İş yeri bunaldımm artık:(

sevsenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
120
1
38
Samsun
Arkadaşlar memurum birkaç hafta önce memleketime tayinim çıktı. Eski kurumumda arkadaşlarım muhteşemdi hepsi müdüründen yöneticisine kadar mecbur kaldığım için geldim. Ama gelgelelim bu kurumda beni verdikleri bölümde 44-45 yaşlarında bi memur var. Bana daha işe başlar başlamaz gözdağı vermeye kalktı çocuğu yaşındayımdır. Ben kızarım sinirlenirim biri çalışırken biri oturuyorsa tahammül edemem diyor. Benim eski kurumumda yığınla işi tek başıma bitirdiğimi bilmeden nasıl çalıştığımı bilmeden aptal aptal konuştu. Moralim sıfırlandı o eski neşemden isteğimden hiçbir şey kalmadı. Bu adam olaki beni azarlarsa üzüntüden sağlığımdan bile olurum rahatsızlığım nedeniyle geldim ve stresi kaldıracak gücüm yok. 4 kişiyiz bir genç abi var o çok iyi bir de genç bi abla var o izinli. Aptal aptal yorumlar yapıyor laf vurma çabasında herhalde. Tayinim çıkmadan önce çok dua ettim Rabbim iyi insanlarla karşılaştır dedim buradakiler gibi dedim ama en çok korktuğum tip çıktı karşıma. İnsanların arkasından onlar hakkında değişik yorumlar yaparak konuşuyor çok korkuyorum bu insanın şerrinden. Hacca filan gitmiş ama ben bu insanın şerrinden korkuyorum ya benim sinirlerimi bozarsa daha fazla diye. Gözlerim doluyor lavaboya gidip ağlıyorum sinirlerim bozulunca iş yerinde. Çok özlüyorum eski yerimi Oradan arkadaşlarım abilerim ablalarım sürekli yazıyorlar mesajlarını okurken cevap atarken gözlerim doluyor ne yapayım Allah rızası için fikir verin daha bu Pazartesi başladım işe ve inanılmaz mutsuzum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
bu kişi amiriniz değil,sadece daha kıdemliymiş, üzerinizde bir hakkı, denetimi yok,kendinizi ezdirmeyin,nasıl başlarsanız öyle gider, yenisiniz diye aklınca sizi sindirmeye çalışmış,güçlü olun,dik durun karşısında,ne gözleri dolması,bu kadar hassas olmayın,herkes elbetteki kendi işini yapmak zorunda diyin, serin davranın, samimi olmayın,dedikodusuna yorum yapmayın.

İnanın bu elimde değil çok korkutorum böyle insanlardan Allah biliyor ya. O kadar daralıyorum ki o odadayken hiç bir şeyine yorum yapmıyorum. Bir şey sorarsa cevap veriyorum ama gerçekten çok bozuldu morali çok mutsuzum geldipim yere geri dönmem mümkün olsa öleceğimi bilsem yine kalırdım. Çünkü orada benim ailem olmuştu tüm kurum. Çok zorlanıyorum bu insan benimle uğraşırsa çok kötü olurum. Diğer abi farketti yüzün düştü bi durgunlaştın dedi. Yapamazsan yerini değiştirirsin dedi. Sıkma kendini dedi ama elimde değil. Çok korkuyorum böyle insanların şerrinden. İnançlılar ama insanlara karşı zulüm ederler Allahım bu insanın dilinden şerrinden korusun beni. Ne olur dua edin inanılmaz stresliyim

Nasıl davranayım bilmiyorum hiç. O kadar bozuldu ki sinirlerim. Kendime hakim olamıyorum sesim titriyor boğazım düğümleniyor. Böyle insanlar neden karşımıza çıkar ki. Bu tür insanlarla imtihan olmak çok zor Küçümser gibi konuşuyor. Dengesiz insan tanımıyor bile daha beni. Bu insanların evlatlarına bu tür davranışlar sergilese birileri nasıl olur acaba. Çok sinirlerim bozuldu ya o kadar özlüyorum ki arkadaşlarımı

Ne dedi ki adam bu kadar kotu oldunuz. Sadece bos durani semem dedi diye mi? Yoksa baska seyler de mi var? Yani surekli soylenip dursa diger calisanlar da fark eder.

Sizden daha kıdemli olması sizin üzerinizde yaptırımı olabileceği anlamına gelmez ki.
Yaşı büyüktür, saygısızlık etmezsiniz, o başka.. Ama susarsanız da üstünüze geldikçe gelir,sizi sindirmeye çalışır.
Çok akıllıca davranıp, duygusallığınızı belli etmemeye çalışıp yerinde cevaplar vermeniz gerekir ki öyle üzerinizde hükümranlık kuramayacağını anlasın.
Bunlar zor işler, kolay gelsin canım.

Ne dedi ki adam bu kadar kotu oldunuz. Sadece bos durani semem dedi diye mi? Yoksa baska seyler de mi var? Yani surekli soylenip dursa diger calisanlar da fark eder.

Geldiğim ortamda bu tür kişiler yoktu. Bakın baştan söyleyeyim ben sinirliyimdir kızarım da diyor. Yok biri çalışırken diğeri boş durursa tahammül edemem diyor. Ben bu tür davranışları hazmedemem. Kaldı ki benim nasıl çalıştığımı bilmez etmez. Dedim ki öyle azarlama olmasa iyi olur dedim. Yook ben böyleyim dedi. Oradaki abi benim moralimin bozulduğunu görünce o öyle dedi birkaç kişi ile de sorun yaşandı var öyle huyları dedi. Ben bu tür şeyleri kaldıramam dedim. Dene eğer yapamazsan yerinin değişmesini istersin dedi. Çok moralim bozuldu. O kadar huzurlu bir yerden geldim ki. Bu adam beni sindirmeye çalışıyor gibi ama saygısızlık etmek de istemiyorum. Ama bir kere moralim bozuldu neşe filan kalmadı bende inanılmaz bozuk moralim.

Moraliniz ne kadar bozulmuş...
kendinizi size çok kötü hissettirmiş o beyin tavırları..
ancak bir gerçek varki sonuçta onunla aynı kurumda çalışacaksınız...
Siz çekingen davranırsanız belli ki daha çok üstünüze gelecek...
kendinizi geri çekmeyin ...aynı mevkide olan kimse kimseye üstünlük kuramaz
İşinizi yani sadece sizin payınıza düşen işi siz layıkıyla yapın...kimseye pabuç bırakmayın...
Muhatap olmayın derim ben..
...

Diğer çalışanlar da gerçekten öyle bir yapısı var dediler. Yani amca diyeceğim geldiğimden beri bir garip sindirmeye çalışmak mı desem. Çok sinirlerim bozuldu. Çok mutluydum yığınlarca işi mutlu mutlu isteyerek hallederdim. Şu an üzerimde resmen ağır baskı var. Mesai bitmek bilmiyor

Oooo adam kavgaci kavga edecek birini ariyor. Siz ne derseniz deyin kavga edecek bir neden bulur o.

ben mesleğimin baharındayken daha neler çektirdiler neler,herkes memurluğun sevincini yaşarken bana yaşatmadılar,tatmadım o duyguyu hiç hala daha o heyacan kursağımda dır. Üzülme bak ilk gittiğin yerde mutlu bir ortam varmış mesleğinin vermiş olduğu duyguları yaşayabilmişsin bir de bu açıdan bak evet hayat her zaman iyilerle karşılaştırmıyor ama bizi daha da güçlü yapıyor bu yaşatılanlar ezilmemeyi ezdirmemeyi öğreniyoruz, mutlu olabilmek için savaşmak gerekli o kötü,merhamet yoksunu vicdan dan bir haber insanlara karşı.Ben hala savaşıyorum mutluluğa ulaşmak için allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın dayanma gücü versin hep dua ederim kötüleri bizim gibi iyiniyetli kullarından uzak tutsun diye.

Adam Allah deyip insanların canını yakan kendini üstün gören bir tip çünkü eski kurumumda aynı yaşlarda olup da baba abi gibi olan insanlardı hepsi Allah razı olsun. Ama ben bu adamdan korkuyorum birilerinin arkasından konuşuyor. Hava mı atmaya çalışıyor bilmiyorum hem kendini hem de odadaki diğer kişileri göklere çıkarıyor. Derdi ne anlamadım muhatap bile olmadım. Ha bir de benim yerim daha belli olmadan oraya gitmeyi isteyen bir adam vardı ama müdür oraya beni verdi. Bana diyor ki ben o gelsin diye çok istemiştim dedi. Ee dedim ben gelince gelemedi yani dedim. Müdür seni verdi buraya onu istedim ama dedi. Benim sinirlerimi bozup yerimi değiştirmemi mi bekliyor acaba.

Ne kadar büyüttün adamı gözünde.. sana laf söylese ne olacak boşver duymamış gibi yap, bakar ki havaya konuşuyor, susar en sonunda.. ne oldu derse hoşlanmıyorum böyle konuşmalardan dersin.. bu tarz malaklar maalesef her yerde var..

Kurumdan bir personelin çocuğu staj yapıyor birimde. Babası geldi diyor memnun musunuz diyor. Bu adam da diyor ki oğlunu almak için buradaki herkesle döğüşürüm gibi bir şey dedi. Resmen insanların üzerine gelip psikolojilerini bozmaktan zevk alan bir tip. Elimde de değil sinirlerim bozuluyor. Ezik duruma düşmek istemiyorum ama sinirlerim bozuldu. Bozuldukça eski arkasidaşlarım geliyor aklıma boğazım düğümleniyor gözlerim doluyor.

Son düzenleme:
Allahım bunlara fırsat vermesin. Ama karar verdim öyle azarlamaya filan çalışırsa tepki göstermeye çalışacağım. İblis görmüş gibi oluyorm adamı gördükçe. Bir kere sinir oldum ya daha hiç sevemem. Allahım herkesi korusun böylelerinin şerrinden.

Sevgili sevsenn
sağlık özründen mi tayin istediniz? yanılmıyorsam öyle değil mi

iş stresi iş sıkıntıları ortam stresi seni çok iyi anlayabiliyorum fakat en azından memursun sıkıntı çeksen bile aldığın maaşa değiyordur. ben özel sektörde çok çektim bu tür sıkıntıları belki daha fazla. aldığım maaşta asgari ücretti mecbur dayandım çalıştım. fakat tüp bebek tedavisi gördüğüm için daha fazla dayanamadım çıktım işten. şimdi de evde canım sıkılıyor hemde maddi yönden sıkılıyoruz.keşke bende senin gibi memur olabilsem çevrendekilere kulak asma sabret bol bol dua et zamanla herşey düzelecektir her iş yerinde var böyle sıkıntılar yeni geleni ezmeye çalışırlar

Bundan sonra hiç umursamamaya çalışacağım. Öyle sindirdiğini filan düşünmesin. Yarından itibaren üzgün sessiz durmamaya çalışacağım. Ama yine de Allah a sığınıyorum şerrinden. Başka da bir şey demiyorum.

Evet

Ozaman hiç umursamayın bu beyin tavırlarını
Siz onu umursadıkça o kendine yüklediği misyonu tamamlayacak
zaten açık açık söylemiş
aslında size değil amire kızıyor diğer kişiyi yollamadığı için....
ama amire kızamıyor haliyle :)
eee ne yapıyor size yükleniyor
psikolojide bunun ismi yansıtma ...
umursamayın deli olsun....:):)

hem güzel arkadaşım sağlık sorunlarınız varmış ki özür atamasıyla yer değiştirmişsiniz
siz kendinize bakın...hem de çok iyi bakın... çok geçmiş olsun...üzmeyiniz kendinizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…