İş verene hamileyim demek - diyememek

Canım bak bilemezsin o tilkilik yapar patronlar bilmiyormuş gibi davranır ama bir şey olur kendisini kapıda bulur sen dürüstlüğünden vazgeçme bizde de vardı böyle bir tane sanki atomu parçalıyordu yıllar sonra şutlamışlar onu hem de farklı bir pozisyona resmen etkisiz eleman yapmışlar.

Ben olsam ikili testi de yaptırır tahmini 16. Haftamda falan direkt patronumla konuşurdum ama kadına asla söylemezdim o şüpheleriyle yesin kendini dursun ona söyleme hamileliğin ardından yine görev paylaşımı iste belirt yani söyle kimsenin yanına kar kalmasın

Canım bak bilemezsin o tilkilik yapar patronlar bilmiyormuş gibi davranır ama bir şey olur kendisini kapıda bulur sen dürüstlüğünden vazgeçme bizde de vardı böyle bir tane sanki atomu parçalıyordu yıllar sonra şutlamışlar onu hem de farklı bir pozisyona resmen etkisiz eleman yapmışlar.

Ben olsam ikili testi de yaptırır tahmini 16. Haftamda falan direkt patronumla konuşurdum ama kadına asla söylemezdim o şüpheleriyle yesin kendini dursun ona söyleme hamileliğin ardından yine görev paylaşımı iste belirt yani söyle kimsenin yanına kar kalmasın

maalesef koku hassasiyetim hat safhada olduğu için o fark etti. yemek saatlerin de çok kötü oluyorum çünkü.

aslında kadın sevilmiyor ama yine de tutuluyor. 11 yıldır burada siz düşünün :)

haftaya bir gideyim doktora muhtemelen ikili testte o süreler de yapılacaktır ona göre yolumu çizeceğim :)

evet onu da düşünüyorum en kötü ihtimalle işsizlik maaşı alacağım burada ki 4. ayımı doldurmama 1,5 hafta kaldı.

o zaman haftaya kontrolüme gideyim sorun yok her şey güzel denilirse patronla konuşayım. çıkartalım derlerse burada ki 4. ayım tam dolana kadar beklemelerini rica ederim.

Anlaşmalı çıkarsın o da zor bir şey değil :)
Geri dönecekseniz doğum izninden sonra ona göre konuşun ama geri dönmeyeceksiniz de beklemelerini en azından doğum parası alabileceğinizi söylersiniz.
Doğumdan sonra size artı para olmuş olur.
Hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın inşallah :)

Anlaşmalı çıkarsın o da zor bir şey değil :)
Geri dönecekseniz doğum izninden sonra ona göre konuşun ama geri dönmeyeceksiniz de beklemelerini en azından doğum parası alabileceğinizi söylersiniz.
Doğumdan sonra size artı para olmuş olur.
Hayırlısı ile bebeğini kucağına alırsın inşallah :)

adamlar o kadar süre beklemezler nereden baksak izne ayrılmama 4-5 ay var..

amin allah isteyen herkese nasip etsin

Söylemeyin.

Eşimle aynı iş yerinde tanıştık.
Eşim benden baya sonra girdi.
Farklı bölümler.
Tabi ben partonun ne kadar terbiyesiz bı kişilik olduğunu bildiğim için.
Flört dönemde, iş ciddiye bindiginde vs vs asla söylemedik.
İşten ayrıldım evlenmeden iki ay evvel o zaman öğrendiler.
Şok şok şok oldu işyerindekiler.
Patron, patronun veliahtı, hatta patronun veliahtı çok değerli şahsiyet eşimin bölümünden birisine biliyorsun da neden soylemedin demiş halbuki kimsenin haberi yoktu. Çok samimi arkadaşlarım dışında.
O kişi odama gelip hesap sordu nasıl bana söylemezsin diyor. Patronun laf taşıyıcısına söylicem bak bak bak.
Baya bı olay oldu.
Biliyordum çünkü flört eden insanların hem işine son veriyorlardı.

Karnınız çıkınca fark etsinler.
Daha önce ki konunuzu da biliyorum.
Hiç canını sıkma git gel paranı al.
Ay yerinde olsam varya karnın çok çıkmazsa bol giyin doğum izni aldığında öğrensinler😆

Söylemeyin.

Eşimle aynı iş yerinde tanıştık.
Eşim benden baya sonra girdi.
Farklı bölümler.
Tabi ben partonun ne kadar terbiyesiz bı kişilik olduğunu bildiğim için.
Flört dönemde, iş ciddiye bindiginde vs vs asla söylemedik.
İşten ayrıldım evlenmeden iki ay evvel o zaman öğrendiler.
Şok şok şok oldu işyerindekiler.
Patron, patronun veliahtı, hatta patronun veliahtı çok değerli şahsiyet eşimin bölümünden birisine biliyorsun da neden soylemedin demiş halbuki kimsenin haberi yoktu. Çok samimi arkadaşlarım dışında.
O kişi odama gelip hesap sordu nasıl bana söylemezsin diyor. Patronun laf taşıyıcısına söylicem bak bak bak.
Baya bı olay oldu.
Biliyordum çünkü flört eden insanların hem işine son veriyorlardı.

Karnınız çıkınca fark etsinler.
Daha önce ki konunuzu da biliyorum.
Hiç canını sıkma git gel paranı al.
Ay yerinde olsam varya karnın çok çıkmazsa bol giyin doğum izni aldığında öğrensinler😆

insanlar tuhaf. aynı iş yerinde seviyeli olduğu sürece ilişki yaşanınca ne oluyormuş?

çıkartırlarsa da en azından işsizlik maaşı alabileyim

insanlar tuhaf. aynı iş yerinde seviyeli olduğu sürece ilişki yaşanınca ne oluyormuş?

çıkartırlarsa da en azından işsizlik maaşı alabileyim
Alırsın ama akıllı davran.
Haksız yere işten çıkarıldığında ise iade davası açma hakkın var. Tazminatının 8 katını alma hakkında var.
Ben dava açsam kazanırdım, çok farklı sebepten işten ayrıldım.
Avukata gittim kazanırız ama şu kadar süre sürer dedi.
Bende 2 ay sonra evlenecegim için bankaya yatan tazminat, elden tazminat, işsizlik, bide adana burmasi verdiler oda işsizlik paramın elden alacagim kısmına denk geliyordu.
Baya kalın bı bilezik hediye ettiler.
Biriktirdiğim, altın, para yukarıdaki tazminat ve aile büyüklerimin hattı sayılır verdigi para ile evin herşeyini aldık.

Ama senin benim gibi bı durumun yok.
Sen sağlam sağlar ilerle.

Burda çalıştığım yeri yazmayacağım ama çok iyi bı marka patron bildiğin sapıktı. Tüm asistanlarına salça olur yüz vermeyenleri işten çıkarır.
Kadın çalışanlar yürürken kalçalarına bakardı.
Benim iş terinde uzun hırkalarım vardı. Onun olduğu günlerde üzerimden çıkarmadım.
Ben ona bağlı çalışmıyordum oğluna bağlı çalışıyordum. Bağlı olduğum bölüm ve üst yöneticimiz de oğluna bağlıydı.
Sapık ile muhattap olmuyorduk Allah'tan.
Ama biliyorum adamın tavrını işe girdim önce çok gözlem yaptım.
Bı kaç olaya da şahit oldum.
Zaten evlendik eşimi de işten çıkardılar. Evlendigimiz için 😆
Biliyorduk böyle olacağını eşim tazminatını almayı bekledi.
Böyle bi sapık pislik işte.
Ay o asistanlarına yaptıklarını unutmak mümkün değil.

evet bir süredir kafam da dönüp duran bir sorun bu..

10+3 haftalık hamileyim, ben gelecek hafta da doktora gider Allah ın izniyle sıkıntı yoksa patrona söylerim diye düşünmüştüm fakat dün bir arkadaşımla görüştüm "söyleme ne kadar geciktirirsen o kadar iyi çıkartırlar " dedi ki çok haklı.

daha önce de iş yeri ile alakalı konu açmıştım, ön muhasebedeyim ve bütün gün oturuyorum diğer muhasebeci kadın hiç bir iş vermiyor defalarca patronlarla konuştum, kadınla kavga ettim ama değişen bir şey olmadı..

çıkarsan şikayet edersin derseniz, ne yüzle ederim? adamlar demez mi bütün gün oturuyorsun 4 aydır boş boş maaş veriyoruz zaten diye?

sizce gizleyebildiğim kadar gizleyeyim mi yoksa söyleyeyim mi?

Ne alakası var ki boş boş oturmakla... Sizi bu sebeple işten çıkarırlarsa tüm haklarınızı kullanırsınız. 30kişiden fazla çalışan varsa işe iade davası açıp geri dönebilir, boşta geçen zamanınız için de tazminat isteyebilirsiniz.

Alırsın ama akıllı davran.
Haksız yere işten çıkarıldığında ise iade davası açma hakkın var. Tazminatının 8 katını alma hakkında var.
Ben dava açsam kazanırdım, çok farklı sebepten işten ayrıldım.
Avukata gittim kazanırız ama şu kadar süre sürer dedi.
Bende 2 ay sonra evlenecegim için bankaya yatan tazminat, elden tazminat, işsizlik, bide adana burmasi verdiler oda işsizlik paramın elden alacagim kısmına denk geliyordu.
Baya kalın bı bilezik hediye ettiler.
Biriktirdiğim, altın, para yukarıdaki tazminat ve aile büyüklerimin hattı sayılır verdigi para ile evin herşeyini aldık.

Ama senin benim gibi bı durumun yok.
Sen sağlam sağlar ilerle.

Burda çalıştığım yeri yazmayacağım ama çok iyi bı marka patron bildiğin sapıktı. Tüm asistanlarına salça olur yüz vermeyenleri işten çıkarır.
Kadın çalışanlar yürürken kalçalarına bakardı.
Benim iş terinde uzun hırkalarım vardı. Onun olduğu günlerde üzerimden çıkarmadım.
Ben ona bağlı çalışmıyordum oğluna bağlı çalışıyordum. Bağlı olduğum bölüm ve üst yöneticimiz de oğluna bağlıydı.
Sapık ile muhattap olmuyorduk Allah'tan.
Ama biliyorum adamın tavrını işe girdim önce çok gözlem yaptım.
Bı kaç olaya da şahit oldum.
Zaten evlendik eşimi de işten çıkardılar. Evlendigimiz için 😆
Biliyorduk böyle olacağını eşim tazminatını almayı bekledi.
Böyle bi sapık pislik işte.
Ay o asistanlarına yaptıklarını unutmak mümkün değil.

ayy rezil herif ya Allah kahretsin böylelerini..

ben burada henüz 4 aydır çalışıyorum bu davaları açabilmek için en az 6 ay çalışmış olmam gerekiyor

Ne alakası var ki boş boş oturmakla... Sizi bu sebeple işten çıkarırlarsa tüm haklarınızı kullanırsınız. 30kişiden fazla çalışan varsa işe iade davası açıp geri dönebilir, boşta geçen zamanınız için de tazminat isteyebilirsiniz.

30 kişiden fazla çalışan var ama ben burada 4 aydır çalışıyorum en az 6 ay çalışmış olmam lazım

ayy rezil herif ya Allah kahretsin böylelerini..

ben burada henüz 4 aydır çalışıyorum bu davaları açabilmek için en az 6 ay çalışmış olmam gerekiyor
O yüzden sakın ama sakın söyleme.
Bence karnın çıksın bırak onlar sorsun sana, iş yerindeki konunu da okumuştum.
Yanar döner insan bunlar sen şimdi hiç bişey yokmuş gibi rutinlerine devam et.

bence hic söyleme git otur aksama kadar xD. evde olsn kv mv derdi olur. iste kafa dinlersin en azindan.

söyle 40in ciksin bi yolunu buluruz :)

saka bi yana, tebrik ederim

10+3 haftalık hamileyim, ben gelecek hafta da doktora gider Allah ın izniyle sıkıntı yoksa patrona söylerim diye düşünmüştüm fakat dün bir arkadaşımla görüştüm "söyleme ne kadar geciktirirsen o kadar iyi çıkartırlar " dedi ki çok haklı.

daha önce de iş yeri ile alakalı konu açmıştım, ön muhasebedeyim ve bütün gün oturuyorum diğer muhasebeci kadın hiç bir iş vermiyor defalarca patronlarla konuştum, kadınla kavga ettim ama değişen bir şey olmadı..

çıkarsan şikayet edersin derseniz, ne yüzle ederim? adamlar demez mi bütün gün oturuyorsun 4 aydır boş boş maaş veriyoruz zaten diye?

Birincisi doktorunuz size kagit vermesi lazim hamileliği bildiren o kağıdı is yerine verdiginizde sizi cikartamazlar oyle bi haklari yok ne yazikki aksi taktirde ciddi tazminat odemek zorundalar suan hamileligini bildirmedin icin gunluk izin saatini kullanamiyorsun veya gunluk kullanmaz birgun kullanirsin maximum 7.30 calismalisin bida birgun ediyor o yuzden niye gizliyosun yada korkuyorsun ben makinada calisiyordum hamile kaldigim gunden beri oturuyorum valla 😂

Birincisi doktorunuz size kagit vermesi lazim hamileliği bildiren o kağıdı is yerine verdiginizde sizi cikartamazlar oyle bi haklari yok ne yazikki aksi taktirde ciddi tazminat odemek zorundalar suan hamileligini bildirmedin icin gunluk izin saatini kullanamiyorsun veya gunluk kullanmaz birgun kullanirsin maximum 7.30 calismalisin bida birgun ediyor o yuzden niye gizliyosun yada korkuyorsun ben makinada calisiyordum hamile kaldigim gunden beri oturuyorum valla 😂

doktorum bir kağıt vermedi.

tazminat alabilmem için en az 6 aydır burada çalışıyor olmam lazım ama benim 4 ay olacak daha o yüzden bu tür şeylere maalesef hak kazanmıyorum.

hamileliğimi bildirsem de sabah 8,30 akşam 6,30 çalıştırırlar :)

Sizi hamile iken cikartamazlar cezasi var bundan korkarlar cunku buyuk ceza. Bende on muhasebeciyim hamileyim. Hergun izin alıyorum haftanin 2 3 gunu olmiyorum cikartsa beni cikartirlardi. Ama ne kadar erken solerseniz onlar icinde sizin icinde iyi olur. Çünkü ona gore plan yaparlar. Benim yerime gelcek kimse yoktu soledim apar topar birini aldilar sen gelene kadar en azindan yarısını yapsin dediler

Back
X