• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iş:Yeni yerimi yadirgadim

Her yerin malesef eksileri ve artıları oluyor, bence önemli olan huzurla çalışmak. Birde hayırlısı olsun, belki burda çalışmak senin için daha hayırlıdır, yada birkaç gün çalışırsın belki başka yere verirler, biraz zamana bırakmak en iyisi
Birkacgune vermezler.Yogun bolum ucreti dusuk.Aslinda rekabet de buyuzden yoktur.Olmadi bir yil kadar calisip ort.isterim.Yada B.C. Bir arkadasim baska yerde ort.memnun.
Belki biraz dener sonra isterim.Acile de fors atarak ciktim istemiyorum diye.Donmeye tekrar istemeye yuzum de olmaz ya.Napim sorumlu beni gondermeden zirvede birakayim dedim..
Iyi yaptim degil mi ya .Az daha isler sarpa saracakti..Daha kotu ayrilacagima boyle iyi oldu degil mi?

Iyiymis.Biz 1000.Ama molalarimiz oluyordu.Fazla mesai olmasa gotururdum ben orayi.Mobbingle beraber zor geldi hergun gitmek.Bunaldim hergun gormeye.Ama o calismayi orayi seviyordum elemanlar haric;(
Mobbing de zor bende önceki yerimden bu yüzden ayrıldım hiçbir işten anlamayan ama sürekli laf vuran her işi bana yıkan sözde sorumlu vardı iyiki de ayrılmışım şuan çok mutluyum bende ilk zamanlar senin gibiydim ama üç dört ay sonra alışıyorsun sıkma canını Sende alışırsın

Mobbing de zor bende önceki yerimden bu yüzden ayrıldım hiçbir işten anlamayan ama sürekli laf vuran her işi bana yıkan sözde sorumlu vardı iyiki de ayrılmışım şuan çok mutluyum bende ilk zamanlar senin gibiydim ama üç dört ay sonra alışıyorsun sıkma canını Sende alışırsın
Sen de acile mi 3-4ayda alistin?

Birkacgune vermezler.Yogun bolum ucreti dusuk.Aslinda rekabet de buyuzden yoktur.Olmadi bir yil kadar calisip ort.isterim.Yada B.C. Bir arkadasim baska yerde ort.memnun.
Belki biraz dener sonra isterim.Acile de fots atarak ciktim ostemiyorum diye.Donmeye tekrar istemeye yuzum de olmaz ya.Napim sorumlu beni gondermeden zirvede birakayim dedim..Iyi yaptim degil mi ya .Az daha isler sarpa saracakti..Daha kotu ayrilacagima boyle iyi oldu degil mi?
Bence iyi yapmışsın.
Benim eski çalıştığım yerde hemen herkes çocuk acil sorumlusundan şikayetçi idi, kaçan kaçanaydı :) en son sorumlu da yer değiştirdi o oldu :) ne bileyim ben acilde çalışmadım ama sıkıntılı gelmiştir bana hep, gerçi erişkin acil farklı olabilir. Çocuk acil zor.
Servis iyidir daha sakindir , inşallah alışırsın, ayrıca dediğin gibi acile dönemezsin artık

Sen de acile mi 3-4ayda alistin?
Aynen ilk serviste işe başladım 4 yıl aynı serviste çalıştım sonra bir yıl farklı bu sene de acilde başladığım için çok farklı geldi bana ortamı çalışma şartları birde yapı gereği hemen kaynaşamam insanlarla alışmam uzun sürdü ama şuan gayet memnunum

Aynen ilk serviste işe başladım 4 yıl aynı serviste çalıştım sonra bir yıl farklı bu sene de acilde başladığım için çok farklı geldi bana ortamı çalışma şartları birde yapı gereği hemen kaynaşamam insanlarla alışmam uzun sürdü ama şuan gayet memnunum
Hangi servislerde calistin?
Insallah ben de alisirim ya.Gitmemem gecmemem lazim ama icinden gecen yol en kisa yol.
O birbicuk aylik calistigim yer yolu cook baska apayri uzak biryerdeydi ve calisma sartlari cok iyiydi o da ayni birimdi orda aramadim oyuzden.

Hangi servislerde calistin?
Insallah ben de alisirim ya.Gitmemem gecmemem lazim ama icinden gecen yol en kisa yol.
O birbicuk aylik calistigim yer yolu cook baska biryerdi ve calisma sartlari cok iyiydi o da acildi orda aramadim oyuzden.
Kadın Doğum yenidoğan çocuk cerrahi

Her yeni ortam için belli bir alışma süresi vardır. Kafan rahat olduktan sonra gerisi önemli değil, muhakkak alışacaksin kaygilanma ;)

alışırsın ya. mobbinge maruz kalmaktansa kafan rahat çalışırsın ya.
lanet olsun parasına, huzur yoksa o iş yeri cehenneme dönüyor. iyi bilirim
dişli biri olduğum halde ben bile 2 sene çektim o illeti.
sorsalardı o sıralar şu lanet herif gidecek her ay 500 verirsen diye, inan çıkarıp verirdim.
günün en aşağı 8*9 saatini birarada geçirdiğin insanlarla gerilim varsa hayat çekilmez oluyor.
paramı alırım işime bakarım tarzı bir insan olmayı çok isterdim şahsen.
ama ne yaparsam yapayım çok etkileniyorum ve buna engel olamıyorum.
sen de öyle birisin galiba. boşver inan, her işte hayır vardır. burulma.

Orda huzursuzdunuz ve ayrıldınız. Artık ardına bakmamak gerek. Maddi beklentiniz açısından daha düşün ücret olabilir ama huzuz daha önemli sanki.
Ben de maaşlı işimden ayrıldım ortamdaki mobbingden dolayı. Arasıra özlüyorum çalışıyor olmayı, evde boş takılmak bana göre değil. Ama o kararı verdim ve su an arkasında durmak zamanı.
Siz de alışırsınız yeni ortama.

Orda huzursuzdunuz ve ayrıldınız. Artık ardına bakmamak gerek. Maddi beklentiniz açısından daha düşün ücret olabilir ama huzuz daha önemli sanki.
Ben de maaşlı işimden ayrıldım ortamdaki mobbingden dolayı. Arasıra özlüyorum çalışıyor olmayı, evde boş takılmak bana göre değil. Ama o kararı verdim ve su an arkasında durmak zamanı.
Siz de alışırsınız yeni ortama.
Yarinki gunduz mesaisinde umarim iyi olurum.Yoksa halim harab.Goruntumden bile belli oluyor isteksiz olusum.Umarim cabuk gecer.Gitmeyecektim ah eski yerime.Yoksa iyiydim.Bir daha tövbe. Gidince kotu oluyorum.Resmen mekana baglanmisim.O calismaya iste aslinda.Calisma sekli bile kurtariyormus orayi.

Hemsire misiniz? Bence de huzurlu calismak cok daha onemli. Ben de 1 sene tus calisarak kazandigim bölümden istifa ettim. Kendi bolumumdeki insanlarla ilgili bir mobbing yasamadım ama bolumun kendisi 3. Sinif bir ismis gibi genel mobbinge ugruyordu. Omur boyu bunu yapamayacagimi düşünerek istifa ettim. Maasim cok iyiydi ilerde de iyi olacakti ama gozumde degmedi iste. Simdi tekrar sinava hazırlanıyorum ve daha huzurlu olacagim bir bolum icin emek veriyorum. Saglik alanında bir is mutsuzken hic cekilmiyor. Bence deger, dogru yapmissiniz :KK16:

Hemsire misiniz? Bence de huzurlu calismak cok daha onemli. Ben de 1 sene tus calisarak kazandigim bölümden istifa ettim. Kendi bolumumdeki insanlarla ilgili bir mobbing yasamadım ama bolumun kendisi 3. Sinif bir ismis gibi genel mobbinge ugruyordu. Omur boyu bunu yapamayacagimi düşünerek istifa ettim. Maasim cok iyiydi ilerde de iyi olacakti ama gozumde degmedi iste. Simdi tekrar sinava hazırlanıyorum ve daha huzurlu olacagim bir bolum icin emek veriyorum. Saglik alanında bir is mutsuzken hic cekilmiyor. Bence deger, dogru yapmissiniz :KK16:
Evet dogru tahmin.ikinci gunumdu bugun.Biraz daha isleyisi ogrenince bir de geceye haftasonuna gecince daha iyi olacagini umuyorum.Gunduz cok yogun kafam sisti dosyalarla.Durmadan yatis dosya.Birsuru gereksiz evrak doldurma..Hic durmuyoruz.Geldigim bolum bundan iyiydi bana gore.Molalarimiz vardi..Ama ortam iyi..
.
Aslinda bu bolumu de denemeliydim gibi.

Keske geri donusler kolay olsa.Bastakinde sorun cikmaz ama sorumlu sebepsiz gicik bana istemez beni sanirim.Halbuki tavuguna kis demis degilim.Kafasina gore haksizlik yapiyor ne kendiyle surtustum ne bastakine sikayet ettim ki bu hakkim oldugu halde gereksiz yere kendim gittim..:KK43: Buna ragmen geri dondurmez o beni .Allahindan bulsun kim kuyularla icli disliysa.Kendi de sanki padisah burnundan kil aldirmiyor sinir kupu geziyor.Sen de elemansin ben de yani havan kime.Biktim o bolumun sorumlulurinin adam secmesine kafaya gore davranmasina.Enufak birseyde giciklanmasina.
Tabi ezebildigini ezdi iste.Allah buyuk bakalim.

Son düzenleme:
Evet dogru tahmin.ikinci gunumdu bugun.Biraz daha isleyisi ogrenince bir de geceye haftasonuna gecince daha iyi olacagini umuyorum.Gunduz cok yogun kafam sisti dosyalarla.Durmadan yatis dosya.Birsuru gereksiz evrak doldurma..Hic durmuyoruz.Geldigim bolum bundan iyiydi bana gore.Molalarimiz vardi..Ama ortam iyi..
.
Aslinda bu bolumu de denemeliydim gibi.

Keske geri donusler kolay olsa.Bastakinde sorun cikmaz ama sorumlu sebepsiz gicik bana istemez beni sanirim.Halbuki tavuguna kis demis degilim.Kafasina gore haksizlik yapiyor ne kendiyle surtustum ne bastakine sikayet ettim ki bu hakkim oldugu halde gereksiz yere kendim gittim..:KK43: Buna ragmen geri dondurmez o beni .Allahindan bulsun kim kuyularla icli disliysa.Kendi de sanki padisah burnundan kil aldirmiyor sinir kupu geziyor.Sen de elemansin ben de yani havan kime.Biktim o bolumun sorumlulurinin adam secmesine kafaya gore davranmasina.Enufak birseyde giciklanmasina.
Tabi ezebildigini ezdi iste.Allah buyuk bakalim.

Sorumlu hemsireler bazen oranin ağası sanabiliyorlar kendilerini ne yazik ki. Istifa ettigim yerde de hemsire arkadaşlarin cogu sorumluyla sorun yaşıyorlardı, fırsatını bulan kaçıyordu. Bir hemsiremiz vardi, kbb servisine geçmişti, ustelik orasi cok daha rahat bir yerdi. Bir gun ben kbb ye hasta transfer ederken beni gorunce boynuma sarilip aglamisti cok ozledim hepinizi diye. Aslinda özlem degil de aliskanlik oldugunu ona da anlatmistim, aynen sizin gibi. Gittginiz yerde comez sayilmaniz, onlarin yillardir beraber calisiyor olmasi filan basta alismasi zor gelebilir ama zamanla daha mutlu olacaksiniz. :KK28:

Back
X