İş yeri sorunları...

Genelde öyle elemanlar patrondan çok patroncu oluyor
Siz işinizde sebat edin şuan susun ama yarın bir gün gelince herşeyi size soruyorlar o zaman gardınızı alırsınız sabır en büyük erdemdir ..
Benimde şuadan çalıştığım yerde ön muhasebeciyim bu arada ben sektrörü bilmiyordum yeni alındığımda işe yetiştirilmek üzere girdim .. bana öğreceğim denildi alırken bayan bana sorabilirsin denildi ama ben bir kere sordum ikinci sorduğumda nasıl bilmiyorsun sana anlatmıştım yaa fln gibi şeylere döndü
Bende her işten geldiğimde ağlıyordum ..
Ajanda yaptım kendime herşeyi öğrendim şimdi 15 yıllık çalışanı geçtim , bişey olduğu zaman artık o bana soruyor bu neydi diye yada bunu nasıl yapıyorsun diye .. Gün gelir devran döner ..
He tabiki ben ona onun bana yaptığı gibi davranmıyorum ama yeri geldiğinde söylüyorum bana bir kere söylediniz diye ..
Şimdi bana şunu diyorlar sen zamanında işi bir kere de kaptın diyorlar Halbuki benim için hiç öyle geçmemişti..
Çook teşekkür ederim içimi ferahlattınız. Sabahtan beri modum o kadar düşüktü ki.

Çook teşekkür ederim içimi ferahlattınız. Sabahtan beri modum o kadar düşüktü ki.
rica ederim canım ne demek..
Ajanda da al kendine günlük işlerini ve yaptıklarını mutlaka yaz
ve onun haricinde bildiğin bütün işleri ve yeni öğrendiğin bütün işlerini yaz ..
Bak takip ediyorum seni artık gelişmelerden bir kaç ay sonra haberdar edersin

Sikmayin caninizi soracaksiniz tabii ki sormadan olmaz kapayin kulaginizi ogrenmeye bakin
Benim de bir sorum olacak on muhasebe icin basvuru yapiyorum ama is hakkinda neredeyse fikrim yok, bolumum bu pozisyonda calismak icin uygun ama cok fazla muhasebe bilgim yok
On muhasebe kolay ogrenilir bir sey mi?
ise alininca nasil altindan kalkicam korkusu var bende de

Dünden beri moralim o kadar bozuk ki ve o kadar ağlamaklıyım ki kime anlatsam bilemedim. Ben muhasebeciyim. Daha önce ön muhasebe yapmış olmama rağmen genel muhasebe hiç yapmadım. Yeni iş yerime de başlayalı 7 8 ay oldu. Birkaç defa yanlış yaptığım için çok fazla soru sorarım yanlış olmasın diye. Ofiste 5 kişiyiz sadece ikisi patron 3ü çalışan olmak üzere. Ama benim çok fazla soru sormam eski arkadaşa biraz batmış. Ben bankadayken peşimden konuşmuş çok fazla soru soruyor seni de engelliyor falan diye. Yani koca ofiste 3 kişiyiz beni uyarabilirdi ya sen çok soru soruyorsun ama bizi engelliyorsun diye. İşte geri kaldık fazlaca falanda demiş ama geri kaldığımız falan yok şu an her şey olması gerektiği gibi ilerliyor. Diğer arkadaş bana anlattı bunları ve çok moralim bozuldu. Çıksam şu an işsizlik var çıkamıyorum 6 7 ay sonra düğünüm var bir sürü borcum var. Ne yapabilirim bana bi akıl verin lütfen. Tüm çalışma öğrenme hevesim gitti çalışamıyorum dünden beri.

Git öte dediler diye hemen kaçacak mısın?
Evet, gereksiz çok soru soran biri işleri yavaşlatır.
İnsanları kullanıyordur, farkında olmadan da olsa. Öğrendiğini not almak kafa yormak yerine sor cevaplasınlar yap oh ne ala memleket:)

Farkında olmayabilirsin ama iş hayatında böyle.
Kendini geliştirmen lazım.
Kaçmaman, totoyu sıkıp kendini geliştirmen lazım...

Sana tavsiyem güzel bir defter al her şeyi konu konu yaz sana klavuz olsun. En başta da onlara size çok soru sormamak için herşeyi yazacağım de ki gelişim çabanı görsünler....

Sikmayin caninizi soracaksiniz tabii ki sormadan olmaz kapayin kulaginizi ogrenmeye bakin
Benim de bir sorum olacak on muhasebe icin basvuru yapiyorum ama is hakkinda neredeyse fikrim yok, bolumum bu pozisyonda calismak icin uygun ama cok fazla muhasebe bilgim yok
merhaba ,
iş başvurularına gittiğiniz işi bilmediğinizi ama işi çok istediğinizi , çabuk kavrarım diyebilirsiniz ..
Ben o tarz başvurulara gittiğimde bu tarz cümleleri kullanırdım.Bende şimdi işe alırken dikkat ettiğim bu tarz cümleleri kurup kendine işi yaparım edasında olmasına çok dikkat ediyorum ..
Ön muhasebe kolay öğreniliyor
sektöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir ama genel olarak bir program vardır faturalarda gelen giden yazılır ve faturaları alış-satış olarak dosyalanır .. Gider varsa yazılır ..
Merak etmeyin herşeyin altından kalkarsınız :) :KK36:

7-8 ayda belli prosedürleri yapılan işlemleri öğrenmiş olmanı gerekmiyor mu artık yani herkesin bir görevi işlemi vardır mutlaka belli bir program kullanıyorsunuzdur bunun üzerinden de belli işlemler yapıyorsunuzdur artık öğrenmeye odaklanmanız lazım hep sorup unutup tekrar soruyorsanız problem olabilir not edin söylediklerini ayrıca kurs falan da düşünebilirsiniz. Sürekli aynı sorulara cevap vermek insanları bunaltabilir yani bayadır oradasınız.

Çok aşırı tepki vermişsin iş hayatında çirkef olmalısın gökten bilgi yağmaz sana nereye gidersen git kimse bilgiyi kolay vermiyor bu bizim ülkemizde böyle kariyer yapmak çok zor
Herkes herkesten bilgi saklıyor, yemek tarifi verirler ama mesleki bilgi almak çok zor ve hemen bir kulp takıp engellerler iş hayatı çok acımasız bu hareket bilinçli yapılmış sana sormanı kesmek için sanki başarılı olmuşlar gibi, işyerinden ayrılmayı düşünmüşsün hemen, sen sanki hiç birşey duymamış gibi aptal rolüne devam et başka türlü bilgi sahibi olamazsın, orada çalışanlar şeytanın çemberinden geçmiş kişiler, sen onlara istediklerini verme diren, şu iş hayatında ağlamak çok itici ondanda vazgeç! 😡

yanlis yapmaktansa sormak iyidir.
tabi ki onlar sikayetci ise onlarin bunu dile getirmeye haklari da var.
bence cok uzulmeyin, sormaniz gerekiyorsa soracaksiniz yani, bunun baska yolu yok.

ama ayni konulari unutuyorsaniz yazip not almaniz ilerisi icin size kolaylik saglar.

7-8 ayda belli prosedürleri yapılan işlemleri öğrenmiş olmanı gerekmiyor mu artık yani herkesin bir görevi işlemi vardır mutlaka belli bir program kullanıyorsunuzdur bunun üzerinden de belli işlemler yapıyorsunuzdur artık öğrenmeye odaklanmanız lazım hep sorup unutup tekrar soruyorsanız problem olabilir not edin söylediklerini ayrıca kurs falan da düşünebilirsiniz. Sürekli aynı sorulara cevap vermek insanları bunaltabilir yani bayadır oradasınız.
Belli yapılan işlemleri biliyorum. Benim sorduğum şeyler ayda bir kere belki yaptığımız ya da yapmadığımız işler. Onuda çoğu zaman bana yaptırmıyorlar. Ama sonra aniden hadi bunu yap diyorlar.

yanlis yapmaktansa sormak iyidir.
tabi ki onlar sikayetci ise onlarin bunu dile getirmeye haklari da var.
bence cok uzulmeyin, sormaniz gerekiyorsa soracaksiniz yani, bunun baska yolu yok.

ama ayni konulari unutuyorsaniz yazip not almaniz ilerisi icin size kolaylik saglar.
Yok bundan sonra yanlış yapıcam ama ağzımı açmıcam. Kendi bildiğim neyse öyle yapıcam. Bazı şeyleri teğit etmek amaçlı soruyordum bunda nasıl kötü bir şey var anlamıyorum.

Ön muhasebe genel muhasebeye göre çok çok kolay bence. Ben de bilmeden başlamıştım ama birkaç yere girip çıkınca öğrendim. Yapılan şeyler standart olduğu için birçok yerde de aynıdır o yüzden öğrenmeniz kolay.

merhaba ,
iş başvurularına gittiğiniz işi bilmediğinizi ama işi çok istediğinizi , çabuk kavrarım diyebilirsiniz ..
Ben o tarz başvurulara gittiğimde bu tarz cümleleri kullanırdım.Bende şimdi işe alırken dikkat ettiğim bu tarz cümleleri kurup kendine işi yaparım edasında olmasına çok dikkat ediyorum ..
Ön muhasebe kolay öğreniliyor
sektöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir ama genel olarak bir program vardır faturalarda gelen giden yazılır ve faturaları alış-satış olarak dosyalanır .. Gider varsa yazılır ..
Merak etmeyin herşeyin altından kalkarsınız :) :KK36:
Evet kesinlikle on muhasebe icin bir tane is gorusmem oldu deneyimim yok dememe ragmen gorusmeye cagirdilar ayni cumleleri kurdum ogrenmeye cok hevesliyim ve cabuk kavrarim dedim ki gercekten de cabuk ogrenirim, hanimefendi de cok olumlu konusmustu aslinda ama dun olumsuz olduguna dair haber aldim ozguvenim baya zedelendi acikcasi
Umarim bir an once bi isim olur ve alnimin akiyla altindan kalkarim :dua:
İlginiz icin de cook tesekkur ederim:KK200:

Çok aşırı tepki vermişsin iş hayatında çirkef olmalısın gökten bilgi yağmaz sana nereye gidersen git kimse bilgiyi kolay vermiyor bu bizim ülkemizde böyle kariyer yapmak çok zor
Herkes herkesten bilgi saklıyor, yemek tarifi verirler ama mesleki bilgi almak çok zor ve hemen bir kulp takıp engellerler iş hayatı çok acımasız bu hareket bilinçli yapılmış sana sormanı kesmek için sanki başarılı olmuşlar gibi, işyerinden ayrılmayı düşünmüşsün hemen, sen sanki hiç birşey duymamış gibi aptal rolüne devam et başka türlü bilgi sahibi olamazsın, orada çalışanlar şeytanın çemberinden geçmiş kişiler, sen onlara istediklerini verme diren, şu iş hayatında ağlamak çok itici ondanda vazgeç! 😡
Onlara karşı zaten bir tavır sergilemedim sadece kendi içimden düşündüğümde iş yerinden ışık hızıyla soğudum halbuki işimi severek yapıyordum ve gerçekten emek veriyordum. Ben buraya sırf kendime daha fazla bir şeyler katayım diye daha az bir maaşa başladım. İmkanım olsa gerçekten çıkardım ama şu an işsiz kalacak lüksüm yok. Biz burada 3 4 kişiyiz gelip yüzüme söyleyebilirdi memnun değilse.

Yok bundan sonra yanlış yapıcam ama ağzımı açmıcam. Kendi bildiğim neyse öyle yapıcam. Bazı şeyleri teğit etmek amaçlı soruyordum bunda nasıl kötü bir şey var anlamıyorum.
saçmalama bence bilmediğini sor muhasebe hatayı affetmez. istediğin kadar sor sen sormayıp hata yaptığında patrona ne diyeceksin? niye sormadın diye patron sana hesap soracak.

iş yerlerinde konuşurlar da konuşurlar. boşver sen işini güzel yap yeter.

Onlara karşı zaten bir tavır sergilemedim sadece kendi içimden düşündüğümde iş yerinden ışık hızıyla soğudum halbuki işimi severek yapıyordum ve gerçekten emek veriyordum. Ben buraya sırf kendime daha fazla bir şeyler katayım diye daha az bir maaşa başladım. İmkanım olsa gerçekten çıkardım ama şu an işsiz kalacak lüksüm yok. Biz burada 3 4 kişiyiz gelip yüzüme söyleyebilirdi memnun değilse.
İşhayatının altın kuralı arkadan konuşmak ki bilirler bu söylenen onun kulağına gidecek ordan çıkınca sanki çok kaliteli işyeri bulacağını sanıyorsan yanılıyorsun! Maarifet kötü
İnsanları idare etme kabililiyeti, bunu başarırsan kral sensin işhayatında olabildiğince politik olacaksın, sevmediğin insanlara içinden küfredeceksin olabildiğince maske takacaksın, başka türlü olmuyor, herkes işini halletmeye çalışıyor binbir tğrlü kurnazlıkla, ve kesinlikle orada çalışanlarla dost, arkadaş olmayacaksın her an çıkar yüzünden dostluk bşr an bitebiliyor orası dostluk meclisi değil ekmek kazanç kapısı
Dost başka yerde arayacaksın

İşhayatının altın kuralı arkadan konuşmak ki bilirler bu söylenen onun kulağına gidecek ordan çıkınca sanki çok kaliteli işyeri bulacağını sanıyorsan yanılıyorsun! Maarifet kötü
İnsanları idare etme kabililiyeti, bunu başarırsan kral sensin işhayatında olabildiğince politik olacaksın, sevmediğin insanlara içinden küfredeceksin olabildiğince maske takacaksın, başka türlü olmuyor, herkes işini halletmeye çalışıyor binbir tğrlü kurnazlıkla, ve kesinlikle orada çalışanlarla dost, arkadaş olmayacaksın her an çıkar yüzünden dostluk bşr an bitebiliyor orası dostluk meclisi değil ekmek kazanç kapısı
Dost başka yerde arayacaksın
O kadar haklısınız ki. Teşekkür ederim önerileriniz için.

Arkanızdan konusana Yuzume ıstedıgını söyleyebilirsin, konusa konusa anlasabılıyorum cunku insanım dıyın.
Laf tasiyana da, o bunu derken sen ne dedin diye sorun.

İki tehlikeli insan, bırı arkadan konuşuyor bırı laf tasıyor.

Arkanızdan konusana Yuzume ıstedıgını söyleyebilirsin, konusa konusa anlasabılıyorum cunku insanım dıyın.
Laf tasiyana da, o bunu derken sen ne dedin diye sorun.

İki tehlikeli insan, bırı arkadan konuşuyor bırı laf tasıyor.
Evet aynı şeyi erkek arkadaşımda söyledi. Sana bunu söylediğine göre o da güvenilmez birisi dedi.

Ön muhasebe genel muhasebeye göre çok çok kolay bence. Ben de bilmeden başlamıştım ama birkaç yere girip çıkınca öğrendim. Yapılan şeyler standart olduğu için birçok yerde de aynıdır o yüzden öğrenmeniz kolay.
Cok tesekkur ederim umarim en kisa zamanda işim olur da ogrenirim :KK200:

Back
X