iş ve bebek

evet benimkide öyle lavaboya bile gitsem ağlıyor bütün özlüyor diye düşünüyorum

Kızım 27 aylık, bu ay başında kreşe verdim ben de işe döndüm. Nasıl iyi geldi işe dönmek. Bütün gün evde sıkılıyordu bir yerden sonra. Şimdi bütün gün yoruluyor, bize de evde sarmaş dolaş oturmak kalıyor. Tek sıkıntımız hastalık, yeni başladığı için bir toparlanamadı...

Bu arada benim kızım da annemi çok görmese de anne diyor...

valla ben de yanlış anlaşılmak istemiyorum ama,
çocuk neden bir başkasına anne desin ki, bir başkasına baba diyeni hiç duymadım mesela, neden ananeye babanneye anne demesi normal olsun ki.
benim oğluma kv baktı, bir kez uyardım annem diye sevme diye, sağolsun o da ısrar etmedi, oğlum hiç başkasına anne falan demedi.

tabi canım benim kv ısrarla anneem diye seviyodu uyarmama rağmen hem de... anneme dedim ki anne bi kez kv'nin yanında annem diye sev ve ben de sana çıkışayım numaradan diye, bir kez oldu ve son oldu. bi daha babanneem haricinde sevgi gösterisinde bulunamadı kv ciğim

yeğenin günümü şenlendirdi.

Konu sahibi bence çocuğunun geleceği ve kendi özsaygın için çalışarak ona büyük iyilik yapıyorsun. Benim bildiğim bebeler bi dönem gördükleri her kadına anne, her erkeğe baba, her sakallıya dede diyorlar

Kreş çoçuk için iyi oldu yani?alışma süreci nasıl oldu

annemi uyarma zamanı geldi demek ki kırılırmasın diye bişey demiyordum bende

güldürdünüz beni

güldürdünüz beni
Gerçekten ama bak.. Ben 7 aylık hamileydim dışarda yemek yiyordum. 1,5 - 2 yaşında bi bebe anneaaaa diye peşimden koştu:) annesi perişan ama bir yandan da açıklama yapıyor "bu aralar gördüğü her kadına anne diyor"

6 aylık bebeği kreş kabul ediyor mu? Bilmediğim için soruyorum benim de 2 aylık bebeğim var. İlk defa duydum ve şaşırdım. Güvenilir mi acaba? Araştıracağım.

sürekli sen baktığında, arada bir bakan olsa da nefes alsam diyeceksin belki bırakmaya yer arayacaksın.

Bırakıp gittiğimiz, bütün gün yanında olmadığımız için çok kıymetli geliyor, ben şahsen onunla olduğum zamanlara daha fazla özen gösteriyorum. Belki az ama daha mutlu zaman geçiriyoruz, baya baya özlemiş oluyorum. 1,5 yaşına geliyor benimkisi sanki alıştım. işten arta kalan zamanlarımı hep ona planlıyorum. üzülmeyin. hem şöyle bir dünyada olanlara baktığımızda bu birilerinin hayali belki de. çok duydum 'bakıcak güvenilir biri olsa da çalışsam' diyeni..

Oğlum yaşına gelene kadar ücretsiz izindeyim, şu an 8buçuk aylık.

Birkaç gün öncesine kadar keşke ücretsizde ikinci yılı da alabilsem, ev çok güzel, ne kadar sakin bir hayatımız var bebeğimle diyordum, gerçekten bu sakinliğe, bir şey yetiştirme çabasında olmamaya bayılıyorum.

2 gündür bin yıllık meseleler kafamda dolaşıyor, yetmiyor rüyamda giriyor, hayattan soğuma noktasındayım.
Çalışsaydım saçma sapan şeyleri düşünmeye vaktim olmazdı.
Borcunuz da varmış, düşünmeyin çok, çalışın mis gibi.

Uzulmeyin sizin aranizdaki bag annenizle olan bagi ayni degil siz. Daha kucuk oldugu icin anneanesine anne diyordur. Benim oglum da anneme anne diyor cunku hepimiz anneme anne diyoruz bunlara takilmayin bence

kaç aylıkken başadınız işe kim bakıyor

teşekkür ederim inşaallah sizde rahatlarsınız

Keşke benim annem de hayatta olsa da ona baktırsam bebeğim 4.5 aylık ama ben evde durmaktan çok bunaldim başka da emanet edebileceğim kimse yok. Çevrem de yok ki şöyle alıp çocuğumu cikayim bütün gün evdeyim havalar da buz tikildim kaldım çalışmak iyidir evde insan daha çok kuruyor

Beni yanlış anlamayın nolur,ben anne değilim belki de ondan anlayamıyorum ama bdv de gördüğüm çalışan anne vicdanına anlam veremiyorum bir türlü. Bağ kuramazsak demissiniz. Babalar da çalışıyor, çocuk onu da az görüyor. Hiçbirimizin babalarimizla bağ kuramamış olması gerekmiyor mu bu mantığa göre? Çalışan anne babanın kızı olarak ikisiyle de bağlarımız gayet sağlam. Ne kadar vakit gecirdigin değil nasıl gecirdigin önemli. Bir de bütün gün annenin aşırı ilgisine maruz kalan çocukların aşırı bağımlı hale geldiğini düşünüyorum. Çocuğum çocuğum çocuğum diye her dk peşinde gezip sonra da bırakırsam hemen ağlıyor, gidemiyorum demeleri garip geliyor.

üzüldüm sizin adına gerçekten başınız sağ olsun

evet orası öyle ama ne biliyim içim cız ediyor işte bütün zamanlarımı ona ayırıyorum zaten kaliteli vakit geçirmek için en fazla 1 saat görebiliyorum erken yatıyor belki onun içindir doyamıyorum

Bebeğiniz elbette sizden soğumaz ama dün benzer bir konuda fikir beyan etmiştim ben çocukların en azından 5 yaşına kadar okula başlamalarını doğru bulmuyorum kendim bir anasınıfı öğretmeni olarak. Annenize anne demesinin nedeni nedir peki dili dönmediği için mi yda bazı anneanne/babaanneler çocukları annem çoğcuğummmm :) diye severle bu yüzden mi? Eğer annenizin seslenmesi kaynaklıysa bir karmaşa yaşıyor olabilir ama yaşı küçükse dili de dönmüyor olabilir. Sonuç olarak bu karmaşayı siz çözebilirsiniz. Her defasında düzeltme gibi değil de mesela anneannesine anne gel dediyse anneannesi kızım/oğlum seni çağırıyor diye bilirsiniz. Bir süre sonra bu karmaşa çözülecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…