İş ve bebek bakımı..

ezo26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2015
4.917
5.299
158
İyi akşamlar, hayırlı haftasonları olsun öncelikle...

Başlıkta da belirttiğim gibi çalışma ve 1 yaşındaki kızımı bırakma vaktim geldi çattı. Henüz sütte ama yapacak başka birşey yok. Kızımı bırakacağım kişide babaannem, bu yüzden memleketten gelecek o da, çünkü başkasına emanet edemem şuan daha.

İşyeri ile anlaştım, çok yogun olduklarını, (özellikle yazın) adapte olup olamayacağımı ama benimle çalışmayı çok istediklerini söylediler. Bana da düzgün bir yer ve bayanların çoğunlukta oldugu bir ofis oldugu için uygun geldi açıkçası(çünkü önceki işyerinde tacize ugramıştım işveren tarafından). Saatleri de 8.30 ve akşam 7.00 gibi çünkü çok çok yogun ve bir çok mükellefi olan bir smmm. Benim için imtiyaz tanıyıp çıkışlarımın bazen erken olabileceğini söylediler. Sizce nasıl, çalışma koşulları kötü gibi mi,malum ha deyince iş bulunmuyor. Bu işverene hayır deseydim bir dönem daha stajımı başlatamamış olacaktım ve sürem daralıyor. Var mı böyle bir durum yaşayan, kızımı da çok özleyeceğim sanırım

Ek olarak, çalışacağım yer bir smmm ofisi,tüm çalışanlara iş bölümü yapılmış, herkesin görevi ayrıymış, bir tek ben stajyer mali müşavir olarak çalışacağım. 3 yıllık süreden şuan 1 senelik vaktim kaldı.

Konunuzu sabote etmek istemem ama ben de Eylül'de ise döneceğim, bebeğim 16 aylık olacak. Tek fark çalışma saatlerim az ama benimde norm fazlalığına bağlı tayin durumu var. Her gün anneme bırakacağım. Tayin durumu olmazsa müdürüm yine mi izin diyebilir. Beni de aldı bir düşünce

Bana çalışma saati iyi geldi

Burada 18.30 öncesi çıkılan ofis işi yok

Oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm 8.30- 18.30 aradı çalıştım yol da eklenince 8-19 oluyordu

Bana şartlar kötü gelmedi ama iş yoğunluğu vs bilinemez tabii

Malum ha diyince is bulunmuyor
Ama calisma saatleri bana uzun geldi. Evinize yakin mi? Yolda ne kadar vakit harcayacaksiniz?
Hayırlısı olsun
Evle iş arası 3 km. Eşim hergün bırakıp alacak o göreve gidince de araba bana kalıyor ben kendim gidicem. Yan apartmandan komşumla aynı işyerinde çalışıyor olacagız

Allah kolaylıklar versin, mecbursaniz yapacak birşey yok.
Ama bana saatleri çok uzun geldi...
Açıkçası bana da uzun geliyor ama muhasebe sektörü özellikle de yazın daha yogun oluyor. Gözde bir tatil beldesinde yaşıyorum çünkü, otel defterleri çogunlukta

Bende bu yıl bırakma alma durumu yok seneye 2 yaşındayken günlük bakım evine vermeyi düşünüyorum. Şuan yürüyemiyor daha ama çabalıyor yani.

İş yogunlugu, beyin yogunlugu mutlaka olacak, hep rakamlarla, vergilerle ugrasıyorsun cünkü, yogunlugu alışıgım, sadece saati biraz düşündürdü ama onda da sabretmem lazım sanırım. Her yerden çıkış 5 gibi olmuyor sanırım

Bende bu yıl bırakma alma durumu yok seneye 2 yaşındayken günlük bakım evine vermeyi düşünüyorum. Şuan yürüyemiyor daha ama çabalıyor yani.
Şunun da önemi büyük. Evde kendini kötü hissedip bir an önce ise dönen anneler var. Ben tam tersi tüm gün evde bebegimle çok çok mutluyum. Siz ne hissediyorsunuz? Hangisi size iyi gelecek? Bunu da düşünün

Süt izni olması lazım. çalışma saatleri çok uzun geldi.
İşyerinde sagıp akşam götürmeyi düşünüyorum, sabaha kadar da belirli aralıklarla emiyor zaten. Öglen gelip gitmesi sıkıntı olabilir.

Kızımı bırakacağım kişide babaannem,
Konuyla alakası yok ama sizin babaannenizse yaşı epey büyüktür diye tahmin ediyorum. Enerjisi yetecek mi yeni hareketlenmiş bir çocuğa bakmaya? Kendide yorulur çocuk içinde tehlikeli sanki. O yaşlar en tehlikeli bakan kişinin reflekslerinin kuvvetli olması gereken yaşlarda.

Bana kalsa ben de çocuguma vakit geçirmek isterim hep, şimdiden düşünüp aglıyorum bile ama :) tek sen misin geleceğini düşün, imkanları degerlendir diyorum.

Babannem 72 yaşında dedem de 78 yaşında şükür saglıkları iyi. Babaannem dur durak bilmeyen sürekli hareket halinde olan bir kadın. Kızımı da cok cok seviyor, evde çok güzel oyalayıp oyun oynuyor.

Bana kalsa ben de çocuguma vakit geçirmek isterim hep, şimdiden düşünüp aglıyorum bile ama :) tek sen misin geleceğini düşün, imkanları degerlendir diyorum.
Tabi sektör de iş bulma kariyer olanaklarini bilemiyorum. Ben öğretmenim zaten 2 yıl hakkım var ilk yılı bitti doğum izni falan derken zorlamadan geçti ama bu yıl tek maaş yapabilecek miyiz, müdürüm tavır alır mi, tayinim çıkar mı, ilk 2 sene kendin büyütmek daha mı önemli gibi sorularla boğuşuyorum ben de

İşyerinde sagıp akşam götürmeyi düşünüyorum, sabaha kadar da belirli aralıklarla emiyor zaten. Öglen gelip gitmesi sıkıntı olabilir.
Kusura bakma yanlış okumuşum. Süt izni bir yaşına kadar veriliyordu. Senin ki 1 yaşını geçmiş olacak. Erteleme şansın yok mu peki? Emmese neyse derdim ama emiyor ya çok özler annesini.

Kusura bakma yanlış okumuşum. Süt izni bir yaşına kadar veriliyordu. Senin ki 1 yaşını geçmiş olacak. Erteleme şansın yok mu peki? Emmese neyse derdim ama emiyor ya çok özler annesini.
Özler ama ertelesem bile o zaman iyi bir yer bulabilecek miyim bilmiyorum. Ben de çok özlicem ama bilinçlendikçe daha zor gelir gibi.

Babannem 72 yaşında dedem de 78 yaşında şükür saglıkları iyi. Babaannem dur durak bilmeyen sürekli hareket halinde olan bir kadın. Kızımı da cok cok seviyor, evde çok güzel oyalayıp oyun oynuyor.

Bana fazla geldi desem

Belirli bir yaş üstü düzen ister

Yani yastığı koyduysa orada dursun ister

Herşey yasak herşey ayıp olabilir

Örneğin Çekmece'leri yere döktürür mü

Mutfakta plastik kap kaçakla oynatır mı yoksa onlar yemek için al ille de bu oyuncakla oyna mı der

Bir de ister istemez dışarı çıkarması da sıkıntı olabilir peşinde koşmak vs

Özellikle televizyon konusunda dikkatli olun kahvaltı yapsın diye 10 dakika açıyorum derken tüm gün tv karşısına geçen çok küçük çocuk var maalesef

Bir de sizinle yaşayacaklar anladığım kadarı ile yemek vs Nasıl olacak yani 72 yaşında bir kafın hem çocuk bakıp hem yemek ev işi vs yapamaz gibi geldi yani yapar da Hakkını verebilir mi o düşündürür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…