İş yapmaktan nefret ediyorum yerinde olsanız ne yapardınız?

1moonse3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
420
133
103
Antalya
Merhaba.Evliyim, 1 sene olmadı daha.birine gittiğimde hizmet etmekten bulaşık işleri yapmaktan nefret ediyorum.örnek vereyim.

kayınvalideye gidildi yemeğe 15,20 kişi varız.bu durumda toplama ,bulaşık faslının bana kalması sınır ediyor beni.kızı yanında şimdilik birlikte yapıyorız sıkıntı değil.fakat şehir dışında yaşayacak bi kaç ay sonra,ve bu işler hep bana mı bakacak ,düşüncesi bile deli olmama yetiyor ,sevmiyorum yapmayı zorla değil ya.

bir de zamanında nişanlıyken bazı hazımsızlıklar yaşandı.onlar kaynaklı eşimle çok tartıştığımız anlar oldu.sevildiğimi ta ozamndan hissedemedim hiç.
zaten yüzümede söyledi kayınvalide,kendini sevdirmeye çalışmadın diye.

ya bi insan olduğu haliyle sevilmez mi?illa bi taraflarını yırtmalımı sevilmek için,kabul görmek için ?
Şimdi bana kızının gidecek olması ve işlerin bana kalcak olması çok batıyor.belki sevildiğimi hissetsem böyle bukadr olmazdı herhalde bilmiyorum.

Onlara gidiyoruz direk daha içeri girmeden nerden geliyorsunuz,ne yaptınız nerde yaptınız niye ,daralıyorum onlara gittiğimde bu kadar detay vermek zorunda kalmaktan .ben anlatacağım kadarını zaten anlatırım ne yaptıysak nerden geldiysek geldik. herşey bukadr didik didik edilir mi ?

Böyle durum yaşayanınız var mı ?
Yaşasanız ne yapardınız?
bulaşıktı bilmem neydi bu işleri yapmasak ne olur gittiğimzde? mecburiyetimiz var mı?yapmanın içinizden hiç gelmediğini düşünerek yanıtlarsanız sevinirim .yoksa bende biliyorum birgün bende kayınvalide olucam ölmezsem.

İçinden gelerek bulaşık yıkayan var mıdır acaba? Dünyanın en angarya işi..

Her şey ne kadar da batmış gözünüze. Ne var kapıdan içeri girer girmez soru yağmuruna tutuyorlarsa. Sohbet olsun diye soruyorlardır belki. Anlattıklarınızdan size hizmetçi muamelesi yaptıklarını çıkarmadım ben. Hepimiz misafir gittiğimiz evde yardım ediyoruz sofra kur, kaldır vs. Bu kadar batacak ne var bunda anlamadım.

Hiç yapmam ki o da bana gelince yapmaz yapsın da istemem. Benim düzenin başka onun başka. Ayrıca yeteri kadar mesafe koyarsaniz zaten herşey istediğiniz şekli alır.
Diyelim ki sofradan kalktınız ,doğru odaya mı geçiyorsunuz? İllaki sofradan bir şeyler kaldırmak gerekiyor ,benimkinin kızı da olmayacak bundan sonra ,ben orda otururken onu orda bulaşık yıkar durumda mı bırakacağım?o da hoşdurmaz ki.utanırım

10-15 kişiye garson gibi hizmet edip üstüne bulaşık mı yıkıyorsunuz? koca bi neden demek istiyorum. o kadar yüksek sayıda misafir ağırlamak isteyen dışarı yemeğe götürsün. kimseye hizmetçilik edemem kusura bakmayın. alıştırmayın siz de kimseyi.

Peki ozamn şöyle sorayım;içlerinde en genç sizseniz ve yapacak kızı filanda yoksa kimin yapmasını beklerdiniz? Sonuçta yemeklerini yiyoruz davet verilmiş,içeri geçip otursam ,koca koca kadınlar yapsa hoş durur mu ? Onada utanıyorum ama yapmakta istemiyorum.nasil olacak kendi kızı gidince bilmiyorum oof of.

yahu yapacaksınız başka yolu yok.
yemeğe davet edildiğiniz evde süs bebeği gibi oturacak haliniz yok.
samimi olmadığınız evde bile sorulur yardım edebileceğim bir şey var mı diye.
bu kadar kalabalık kaç kere oluyor ki?
gitmeyip bahane üretebilirsiniz anca.

msj tekrarı

Ben başlarda yapardım genelde akıtıp makineye yerleştirme bi baktım bi kaç defa benim akıtıp makineye dizdiklerimi çıkarıp tekrar akıttı :)
O gündür bugündür ellemem
Madem benim yaptığımı beğenmiyorsun bi daha yapmam anne dedim çekildim kenera :):) 5 senelik evliyim 4 senedir elimi sürmüyorum

Ne kadar zamanda gidiyorsunuz kayinvalidene ve 15 20 kisi dediginiz kimler? Her gittiginizde o kadar insan ne alaka anlamadim acikcasi.yilda bir iki kez yasaniyorsa bu durum sorun yapacak bir sey yok gibi.biz de haftada bir gun kayinvalidemde toplaniriz esimin kardesleriyle.iki eltimle birlikte sofrayi kurar kaldiririz elbette bunda sorun yok.ama kayinvalidem de ister arada gidelim temizligini yapalim isini gorelim falan ama onu yapmayiz.laf sokar acik acik soyler hatta arar bile ama gelinler olarak kimse sallamaz.uc tane oglu bir kizi var ihtiyaclari varsa onlar dusunecek caresini bizlik bir durum yok diye dusunuyoruz hepimizde.

:) bende yapmıyorum kayınvalideme gidince. Herkesin kendi düzeni ama siz baştan yapmışsınız o yüzden bu devran böyle gider .

Ben yapmıyorum gorümcem var zaten ben genelde öncesinde hazırlama kısmıyla ilgileniyorum ama bana gelen biri de eline hiç birşeyi süremez ben yaparım öyle seviyorum

kv bana guvenip misafir cagirmaz. Eger bulasik yikancaksa da ya kv ile ikimiz yikariz ya da gorumceyle. Kendi basima ordunun bulasiklarini yikayamam. Kendi evimize bile 15/20 kisi misafir cagirmiyoz zor olur diye. Anne yardim edermisiniz bukadar bulasiklarla basa cikamam ben diyin.

Ayda yılda bir olur yardım ederim ama her şeyi ben yapacam diye de yırtamam kendimi. Kızı yapsın, kendi yapsın, diğer gelen kadınlar da yapsın. Herkes bir tabak kaldırsa, zaten el birliğiyle bitiverir her şey. Ben gencim diye başkasının evinin işini niye üstleneyim? Bana ne?

Baştan alıştırdıysanız yapacak bir şey yok galiba şuan, bulaşık makinesi almasını, yorulduğunu söyleyebilirsin ama etki eder mi? Bilmem.
Bulaşık yıkamayı seven varsa beri gelsin

Kendi anneme gittiğimizde kalabalıksak iş hep annem ve bana kalır
Gelinimiz elini yıkar oturur
Ben olmasam da aynı sekilde tüm bulasık anneme kalır.

On senelik evliyim altılı ustu oturuyorum her bayram ramazan ev dolup tasar bende bazen cok bunalıyorum ama yapacak bisey yok adımız gelin ben sahsen yemek yiyip kenara cekılemem aksama kadar o mutfaktan da cıkamam belim kopana kadarda bulasıgıydı yemegıydı cayı getiri gotur bir suru ıs yapıyorum. Ha iyilik bilirlermı Allah göruyo ama bu devran boyle gelmiş gider sızı bilmemde ben aynı bu sekilde giderim İcim rahat etmez ama benım ıkı gorumcem var beraber yaparız tek bana bırakmazlar Allah ıcın kv. Dede yemek falan yapar ama su bulasık ısı cogunlukla ihale bana kalır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…