İş verene hamileyim demek - diyememek

sadece işe iade davası açabiliyoruz değil mi? onda da ne oluyor iş yerine geri mi döndürüyorlar?
O kadarını bilmiyorum maalesef onun içinde ayrı konu açıp bilen arkadaşlara sorabilirsin sonra o şekilde hareket edebilirsin hakkında hayırlısı olsun. Ayrıca bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah :KK68:

Saklamanız etik değil. Ayrıca ne olursa olsun hamile çalışan hamilelikten dolayı işten çıkartılamaz. İşe iade davası açarsınız.

sanırım hem ıse gerı donus hemde tazmınat acabılıyorsun.. bı uye demıskı bosver gıttıgı yere kadar gıtsın o da mantıklı nasılsa ıs vermıyorlar bırden cıkmanda sorun olmaz

ya eğer bir sorumluluğum olsaydı zaten böyle bir soru sormazdım yerime biri gelecek ona iş öğreteceğim uzun mesele ama burada ben gitsem hiç bir fark olmaz :)))

Aynen bende oyle olmustumm😅En son x hanim size verecek is bulamadik dediler.İyi bende oturmaktan sıkildim zaten dedim ciktim

çok garipler gerçekten ilk başta kafaya çok takıyordum başım ağrıyordu :) şimdiler de saldım artık bir iş verirlerse yaparım vermezlerse otururum :))

ya eğer bir sorumluluğum olsaydı zaten böyle bir soru sormazdım yerime biri gelecek ona iş öğreteceğim uzun mesele ama burada ben gitsem hiç bir fark olmaz :)))
evet mantıklı:) ama bir de seni bence bunca olaya ragmen cıkarmadılarsa hamılelıgını soylesen de cıkarmazlar bence

ay ne mutlu sizee sağlıkla alın kucağınıza. ben olsam karnım büyümeye başladığında söylerim. ayrıca bizim iş yerine yeni biri başlasa da işleri biraz ona atsam diye tam tamına 8 gözle bekliyorum. siz çok iyi bir konumdasınız. hatırlıyorum iş vermiyorlar diye üzülüyordunuz. şimdi bebiş büyüsün güzel güzel

Saklamanız etik değil. Ayrıca ne olursa olsun hamile çalışan hamilelikten dolayı işten çıkartılamaz. İşe iade davası açarsınız.

o zaman 4. ay başı gibi söyleyeyim en azından. eğer bir iş yüküm olsa hiç beklemez tabi ki söylerdim ama şuan ha varlığım ha yokluğum :)

ay ne mutlu sizee sağlıkla alın kucağınıza. ben olsam karnım büyümeye başladığında söylerim. ayrıca bizim iş yerine yeni biri başlasa da işleri biraz ona atsam diye tam tamına 8 gözle bekliyorum. siz çok iyi bir konumdasınız. hatırlıyorum iş vermiyorlar diye üzülüyordunuz. şimdi bebiş büyüsün güzel güzel

çok teşekkür ederim :)

yok bu hanımefendinin aklı çıkıyor bir iş yapacağım diye.

babası beyin kanaması geçirdi kadın ilk başta gitmedi, sonra gitti hemen geri döndü :)) aman ben bir iş yapmayayım yeter :)) hiç göstermediği halde elimden geleni yaptım ve 2 yanlışım çıktı saymadık laf bırakmadı :))

evet bir süredir kafam da dönüp duran bir sorun bu..

10+3 haftalık hamileyim, ben gelecek hafta da doktora gider Allah ın izniyle sıkıntı yoksa patrona söylerim diye düşünmüştüm fakat dün bir arkadaşımla görüştüm "söyleme ne kadar geciktirirsen o kadar iyi çıkartırlar " dedi ki çok haklı.

daha önce de iş yeri ile alakalı konu açmıştım, ön muhasebedeyim ve bütün gün oturuyorum diğer muhasebeci kadın hiç bir iş vermiyor defalarca patronlarla konuştum, kadınla kavga ettim ama değişen bir şey olmadı..

çıkarsan şikayet edersin derseniz, ne yüzle ederim? adamlar demez mi bütün gün oturuyorsun 4 aydır boş boş maaş veriyoruz zaten diye?

sizce gizleyebildiğim kadar gizleyeyim mi yoksa söyleyeyim mi?
kac zamandir calisiyorsun biraz gecsin istersen yoksa mobing uygularlar zaten karin 5 ayda cikiyor

Merhaba,
İşverene bu durumu açıkça söylemeniz gerekir.
Çünkü belirli yasalar var, işveren ve işçi açısından o yüzden net olmanız gerekir.
Allah korusun çalışırken size veya bebeğinize bir şey olduğu takdir de işveren sizi savunamaz, zor durumda kalan siz olursunuz.
Söyleyin çıkarırlarsa da işsizlik alırsınız mis gibi :)

o zaman 4. ay başı gibi söyleyeyim en azından. eğer bir iş yüküm olsa hiç beklemez tabi ki söylerdim ama şuan ha varlığım ha yokluğum :)
4. Ayda öğrenmiş gibi mi söyleyeceksiniz? Kaç aylık diyeceksiniz? Etik değil. Benim personellerimden biri bu şekilde davransa güvenim sarsılırdı.

Hamile calisani ha diyince cikartamiyoruz.
Cikartiyoruz da her türlü bedelini ödüyoruz. Tazminattir, ise iade acarsa onunla ugrasmasidir vesaire...

Tereddut etmeyin ve söyleyin.

Merhaba,
İşverene bu durumu açıkça söylemeniz gerekir.
Çünkü belirli yasalar var, işveren ve işçi açısından o yüzden net olmanız gerekir.
Allah korusun çalışırken size veya bebeğinize bir şey olduğu takdir de işveren sizi savunamaz, zor durumda kalan siz olursunuz.
Söyleyin çıkarırlarsa da işsizlik alırsınız mis gibi :)

evet onu da düşünüyorum en kötü ihtimalle işsizlik maaşı alacağım burada ki 4. ayımı doldurmama 1,5 hafta kaldı.

o zaman haftaya kontrolüme gideyim sorun yok her şey güzel denilirse patronla konuşayım. çıkartalım derlerse burada ki 4. ayım tam dolana kadar beklemelerini rica ederim.

Yasal olarak 8 haftadan sonra bildirmek zorundasınız. Olumsuz sonuçları asıl o zaman yaşarsınız. Haklıylen haksız olmayın

patrona onun açıklamasını yapabilirim biliyorsunuz ilk 3 ay tehlikeli süreç. zaten her durum da 3. ay dolmadan söylemeyecektim

Hamile calisani ha diyince cikartamiyoruz.
Cikartiyoruz da her türlü bedelini ödüyoruz. Tazminattir, ise iade acarsa onunla ugrasmasidir vesaire...

Tereddut etmeyin ve söyleyin.

tazminat nasıl oluyor? 6 ay çalışmış olmam gerekiyor sanırım. işe iade davası açsam da nasıl olacak ki? zaten çok huzursuzum burada :(

Işe iade davası açmak için belirli şartların sağlanması gerekir. Işyerinde en az 30 kişinin çalışması ve o iş yerinde en az 6 aylık kıdeminizin olması gibi. Yani iş yerinde 6 aydan az süre çalışıyorsanız işe iade davası açamazsınız.

Eğer boş oturdugunu düşünseydiler zaten çıkarırlardı seni.
Sen yanındaki kadınla kavga edip işi bırakak istedin patronun izin vermemişti o arkadaş değilmisin.
Gitmek istediğin halde yollamadılar şikayet edincede sana bişey demeye hakları yok. Belli oluncaya kadar sakla sonrada çıkarırlarsa şikayet edersin

Eğer boş oturdugunu düşünseydiler zaten çıkarırlardı seni.
Sen yanındaki kadınla kavga edip işi bırakak istedin patronun izin vermemişti o arkadaş değilmisin.
Gitmek istediğin halde yollamadılar şikayet edincede sana bişey demeye hakları yok. Belli oluncaya kadar sakla sonrada çıkarırlarsa şikayet edersin

evet o kişiyim :)

aslın da geçen gün kadın gelemedi ve hiç göstermemesine rağmen yaptım (tabi sonrasında 2 yanlışım çıktı ) biliyorlar yapabileceğimi ve iş almak için uğraştığımı.

of çok zor durumdayım

Back
X