İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

Bence o duruma göre değişir. Hep konu sahibi yapıyorsa sıkıntı.
Tabi ki bir kişiye yüklenmemek lazım fakat 15-20 kişilik bir sofrada hiç mi yardım edecek veya isteyecek kimse yok burası bana biraz abartı geldi.
Nerde olursam olayım ev sahibine yardım ettim ve mutlaka yanıma destek olacak bir iki kişi gönüllü geldi.

Canım benim eşimin akrabaları geldiler bana. 20 yi aşkın kişi ve 1 kişide gelip yardım etmedi. Ki ben hep yardım ederdim. O günden sonra yardım mardım etmiyorum.

ben nişanlımlara gittiğim birkaç keresinde aynen böyle sofradan kalkarken tabak çanak vs kaldırdım. annesi de kaldırıyordu bir yandan. ben makinaya zaten dizecektim annesi dur şimdi sen bilemezsin bırak vs dedi. baya ısrar ettim ama iki tabak zor yerleştirtti. ben böyle kaldım yanında yalı kazığı gibi. o da çok can sıkıcı oluyor. kendi mutfağın olmadığı için bişey yapamıyosun. o uğraşırken içeri gidip oturamadım da. öyle salak salak kaldım yanında. kısacası yapsan da yapmasan da yaranamazsın. nokta.

Ben de gicik oluyorum. Oyle bir ailenin de gelini oldum. Zamanla erkekler de ev islerine katilmaya basladilar ama enteresan sekilde. Simdi esim sofrayi toplar, abisi supurur, biz gelinler cocuk pesinde gezeriz, bulasik gene kv ye kalir

Birde kaynana ın 5 gelini olur ama hepsi hariç sadece 1,kişi yakınındadır tabi sürekli ondan beklenir

Bu durumda mesafe koymak veya gitmemek en iyisi

Şimdiden düşünmeyin gorumcenizin gitmesini.
Yalnız yıkayacağınız gün geldiğinde , " bu bulaşık benim için çok fazla , yardım edecek biri lazım dersiniz " olur biter.

Bu kadar kalabalık misafir davet edip makina almaması ilginç.
Ne kadar sürede bir oluyor bu davet ?

Kalabalık olarak sık olmasada hro kendine gidilsin kendinde yenilsin istiyor ,kızı buradayken bile.gidince daha çok ister yalnız kalacakları için

Yapsanız elinize mi yapışır?
(Aa pardon yardım edeceğiniz kişi kayınvalidenizdi)
Yapışmaz elbet ,lakin bazı şeyler yaşayınca, iticileşiyor bir şeyler ister istemez.kayınvalideniz nasıl veya kayınvalideyseniz nasılsınız bilemem sizi ama bi kayınvalide sınırını bilmeli.en basitinden örnek vereyim ,bana ailesinden gelen bir hediye kendisine bırakılıyor,ve ben açılmış bakılmış şekilde bunu alıyorum kendisinden.aynı şeyden kendilerine de gelmiş bakıp kızına güzelini ayırdı herhalde. benim nasibimi bana geleni ne hakla açıyor kapalıca gelmiş hediye.ayıp denen bir şey var ya

o kadar misafir varken gitmeyin bir bahane bulun
Kendi ailemde olduğunda gidersem ,batar ama kocaya:) hoş batarsa batsın. zaten dinen kendi anne babamıza bakmakla hizmetlerini yapmakla yükümlüyüz.eşimizinkini yapma zorunluluğu yok ama olur da kayınvalide çok iyidir ,oğluda eşinin gönlünü hoş tutmayı çok iyi bilir üzmezdir onu,ozamn seve seve orada yaparsın zaten hesap kitap yapmazsın.en azından ben öyleyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…