İş yerinde kıyafet sorunu

Ya yönetmelik mi kalmış. Benim eski okulumda da bir kadın öğretmen mini elbise kırmızı ruj falan giyerdi. Diğerleri de hep kapalıydı. Ama açık hoca epey kiloluydu ona hiçbir şey demezlerdi. Bence dinlemeyin, itiraz edin. Serbest kıyafet sendikaların eylem kararıdır, öğretmenin ne giydiğiyle ilgilenene kadar eğitim öğretimle ilgilensinler
Dun konunuzu okuyup kendinizi ne kadar kuculttugunuzu dusunmustum. Su yorumunuzla kupkucucuk oldugunuzu dusunuyorum.

Serbest kiyafet elbette serbest kiyafet. Mavi onluk giyin dememis ki. Ortamina gore giyinme, dresscode gibi seyler duydunuz mu hic? Ogretmenin ne giydigiyle ilgilenilmediginde de ogretmenlerin bazilarinin neler yapabildigini hic sosyal medyada gormediniz mi? Konu sahibine degil sozum. Burada bir suru kisi ogrencilerin pis ergen zihniyetinden bahsetmis. Hic rahatsizlik duymaz misiniz?

Abd de iki yil egitim aldim. Orada ogretmenlerin dresscode lari oyle kati kurallar icerir ki. Yazin kavurucu sicaginda en kisa etek diz kapaginda olur. Pantolon, en az 1 beden bol giyerler. Forma gibi hepsi bol uzun blazer giyiyor.

Siz de itiraz edin diyorsunuz. Bunun ozgurlukle, serbest giyimle ne ilgisi var. ancak hangi ogrencinin zihnini kontrol edebilirler? Dolayisiyla orta yol bulalim, abartisiz zarif Sade seyler giyin diye okul kendisi bile bi dresscode olusturabilir.

Bi de eylem karariymis vays vays. Hic hoslanmadim dusunce tarzinizdan

Müdüre çıkışmışsınız ama muhtemelen ya öğrenciler arasında dedikodunuz döndü bu onun kulağına geldi. Erkek öğrenciler gerçekten çok fenalar. Pantolon giyen öğretmenlerin bile yürüyüşüne bakıp laf etmeler, fotoğrafını çekmeler vs. neler var.. Diğer öğretmenleri de uyarmıştır bence. Bir tek size özel değildir bu durum. Kaldı ki o bir yönetici, kılık kıyafet yönetmeliğine uymuyorsa tabi ki uyarmak hakkı. Haa diğerleri takmamıştır belki o da onların sorunu. Çocuk gibi onlara neden söylenmedi ya da onlar neden uymuyor, onlar uymazsa bende uymam demeye veya sorun etmeye gerek yok ki. Herkes kendinden sorumludur. Ben sadece size özel bir uyarı olduğunu sanmıyorum, alınganlık yapmışsınız.
Ve evet bence de o etek boyu okul için kısa. Odanızda da olsanız tenefüsü var, okula girip çıkması var vs. Günlük hayatta giyin kime ne sizin ne giydiğinizden. Ama söz konusu iş yeri olunca değişiyor. Benim çalıştığım iş yeri kamu olmamasına rağmen bizde de kıyafet yönetmeliği var ve mini etek, tayt gibi kıyafetler yasak. Bu ülkede sapık çok, manyak çok. Aklı başında sandığımız insanların içinden canavarlar çıkabiliyor. Bu şekilde muhtemelen iş yerinde geçen saçma dedikoduların, muhabbetlerin önüne geçiyorlar. Veya dikkat dağıtıcı buluyorlar bunun önüne geçiyorlar. Bazen de iş yerleri resmiyete uymadığını düşünüyor yasaklıyor. Takılmayın bence bu kadar.

Herkes, heleki evlatlarımızı emanetettiğimiz değerli öğretmenler böyle giyinmemeli. Sınırlar olmalı herkes İçin tabiki. Yalnızca bu bayan için değil...
Sizin ve yetiştirdiğiniz evlatlarının zihniyetini keşke değiştirebilsek de kıyafete göre insan yargılamayı bıraksanız.

ya bizim okulda öğrenciler kafasını kaldırıp bize bakmıyor bile
işleri güçleri ya sosyal medya ya ders
sosyal medyada onca içerik varken bize mi bakacak ergenler

Ha bu arada ben neden kadinlar uyariliyora da baglamiyorum. Genelde erkekler ayni giyiniyor tek tip. Bi tek renkleri degisiyor. Okulun Sam smith gibi bi ogretmeni olsa mudur bey sessiz kalmaz diye tahmin ediyorum 😂😂

Dun konunuzu okuyup kendinizi ne kadar kuculttugunuzu dusunmustum. Su yorumunuzla kupkucucuk oldugunuzu dusunuyorum.

Serbest kiyafet elbette serbest kiyafet. Mavi onluk giyin dememis ki. Ortamina gore giyinme, dresscode gibi seyler duydunuz mu hic? Ogretmenin ne giydigiyle ilgilenilmediginde de ogretmenlerin bazilarinin neler yapabildigini hic sosyal medyada gormediniz mi? Konu sahibine degil sozum. Burada bir suru kisi ogrencilerin pis ergen zihniyetinden bahsetmis. Hic rahatsizlik duymaz misiniz?

Abd de iki yil egitim aldim. Orada ogretmenlerin dresscode lari oyle kati kurallar icerir ki. Yazin kavurucu sicaginda en kisa etek diz kapaginda olur. Pantolon, en az 1 beden bol giyerler. Forma gibi hepsi bol uzun blazer giyiyor.

Siz de itiraz edin diyorsunuz. Bunun ozgurlukle, serbest giyimle ne ilgisi var. ancak hangi ogrencinin zihnini kontrol edebilirler? Dolayisiyla orta yol bulalim, abartisiz zarif Sade seyler giyin diye okul kendisi bile bi dresscode olusturabilir.

Bi de eylem karariymis vays vays. Hic hoslanmadim dusunce tarzinizdan
Ya siz erkek öğretmenlerin okula nasıl geldiğinden haberdar mısınız ? Saç sakal birbirine karışmış paspas kıyaferlerle gelen çok.Kaç yaşına gelmiş insan okula jartiyer çorabıyla ultra miniyle gidecek hali yok. O zaman devlet dairelerinin hepsinde yasaklansın makyaj elbise sonuçta halka hizmet edşyor

Burada olgun olgun kadınlar böyle düşünürken ergen erkeklerden zaten çok fazla bir şey beklemiyorum. Söylemek istediğim kıyafetin yönetmeliğe uygun olmadığı söylenir, eğer kulaklara çok konuşulan bir konu gelmişse bu uygunca dile getirilir ve yönetmelik hatırlatılır. Onun dışında ergen erkeklerin abazanlıkları normalmiş gibi oranızı buranızı sakının diye uyarmak normal değil.
Konu sahibi öğretmenin nasıl bir sosyokültürel ortamda öğretmenlik yaptığını bilmiyorum. Belki bazı yerlerde eteği normaldir. Eğer yönetmeliğe göre normal değilse de uyarılarak öğrenmiş oldu. Yok yönetmeliğe göre normalse ama uygun bir mahalle/çevre değilse de bunu deneyimleyip öğrendi. Bundan sonra kendi akıl süzgecinden geçirip ona göre davranır.
Ama o öğretmenler şunu giyiyor bu böyle yapıyor diye kıyaslama yapmak yerine böyle davranır diye umuyorum en azından.
Evet müdürün konuşma detayları benimde hoşuma gitmedi. Daha düzgün ve resmi bir dil kullanmalıydı. Kıyafetler bölgeselde olmamalı bence tek tip genel kurallar olmalı, çoğu kurumda olduğu gibi. Ben bu tip kuralları çok önemsiyorum isteyen istediğini giysin denilecek yerinde okul olmadığını düşünüyorum. Sadece dar açık kıyafetlerde değil paspal giyim,eşofman, abartılı aksesuarlar vsde olmamalı.

ya bizim okulda öğrenciler kafasını kaldırıp bize bakmıyor bile
işleri güçleri ya sosyal medya ya ders
sosyal medyada onca içerik varken bize mi bakacak ergenler
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum zaten merkezde büyükşehir'de çalışıyorum kim baksın , beni napsınlar

Etek çok yakışmış ama oturunca bir tık daha da yukarı sıyrıldığını hesap edersek, cidden okul için uygun değil. Tabi anlattığınız Öğretmenlerin kombinleri de okul ortamına uygun değil. he bi de 40 ına çeyrek var biri olarak, diğer hocaların yaş ve giyim konusundaki "yaşlı" benzetmenize kızmadım. Çünkü insan yaşlandıkça anlıyor 40'ların aslında çok büyük ve ihtiyar yaşları olmadığını:-)

Kızlar bundan sonra diz boyunda elbise ya da etek giyeceğim, eğer tekrar müdür yardımcısı uyarırsa ya da bir şey derse o zaman niyeti ortaya çıkar. O zaman şikayet etseler bile bir şey çıkmaz. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

Ya siz erkek öğretmenlerin okula nasıl geldiğinden haberdar mısınız ? Saç sakal birbirine karışmış paspas kıyaferlerle gelen çok.Kaç yaşına gelmiş insan okula jartiyer çorabıyla ultra miniyle gidecek hali yok. O zaman devlet dairelerinin hepsinde yasaklansın makyaj elbise sonuçta halka hizmet edşyor
Yeni kararda sakal falanda yasaklanmadı mı zaten, berduş gibi gelen erkek öğretmenlerede aynı uyarıların yapılması gerek. Burada onlar yapmıyorsa bende yapmayım değil bi kural varsa herkese işlesin denmesi bi eğitimciye daha çok yakışır

Yeni kararda sakal falanda yasaklanmadı mı zaten, berduş gibi gelen erkek öğretmenlerede aynı uyarıların yapılması gerek. Burada onlar yapmıyorsa bende yapmayım değil bi kural varsa herkese işlesin denmesi bi eğitimciye daha çok yakışır
Yönetmelik ezelden beridir var sürekli yeni geldi diyerek algı yaratılıyor yasak değil sınırları var. Erkek öğretmenin kıyafetine sakalına saçına küpesine karışan hiç görmedim ben. Kadın kısa elbise giyemiyorsa erkekte küpe takamaz. Sakal bırakamaz. Ya herkese karışıkacak ya kimseye karışılmayacak

Okulda görevli öğretmenler arasında mesai saatleri içinde; file çorap, kırmızı dar etek giyen öğretmen mi var ?
Lisede müzik öğretmenim vardı. Erkekler doluydu okul. Kadın tanga giyip üstüne transparan etek giyerdi.
Bence okullarda bir düzenleme olmalı. İlkokul neyse ama bu ortaokul lise ergenler çok pisler. Yani cidden bizim zamanımızda ne pis fantaziler yaparlardı. Hem derse dikkat de dağılır diye düşünüyorum ben. Abartı her şey sorundur bana göre.

Yönetmelik ezelden beridir var sürekli yeni geldi diyerek algı yaratılıyor yasak değil sınırları var. Erkek öğretmenin kıyafetine sakalına saçına küpesine karışan hiç görmedim ben. Kadın kısa elbise giyemiyorsa erkekte küpe takamaz. Sakal bırakamaz. Ya herkese karışıkacak ya kimseye karışılmayacak
Bu noktadaki tavrıda öğretmenler birlik olarak verebilir erkek öğretmenler kayrılıyor haksızlık var diye bildiricekler. Okullarda serbest kıyafetler öğretmen içinde öğrenciler içinde çok saçma bi uygulama orası ayrı

Bu noktadaki tavrıda öğretmenler birlik olarak verebilir erkek öğretmenler kayrılıyor haksızlık var diye bildiricekler. Okullarda serbest kıyafetler öğretmen içinde öğrenciler içinde çok saçma bi uygulama orası ayrı
Öğrenciler için saçma değil çünkü maddiyat farkı çok oluyor ve öğrencinin hangi okuldan olduğu vs. Bilinmeli. Öğretmenler için saçma özellikle kadın öğretmenlere.

Öğrenciler için saçma değil çünkü maddiyat farkı çok oluyor ve öğrencinin hangi okuldan olduğu vs. Bilinmeli. Öğretmenler için saçma özellikle kadın öğretmenlere.
Öğretmenler içinde gerekli, neden saçma olsun? Kadın öğretmen içinde erkek öğretmen içinde yazlık/kışlık üniforma yada armalı önlük getirirsin bunun teminide bakanlık sağlar bitti gitti. Sağlık bakanlığı İç işleri bakanlığı senelerdir böyle çalışıyor, bir çok kadın meslek grubu böyle. Bende üniformayla çalışıyorum senelerdir ve kadınım bir şey eksilmiyor yani sosyal ortamda giyiyoruz istediğimizi.

Yani şimdiden kadın kapanmalı, açık olursa siz istediğinizi yapabilirsiniz tohumu ekiliyor çocukların aklına. Harika. Siz baştan ayağa kapansanız da şöyle diyecekler: of xx hocaya bayılıyorum altta kim bilir neler var (kulaklarımla duydum)
Bu yorumumu beğenmeyenler olacaktır muhtemelen ama yine de söylemek istiyorum. Bazıları gerçekten ayarını çok kaçırıyor, incecik tayt (külotlu çorap gibi) giyip okula geleni de gördüm, memeleri her daim dışarıya fırlamış olanda. Bahsettiğim kişiler de meslek lisesinde idareci. Ama bazılarına torpil geçiyor bence müdürler.
Bu arada ben kadın kapansın kafasında hiç olmadım. Örneğin şort giyiyorum ama işe giderken değil, yerine göre giyinmek lazım diyorum kısaca.

Back
X