mutlaka pişman olmazsin

Emin ol çocuğun kaç yaşında olursa olsun gözün arkada olucak ve pişman olucaksa hep
Benim kızım 6.5 7 yaşındayken ben çalışmaya başladım herşeyini büyük insan gibi yapıyordu ilacını şurubunu bile kendi içerdi akıllı yavrum bu şekilde çalıştım
Yine pişmanlık duydum ama ekmeğe baktım muhtacız dedimki kendi kndim söz verdi m dayan ve kendin gel kızına iyi şeyler yedirecektim ve istediğini alacan ve onu arabayla gezdiren hep bu hırsla gittim ise ve başardım bazı şeyleri
Emin ol pişman olmayacaksin
Kimse senin çocuğunun ihtiyacı varmı al şu 100 TL gibi bebeğine birşeyler al diyormuş hayır
Düşün 850 TL kalicaktm ve bebeğime ve kendine eşine istediğin şeyleri alicaksin

keşke benim annemde çalışsaydı onun bunun eline bakmasaydı da beni kreşe verseydi bende oğlumu 3 yaşına bile gelmemişti kreşe verdim evet içim arada sızlıyormu sızlıyor ama hiç pişman değilim onun istediği şeyleri alabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum
Bir bebek kreş yaşına kadar ona aldığınız şeyleri önemsemez annesini ister. Tabi maddi olarak geçinemiyorsa kişi, kredi vs varsa zaten çalışmama gibi bir seçeneği de olmuyor.

İyi aksamlar. Kadinlar kulübünü hep takip ediyordum üye olup sizden yardim almak istedim. Esim ve ben arada kaldık ailem sırt dondu hanimlar.
Esimin net geliri aylik 2300 TL biz denizlinin bir ilcesinde yaşıyoruz. Hayat cok zor birtane evladimiz var. 15 aylık henüz evimiz kira 500 TL oldu kiramiz bu sene geciniyoruz ama kıt kanaat iste.. Rabbime yinede bin şükür bu gunumuzden geri koymasına, ama cok zoruma gidiyor bazen evladının ihtiyaclarina yetememek kendimide geçtim..
Bir is kapısı nasip oldu şartları cok iyi çalışma saatleri uygun asgari ücret+SSK verecekler bizim için bir nimet.. Boyle bir yerde bu sartlarda is bulmak buyuk mucize hemen heyecanla Annemi aradim hemen is buldugumu soyledim ben bakamam basinin caresina bak dedi :KK43: KV zaten rahatsız yoksa bakardi seve seve.. Biliyorm annem bakmak zorunda degil ama insanin cok Agrina gidiyor skntı cektigimizide biliyor.
Bende tanıdık biri ile görüştüm bakıcı tutmaya karar verdim yalnz 750 tl anlastik ablamiz ile...
Simdi dusunuyorum geriye kalan paraya bakıyorum evladına bakıyorum hayat sartlarina bakiyorum sizce kalan miktar içinde olsa ise girmelimiyim ? Evet bir nebze rahatlariz nefes alırız. Hersey değişir ama evladım ona kiymis gibi olmayacakmiyim?
Yarin kreş yaşına gelince evet biraz daha rahat olurum. Ama allah nasıp ederse evladim 1. Sınıfta iken kardeşi olsun istiyorum, calistigim surece maaşın yarisina yakin hep bakiciya gidecek ? Kafam allak bullak yardımcı olur musunuz hanımlar ?
Canım sonuna kadar takip etmedim. Sonuç ne bilmiyorum.. Ancak sana net söyleyeyim çok ciddi paralar verilmiyorsa TC'de evde olmak hep daha kazançlı. 12 yıl çok uluslu şirketlerde önemli pozisyonlarda çalıştım. Birkaç ay önce eşimle oturup ciddi bir hesap yaptık; maalesef evde olmam çok daha karlı çıktı. Elbette bizim hesabımızda iş için yapılan ve normalde lüzumsuz olacak harcamalar vardı (işte klasik plaza gereksinimleri). Senin durumunu bilemem. Artık iş hayatı maalesef çok saygısız bir hale geldi. Mesela biz bu hesabı gece aramalarının artık cılkı çıktığında yaptık. Her şey hep çok acil!!! Sanki organ nakli söz konusu. Gecenin köründe aramak nedir? Kimsenin özeline saygı kalmadı. Biz de sağlıklı bir aile yaşamı için benim çalışmamam konusunda karar verdik (tekrar üniversite okumak için sınavlara giricem o ayrı). Benim kişisel görüşüm çocuğunun başında kalman yönünde. Evden yönetebileceğin bir iş bulabilirsin. Bunu hayatı boyunca "kadın çalışmalıdır" demiş bir kadın olarak söylüyorum.

Back
X