İş yeri sorunları...

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.068
1.543
133
Dünden beri moralim o kadar bozuk ki ve o kadar ağlamaklıyım ki kime anlatsam bilemedim. Ben muhasebeciyim. Daha önce ön muhasebe yapmış olmama rağmen genel muhasebe hiç yapmadım. Yeni iş yerime de başlayalı 7 8 ay oldu. Birkaç defa yanlış yaptığım için çok fazla soru sorarım yanlış olmasın diye. Ofiste 5 kişiyiz sadece ikisi patron 3ü çalışan olmak üzere. Ama benim çok fazla soru sormam eski arkadaşa biraz batmış. Ben bankadayken peşimden konuşmuş çok fazla soru soruyor seni de engelliyor falan diye. Yani koca ofiste 3 kişiyiz beni uyarabilirdi ya sen çok soru soruyorsun ama bizi engelliyorsun diye. İşte geri kaldık fazlaca falanda demiş ama geri kaldığımız falan yok şu an her şey olması gerektiği gibi ilerliyor. Diğer arkadaş bana anlattı bunları ve çok moralim bozuldu. Çıksam şu an işsizlik var çıkamıyorum 6 7 ay sonra düğünüm var bir sürü borcum var. Ne yapabilirim bana bi akıl verin lütfen. Tüm çalışma öğrenme hevesim gitti çalışamıyorum dünden beri.

Kimseyi takmadan bu konuları düşünmeden çalışmaya devam edeceksınız yapacak bırsey yok ,
bende muhasebecıyım on muhasebe de neyı cok fazla sorabılırsınız anlayamadım
Ön muhasebeyi biliyorum. Ama şu an yaptığım genel muhasebe mali müşavirlik işlemleri. O yüzden biraz sıkıntı yaşıyorum.

Soracaksın tabii ki ama sorduklarını mutlaka not al bi ajandan olsun sonuçta genel muhabeseyse işi işte öğreniyorsun bu sana olumlu olur ileride, şuan çalışmaya devam et yeri gelirse uygun bir dilde konuş hata yapmamak için soruyorum diye, ha şöyle de olabilir bazıları senin iş öğrenmeni istemezler bunu da unutma öğrenmeye devam 😊

bir soruyu iki kere soruyorsan bıkmış olabilirler. ama onun dışında bilmediğini sorman gayet normal. ayrıca o ona soru sordu bu buna cevap verdi diye işte geri kalınmaz, abartmışlar.

7-8 ay hala sık soru sormak için fazla uzun bir zaman değil mi?

muhasebe işleri hep böyle hak veriyorum sana sıkma canını , bir günde 5bine yakın fiş işlemiştim yanımda bir kız vardı sordum ablacım doğrumu diye evet doğru dedi ,bir kodu yanlış yere girmişim bana göstermedi ,tekrardan o fişleri geri girdim akşam 7de çıkıyordum 9 da anca çıkabildim , sinirde oldum baya. Bende sizin gibiyim bir şeyi en iyi şekilde öğrenip yoluma devam etmek isterim ama sayılarla alakalı olduğunda yanımızdaki kişiye sorduğumuzda ister istemez onları da etkiliyoruz.

Gülün geçin, basit davranmış. Sesli güldüm iş arkadaşınızın tavrına okuduğumda. İş yerlerinde yeni başlayan kişi alışana kadar normaldir çok soru sorması, soru sormazsanız sıkıntı olurdu zaten, önemli olan işini savsaklamadan düzgünce yapması olmalıdır.
Hemen işten çıkmayı düşünmeyin, az yapın ama iyi yapın. Alışınca zaten hızlanırsınız. Öpüyorum sizi.

Ön muhasebeyi biliyorum. Ama şu an yaptığım genel muhasebe mali müşavirlik işlemleri. O yüzden biraz sıkıntı yaşıyorum.
Evet peki sizi yetiştirmek üzere mi aldılar çünkü siz ön muhasebecisiniz genel muhasebeyi sonuçta bilmiyorsunuz
Soru sormanız gayet normal yetiştirilmek üzere alındıysanız ..
Kendinize bir ajanda edinin derim çünkü bende aynı durumlardan geçtim şuanda genel muhasebede çalışmıyorum ön muhasebedeyim ama genel muhasebeye geçeceğim ..
Ajandaya gerekli olan evraklarla ilgili bütün bilgileri kendimce geçiyorum.Yada nasıl işlemem gerektiğini geçiyorum
Öyle yapmanızı size tavsiye ederim
Birde günlük bir ajanda yapmanızı yani gün içerisinde not alıp ne iş yaptınız neyi yapmadınız hepsini görmebilmeniz için
İleride bu sizin için bir kanıttır ..
Bu durumlardan çok fazla sıkıntı yaşamış bir insanım, emin olun bende hala da yaşıyorum insanlarla uğraşmak çok zor..
Sizi görünce yazmak istedim.. :KK36:

Aynı soruları fazlaca sormuş olabilir misin?Yanlış yapmak istemiyorum o yuzden soruyorum diye de guzelce anlat karşıya

Evet peki sizi yetiştirmek üzere mi aldılar çünkü siz ön muhasebecisiniz genel muhasebeyi sonuçta bilmiyorsunuz
Soru sormanız gayet normal yetiştirilmek üzere alındıysanız ..
Kendinize bir ajanda edinin derim çünkü bende aynı durumlardan geçtim şuanda genel muhasebede çalışmıyorum ön muhasebedeyim ama genel muhasebeye geçeceğim ..
Ajandaya gerekli olan evraklarla ilgili bütün bilgileri kendimce geçiyorum.Yada nasıl işlemem gerektiğini geçiyorum
Öyle yapmanızı size tavsiye ederim
Birde günlük bir ajanda yapmanızı yani gün içerisinde not alıp ne iş yaptınız neyi yapmadınız hepsini görmebilmeniz için
İleride bu sizin için bir kanıttır ..
Bu durumlardan çok fazla sıkıntı yaşamış bir insanım, emin olun bende hala da yaşıyorum insanlarla uğraşmak çok zor..
Sizi görünce yazmak istedim.. :KK36:
Yetiştirilmek üzere alındım işe ki zaten buna göre maaş alıyorum lafa gelince daha öğreneceğin çok şey var sana emek veriyoruz diyorlardı patronlarım ama şimdi söylenene bakar mısınız birbirleriyle çelişiyor. Tamam söyleyen kişi patron değil ama patrona baya yakın birisi 10 yıllık elemanı.

Muhasebe için değil çok fazla detay var birde ben her şeyi en iyi şekilde öğrenmek istiyorum.

Bir dönem mali müşavirlik yoluna girmiştim ne olduğunu bilmeden yazmadım yani. 7-8 ay hala çok soru soruyor olmak için çok uzun bir süre. Muhtemelen size cevap vermekten bıkmışlardır.

Yetiştirilmek üzere alındım işe ki zaten buna göre maaş alıyorum lafa gelince daha öğreneceğin çok şey var sana emek veriyoruz diyorlardı patronlarım ama şimdi söylenene bakar mısınız birbirleriyle çelişiyor. Tamam söyleyen kişi patron değil ama patrona baya yakın birisi 10 yıllık elemanı.
Genelde öyle elemanlar patrondan çok patroncu oluyor
Siz işinizde sebat edin şuan susun ama yarın bir gün gelince herşeyi size soruyorlar o zaman gardınızı alırsınız sabır en büyük erdemdir ..
Benimde şuadan çalıştığım yerde ön muhasebeciyim bu arada ben sektrörü bilmiyordum yeni alındığımda işe yetiştirilmek üzere girdim .. bana öğreceğim denildi alırken bayan bana sorabilirsin denildi ama ben bir kere sordum ikinci sorduğumda nasıl bilmiyorsun sana anlatmıştım yaa fln gibi şeylere döndü
Bende her işten geldiğimde ağlıyordum ..
Ajanda yaptım kendime herşeyi öğrendim şimdi 15 yıllık çalışanı geçtim , bişey olduğu zaman artık o bana soruyor bu neydi diye yada bunu nasıl yapıyorsun diye .. Gün gelir devran döner ..
He tabiki ben ona onun bana yaptığı gibi davranmıyorum ama yeri geldiğinde söylüyorum bana bir kere söylediniz diye ..
Şimdi bana şunu diyorlar sen zamanında işi bir kere de kaptın diyorlar Halbuki benim için hiç öyle geçmemişti..

hiç canınızı sıkmayın sebat edin lütfen ileri de mutlaka karşılığını alacaksınız bende mali müşavir olacağım artık :) sınavlara hazırlanıyorum

Back
X