İş yerinde kıyafet sorunu

Öğretmenler içinde gerekli, neden saçma olsun? Kadın öğretmen içinde erkek öğretmen içinde yazlık/kışlık üniforma yada armalı önlük getirirsin bunun teminide bakanlık sağlar bitti gitti. Sağlık bakanlığı İç işleri bakanlığı senelerdir böyle çalışıyor, bir çok kadın meslek grubu böyle. Bende üniformayla çalışıyorum senelerdir ve kadınım bir şey eksilmiyor yani sosyal ortamda giyiyoruz istediğimizi.
Öğretmenlere üniforma gelse çok rahat ederim. Ne giyeceğim derdi olmaz😂 zaten ben siyah önlük giyiyorum. Sınıf anahtarı, telefon dolabı anahtarı, tahta kalemleri, pilot kalem, flash bellek, silgi ve kurşun kalem hepsini ceplerimde taşıyorum. Hepsini okulda bırakıyorum çantama yük etmiyorum. Lisede sınıftan sınıfa geçerken büyük rahatlık.

Öğretmenlere üniforma gelse çok rahat ederim. Ne giyeceğim derdi olmaz😂 zaten ben siyah önlük giyiyorum. Sınıf anahtarı, telefon dolabı anahtarı, tahta kalemleri, pilot kalem, flash bellek, silgi ve kurşun kalem hepsini ceplerimde taşıyorum. Hepsini okulda bırakıyorum çantama yük etmiyorum. Lisede sınıftan sınıfa geçerken büyük rahatlık.
Bencede inanılmaz rahatlık yani bide özellikle kadın öğretmenlere gelmesi saçma dendi. Yani ben şunu anlamıyorum mesela bu konuda kadın veya erkek yok benim için sadece öğretmen var kuralsa kadına erkeğe değil onun mesleğine var. Ben öğretmen olsam meslektaşım yönetmeliğe uygunsuz tuhaf giyinse ona kızarım, burada bazı kadınlar aksine destek veriyor şaştım yani. Mesleğini seven biri yapmaz bu şekilde.
Arkadaşınla eşinle dostunla çık ne giyersen giy yani o zaman karışırlarsa taşlayalım.
Biz tesettürlü arkadaşlar şalını öne verince (yani bi tarafı göğse kadar uzanan şekli) uyarılıyor, öğretmen olsak birbirimizi ne yaparmışız bilmem😄
Stajerlere hele saç toplanacak tırnak uzun takma tırnak olmayacak her şeyi diyorum yani yönetmelikte bu kadarı yazmıyor

Konudan bağımsız nerdeyse 30 yaşında olan birinin de 45 yaşa yaşlı demesi :d
Hayat o kadar hızlı akiyo ki. Gözünü bi açacak 45 olmuş. Bu yaşta olup 45e yaşlı diyen kızlara üzülüyorum. Çünkü yakında kendileri de o yaşta olduklarinda kendilerini yaşlı hissedecekler demek ki. Ben 28 yaşındayken 45 bana hiç yaşlı gelmiyordu. Bi iş arkadaşım vardı. Biz artık 43 olduk bizden geçti demişti bisey için. Çok şaşırmıştım 😅 Su an 37 yaşındayım hala 28deki gibi düşünüyorum bu konuda. Allah ömür verir 45e ulaşırsam hiç de yaşlı hissetceğimi düşünmüyorum o yüzden. Konu sahibinin düşündüğü şekilde yaşamak çok zor olsa gerek.

Eki Görüntüle 3665581
Bu etek aslında kolumu kaldırmasam daha aşağıda kalıyor çizme ya da botla giydim başka da çok giymedim. Çorapları da kalın siyah giydim
Anladığım kadarıyla kendinizi çok genç zannediyorsunuz ama neredeyse 30 yaşındasınız. 45 yaşındakilere yaşlı diyince 22 yaşında falan olduğunuzu düşünmüştüm.
Birinin daha dediği gibi nickinizle konularınız çok uyumlu gerçekten. Çok genç çok dikkat çekici olduğunuz için değil, uygunsuz giyindiğiniz için uyarı almışsınız. Ben çok daha kısasını giyerim, amacım ahlak bekçiliği değil. Burdaki “uygunsuz” kelimesi de benim yorumum değil, yönetmeliğe göre konuşmamız gerekiyor. Yönetmelikte diz üstü giyilmez yazıyorsa giymeyeceksiniz.
Eminim okula kırmızı mini etek ve file çorapla gelen “eğitimci” de birçok kere uyarı almıştır ama aynı şu an sizin yaptığınız gibi başka bir zemine oturup dikkate almamıştır.
Şimdi çocuklara kızılıyor okula uygun giyinmedikleri için de daha hocaları böyleyken onlar ne yapsın

Bu yorumumu beğenmeyenler olacaktır muhtemelen ama yine de söylemek istiyorum. Bazıları gerçekten ayarını çok kaçırıyor, incecik tayt (külotlu çorap gibi) giyip okula geleni de gördüm, memeleri her daim dışarıya fırlamış olanda. Bahsettiğim kişiler de meslek lisesinde idareci. Ama bazılarına torpil geçiyor bence müdürler.
Bu arada ben kadın kapansın kafasında hiç olmadım. Örneğin şort giyiyorum ama işe giderken değil, yerine göre giyinmek lazım diyorum kısaca.
E tabi ki öyle. Her yerin bir kılık kıyafet kodu var yazılı olsun ya da olmasın.

Öğretmenler içinde gerekli, neden saçma olsun? Kadın öğretmen içinde erkek öğretmen içinde yazlık/kışlık üniforma yada armalı önlük getirirsin bunun teminide bakanlık sağlar bitti gitti. Sağlık bakanlığı İç işleri bakanlığı senelerdir böyle çalışıyor, bir çok kadın meslek grubu böyle. Bende üniformayla çalışıyorum senelerdir ve kadınım bir şey eksilmiyor yani sosyal ortamda giyiyoruz istediğimizi.
Öğretmenlere önlük gelene kadar üniforma gelebilirdi o zaman kimse itiraz etmezdi 😅

Anladığım kadarıyla kendinizi çok genç zannediyorsunuz ama neredeyse 30 yaşındasınız. 45 yaşındakilere yaşlı diyince 22 yaşında falan olduğunuzu düşünmüştüm.
Birinin daha dediği gibi nickinizle konularınız çok uyumlu gerçekten. Çok genç çok dikkat çekici olduğunuz için değil, uygunsuz giyindiğiniz için uyarı almışsınız. Ben çok daha kısasını giyerim, amacım ahlak bekçiliği değil. Burdaki “uygunsuz” kelimesi de benim yorumum değil, yönetmeliğe göre konuşmamız gerekiyor. Yönetmelikte diz üstü giyilmez yazıyorsa giymeyeceksiniz.
Eminim okula kırmızı mini etek ve file çorapla gelen “eğitimci” de birçok kere uyarı almıştır ama aynı şu an sizin yaptığınız gibi başka bir zemine oturup dikkate almamıştır.
Şimdi çocuklara kızılıyor okula uygun giyinmedikleri için de daha hocaları böyleyken onlar ne yapsın
Niye bu kadar yaşa takılıyor anlamıyorum, okulda en genç öğretmenim benim şuan. Öğrencilerle yaş olarak daha yakınız ve asla yaşımı göstermiyorum. Görenler yeni mi atandın ya da yeni mezun gözüyle bakıyorlar. Kimseye yaşlı demek istemedim ama bu kadar burda abartılması da garip geldi. Konu sadece adeletsizlik ve üsluptu. Zaten artık bundan sonra dikkat edeceğimi de vurguladım. Her gün bu tarz kıyafetler giymedim,haftada bir kez giymişimdir. Ama demek ki onda bile sorun olmuş artık giymeyeceğim.

Back
X