İş yeri

Merhaba özel sektörde muhasebeci olarak işe başladım. Aile şirketi burası. Ben 30 yaşındayım. Patronlarım 30-40 arası. Bir muhasebecimiz var 45 yaşında, çalışanları eski ve yaşlı. Diğer çalışanlarda 3 hizmetçi, 4 marketçi, 8 pompa görevlisi. Sorun şu ki en vasıflı ama en yeni elemanları benim. Diğerleri vasıfsız. Ve ben bir iş istedğimde bana saçma sapan sen kimsin muamelesinde bulunuluyor. Hmzetçiler bile kenidni benimle bir tutuyor. Bir tek bana çay, kahve getimiyorlar. Üstelik bunu sanki ben onların kızlarıymışımda kız evladı hizmet bekler mi muamelesi üzerinden patronu dolduruyorlar. Patronlarda vasıfsız elemanı vasıflı elemana tercih eidyor resmen. Ne yapabilirim?
hizmetçi demeniz çok çirkin. Ofis yardımcısı, görevli vs gibi kullanabilirsiniz. Eğer insanlara üstten bakan, küçümseyici bir tavır kullanıyorsanız getirmezler. Samimi de olmayan bilmem ne hanım ben de çay alabilir miyim? Teşekkürler. Bitti

Yazınıza bakılırsa insan size keşke adam gibi bir HİZMETÇİ olsaymışsınız demeden edemiyor. Tek vasfınız olmayan uslubunuz heralde

En vasıflı benim diğerleri vasıfsız çalışan nedir?
Orası bir iş yeri herkesin emeği değerli yaptığı iş önemli.

Bir okulun kampüs müdürüyüm,
en tepedeki kişiyim işleyişte,
ben bir iki gün okula gidemesem işler bir şekilde yürür ama temizliği yapan hanımlardan biri hastalanıp gelemese tüm işleyiş bozuluyor,
okulun düzeni aksıyor.

İş ortamında biraz egolarımızı törpülemezsek
hiç bir yerde uzun süreli çalışamayız.

Back
X