is yemegi

pisekar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2018
4.145
7.032
158
aslinda dert degil ama, bdv aciklamasindabu tarz konulari yazabilirsiniz dedigi icin soruyorum.

su anki isimde iki yildan beri calisiyorum. yaklasik 60 kisi var calistigim departmanda, ustum olan tek kisi departmanin baskani, benimle ayni konumda bir suru kisi var, ama ben onlarin hepsinden daha az sene is tecrubesine sahibim, ama onlara birsey rapor etmiyorum.. benim konumuma yakin ama benden 4-5 sene ileride olan birisi ilk basladigim zaman bana asiri yakinlik gosterdi. ben de kibarliktan konusuyordum vs ama bir yandan da bakalim altinda ne ciakcak diyorum. beni bir projeye davet etti (sadece onun degil departmanda herkesin katkisi olacak bir proje), yol gosterdi, beraber proje planlama toplantilarina basladik, surekli benimle ilgileniyor, tavsiye veriyor, yemege vs cikariyordu. ben de insanlarla anlasabilen bir insanim zaten.

ama daha sonra bu kisinin bana projeye baslarken verdigi sozleri tutmadigini ve beni kandirdigini farkettim, yani benim ilgim olan bir proje konusunu secti ve beni ikna ettikten sonra tamamen baska bir konuya uyaniklik yapip degistirmeye calisti. ben de projeyi onun istedigi yone cevirmedim, basta herkese ne soz verilmisse bununla devam edilecek dedim. bu sefer de destegini tamamen cekti, ben de daha iyi bilmedigim icin isi devam ettiremedim. neticede proje yarim kaldi. ama bence tamamen benim hakli oldugum bir konu. sadece bana degil projedeki diger herkese baska bir sey soyleyip, sonra tamamen kendi ajandasini dayatmaya kalkti.

o olaydan sonra benimle asla konusmuyor, yuzume bakmiyor ve muhatap olmuyor. 2 senedir. insanlarin yaninda tamamen notr, bana da bir sey yapacak konummda degil ama beni tamamen yok sayiyor. ben de cok takmiyorum cunku benim isim ayri, onunkisi ayri. hersey kendim ogrendim, baska projelere girdim.

simdi bu insan kidem olarak bir tik yukseldi. ama hala is arkadasi konumundayiz, yani ona hesap vermek vs zorunda degilim. bu haftada kutlama yemegi olacak. benim canim gitmek istemiyor, ekstra vakit kaybi. bir de bana boyle davranan birisine yuzsuzluk olur gibi geliyor. ama is yerindeki diger kisiler orada olacak, eger gitmezsem tepki koymus gibi olacagim, ya da kiskaniyor gibi. ben de istemiyorum bunu.

siz olsaniz yemege gider miydiniz?

Olsun, bolum baskanin kutlamasi degil ki o hirtin kutlamasi sonucta. Sorarsa baskan geliyo musun diye gelemiyorum maalesef dersiniz, yoklama mi alcaklar
ondan degil de, tepki koymus durumuna dusmek istemiyorum, tepki koymaktan cekindigim icin degil, daha cok onemsemis gibi olacagim diye

Ben gitmezdim sanırım, dediğin gibi bosa zaman kaybı... gitmedin diye kimse bişeyde demez.

Gidin cokta guzel süslenin herkes size baksin kisa surede ayrilin .baska birine sozum vardi cakisti diyip ayrilabilirsiniz

Ben olsam giderdim. Akraba aile arkadaş vs ortamı değil iş yeri orası. Adamın karakteri istediği kadar berbat olsun bölüm başkanını muhatap alırdım kendime. Gider yemeğimi yer bölüm başkanıyla iki sohbet muhabbet eder ve erkenden ayrılırdım. "X kişiyi önemsemiyorum ama uyumlu personelim, şirket adına yapılan toplantı aktivite yemek vs katılırım"ı gösterirdim. Profesyonellik bunu gerektirir, duygusal davranışın yeri olmaz iş hayatında.

Bu adamın evine davet edilmemişsiniz, şahsına özel bir davranışta bulunmuyorsunuz. Kanlı bıçaklı kavgalı da değilsiniz. Herkes ne yapıyorsa onu yapın. Ertesi gün iş arkadaşlarınız size niye gelmedin diye soracak. Tek tek herkese açıklama yapmaktansa herkesin ağzını kapatın.

Cocuk var mi? Varsa gidin biraz gorunun sonra cocugun bir isi bahanesiyle erken ayrilin. Insanlar cocuk soz konusu oldugunda boyle etkinlikler icin cok sorgulamiyorlar erken ayrilmayi falan.

tesekkurler tavsiyeniz icin

Cocuk var mi? Varsa gidin biraz gorunun sonra cocugun bir isi bahanesiyle erken ayrilin. Insanlar cocuk soz konusu oldugunda boyle etkinlikler icin cok sorgulamiyorlar erken ayrilmayi falan.
evet var, aslında o yüzden çekiniyorum, bir de yüzsüzlük olmasın diye. zaten yemekte çok az kisi olacak 10 kisi falan belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…