• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yeri bunaldımm artık:(

İşte bu tür insanlara tahammül edemiyorum. Elimde de değil. Rabbim ahirette bunların hak ettiğini verir elbet.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar memurum birkaç hafta önce memleketime tayinim çıktı. Eski kurumumda arkadaşlarım muhteşemdi hepsi müdüründen yöneticisine kadar mecbur kaldığım için geldim. Ama gelgelelim bu kurumda beni verdikleri bölümde 44-45 yaşlarında bi memur var. Bana daha işe başlar başlamaz gözdağı vermeye kalktı çocuğu yaşındayımdır. Ben kızarım sinirlenirim biri çalışırken biri oturuyorsa tahammül edemem diyor. Benim eski kurumumda yığınla işi tek başıma bitirdiğimi bilmeden nasıl çalıştığımı bilmeden aptal aptal konuştu. Moralim sıfırlandı o eski neşemden isteğimden hiçbir şey kalmadı. Bu adam olaki beni azarlarsa üzüntüden sağlığımdan bile olurum rahatsızlığım nedeniyle geldim ve stresi kaldıracak gücüm yok. 4 kişiyiz bir genç abi var o çok iyi bir de genç bi abla var o izinli. Aptal aptal yorumlar yapıyor laf vurma çabasında herhalde. Tayinim çıkmadan önce çok dua ettim Rabbim iyi insanlarla karşılaştır dedim buradakiler gibi dedim ama en çok korktuğum tip çıktı karşıma. İnsanların arkasından onlar hakkında değişik yorumlar yaparak konuşuyor çok korkuyorum bu insanın şerrinden. Hacca filan gitmiş ama ben bu insanın şerrinden korkuyorum ya benim sinirlerimi bozarsa daha fazla diye. Gözlerim doluyor lavaboya gidip ağlıyorum sinirlerim bozulunca iş yerinde. Çok özlüyorum eski yerimi:( Oradan arkadaşlarım abilerim ablalarım sürekli yazıyorlar mesajlarını okurken cevap atarken gözlerim doluyor:( ne yapayım Allah rızası için fikir verin daha bu Pazartesi başladım işe ve inanılmaz mutsuzum.

muhtemelen o hizmetli kadrosundan yükselerek geldi diğerlerinin tepeden memur olmasını hazmedemiyo ben de memurum sana gene aynı konumdaki memur bunu yaptı benim amirim bana hakaret etti atamam için onayına ihtiyacım vardı da bana "ben sana asaletini doldur dedim sen doğurup yanıma gelmişsin(o zaman yeni doğum yapmıştım)" dedi bağırarak yani bunlarınki tamamem kompleks takma kafana

Ne diyeyim bunlar da bizim için imtihan tabi. Nasıl verecekler acaba yaşattıklarının hesabını. Nasıl bir şeydir Allah diyenin kibirli olması. Allahım korusun. Ben önceki kurumumda böyle bir kişiyle bile karşılaşmadım. Bu yüzden sinirlerim bozuluyor ne yapacağımı bilemiyorum. Kurumun diğer personelleri çok iyi gibiler güleryüzlüler en azından. Müdürler yöneticiler onlar da güleryüzlü. Ama kibirlilerin şerrinden herkesi korusun Rabbim

Son düzenleme:
Ne kadar abartmışsın ya. İş yerinde bu kadar duygusallık fazla.
Koca adam belli ki sinirli stresli saçmalıyor.
Takma ya da haddini bildir.
Milletin lafına bu kadar kafa yorsak hiçbirimizin çalışmaması lazım.
Şerrinden korkmak falan nedir o da ayrı bi olay.
Çok endişeli bir yapın var herhalde. Öyle olma ki korktukların başına gelmesin.
Ve en önemlisi de çalışma hayatında duygusallığı, dramı bi kenara bırakmak gerektiğidir.
Böyle devam edersen işin zor. Gül geç, dalga da geç hatta. Hayatını boş yere mahvetme bu fikirlerle.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Önceden öyleydim gülüp geçer dalga geçerdim ama bu karşımdaki insanlarla samimiyetim varkendi. Bu insanları tanımıyorm. Kaldı ki onlar da beni tanımıyor. Sadece daha ilk günden ben asabiyim azarlarım bağırırım çağırırım demek de ne. Sinirlerim bu yüzden altüst oldu. Öyle güzel bir ortamdan sonra daha ilk günden böyle bir tepkiyle karşılaşmak şaşırttı beni sinirlerimi bozdu.

Ah canım, iyiki sen özel sektörde değillsin :26:

Canım ben seni çok iyi anlıyorum. Ben öğretmen olarak ilk atandığımda doğunun ücra bi köyünde, senin rahatsız olduğun adam gibi 4 tane vardı başımda, hem de daha kötüsü. Daha beni tanımadan etmeden o kadar kötülük yaptılarki bana. Üstelik hepsi benim yaşıtımdı. Arkamdan konuştular yüzüme konuştular aralarına almadılar neler neler. Ben de çok hassasım senin gibi.. Az ağlamadım oralarda. Hala da hakkımı helal etmiyorum onlara. Şimdi kurtuldum çok şükür güzel bir ortamım var antalyada. Sana diyeceğim şu ki o adamı hiç tınlama, üzüldüğünü belli etme, sadece işine odaklan.. Ezmeye kalkarsa cevabını ver pasif durma. Sonuçta o da memur sen de.. Ama kırıldığını belli etme dik dur. Zor ama yapıcaksın. Bi süre sonra senle uğraşmaktan vazgeçer diye düşünüyorum

Nasıl davranayım bilmiyorum hiç. O kadar bozuldu ki sinirlerim. Kendime hakim olamıyorum sesim titriyor boğazım düğümleniyor. Böyle insanlar neden karşımıza çıkar ki. Bu tür insanlarla imtihan olmak çok zor:( Küçümser gibi konuşuyor. Dengesiz insan tanımıyor bile daha beni. Bu insanların evlatlarına bu tür davranışlar sergilese birileri nasıl olur acaba. Çok sinirlerim bozuldu ya o kadar özlüyorum ki arkadaşlarımı :(

Adam Allah deyip insanların canını yakan kendini üstün gören bir tip çünkü eski kurumumda aynı yaşlarda olup da baba abi gibi olan insanlardı hepsi Allah razı olsun. Ama ben bu adamdan korkuyorum birilerinin arkasından konuşuyor. Hava mı atmaya çalışıyor bilmiyorum hem kendini hem de odadaki diğer kişileri göklere çıkarıyor. Derdi ne anlamadım muhatap bile olmadım. Ha bir de benim yerim daha belli olmadan oraya gitmeyi isteyen bir adam vardı ama müdür oraya beni verdi. Bana diyor ki ben o gelsin diye çok istemiştim dedi. Ee dedim ben gelince gelemedi yani dedim. Müdür seni verdi buraya onu istedim ama dedi. Benim sinirlerimi bozup yerimi değiştirmemi mi bekliyor acaba.

Dur yahu dövmemiş sövmemiş sadece dengesiz konuşmuş.
Hemen duygusallaşmamaya çalış.
Genelde yeni geleni biraz ezmeye sindirmeye çalışırlar.
Ondan emir alma, sana görevin olmayan bir şeyi yap derse, elimde iş var vs. de.
zıtlaşma, saygını koru, ama seni yönetmesine izin verme.
amirinle ve iş arkadaşlarınla iletişimin iyi olsun, o adamın olası bir dedikodusuna mahal vermemek için.
iş gereği konuş gerisinde zaman geçirme onunla.

daha kötü hareketleri olursa iş yaşamında buna "mobbing" diyorlar, bilgin olsun.
Hayırlı olsun yeni işin.. ;)

Evet biliyorum mobbing ama bu adam yüZünden suratım öyle asık ki görenler beni hep öyleyim sanacak.

Back
X