İş yerim ve sıkıntım

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Ben 2 senedir bir kamu yerinde calışıyorum.bana işi ogreten memur abi(babamdan buyuk)şimdi yanında oturmuyorum diye surat asıyor istiyor ki onun masasında oturayım muhabbet edeyim iş yapayım ama ben istemiyorum.böyle oluncada işleri pek göstermeden kendisi yapıyor cok bunaldım suratı birkarış.ilk zamanlar işiogrenmek için mecbur idare ediyordum ama artık sıkıldım aynı ortamda surat asıncada huzurum kalıyor napıcamı sasırdım artık bir insan niye böyle yapar

Tovbee.Koskoca adam suratmı yapıyor..Ne kadarda itici bir durum..Valla için fesat deme ama bu adam senin onu gördüğün gibi seni görmüyor olabilir..

Bu kadar tepki niyeki, mecbur degilsin ki onunla oturmaya. Kiz bu adamın herhaldeki baska düşünceleri var. Konu sadece muhabbet etme isyegi degil bence.

Ben şunu anlamadım, siz iki yıldır mı iş öğreniyorsunuz diye aynı masadaydınız da yeni mi ayrı yere geçtiniz? Uzun bir süre değil mi iki yıl? Birkaç ayda bitmez mi o süreçler? Ayrıca işleri göstermeden kendisi yapıyor demişsiniz, onun size işleri hala göstermesi gerekiyor mu, hani iki yıl olmuş siz hiç kendi düzeninizi oturtamadınız mı? Yoksa size işi onun mu aktarması lazım da aktarmıyor mu? Peki şefiniz falan var mı ortamda, yoksa şefiniz bu abi mi? Bir de size herhangi bir şey söyledi mi, bir imada bulundu mu konuyla ilgili?
Bunları hep ortamı anlayıp yapabilecekleriniz hakkında yorum yapabilmemiz için soruyorum.

Her halükarda, sizden ayrıntı gelmezse de, ben de durumu çok masum göremedim. Mesafenizi koruyun, surat asarsa assın dikkate almayın, işinizi iyi yapmaya gayret edin, sadece iş hakkında bir durum olunca iletişime geçin derim. Onun dışında günaydın iyi akşamlar, o kadar, derim.
Bir de bir şefiniz varsa ortamda, sizin hiç sorumluluk alamadığınızı, iş yerinde o abiye hep tabi kaldığınızı, size çok yardımı dokunduğunu, minnet duyduğunuzu ancak şimdiki durumun sizin çalışmanızı biraz etkilediğini vs biraz çıtlatsanız fena olmayabilir gibi geldi.

Ben şunu anlamadım, siz iki yıldır mı iş öğreniyorsunuz diye aynı masadaydınız da yeni mi ayrı yere geçtiniz? Uzun bir süre değil mi iki yıl? Birkaç ayda bitmez mi o süreçler? Ayrıca işleri göstermeden kendisi yapıyor demişsiniz, onun size işleri hala göstermesi gerekiyor mu, hani iki yıl olmuş siz hiç kendi düzeninizi oturtamadınız mı? Yoksa size işi onun mu aktarması lazım da aktarmıyor mu? Peki şefiniz falan var mı ortamda, yoksa şefiniz bu abi mi? Bir de size herhangi bir şey söyledi mi, bir imada bulundu mu konuyla ilgili?
Bunları hep ortamı anlayıp yapabilecekleriniz hakkında yorum yapabilmemiz için soruyorum.

Her halükarda, sizden ayrıntı gelmezse de, ben de durumu çok masum göremedim. Mesafenizi koruyun, surat asarsa assın dikkate almayın, işinizi iyi yapmaya gayret edin, sadece iş hakkında bir durum olunca iletişime geçin derim. Onun dışında günaydın iyi akşamlar, o kadar, derim.
Bir de bir şefiniz varsa ortamda, sizin hiç sorumluluk alamadığınızı, iş yerinde o abiye hep tabi kaldığınızı, size çok yardımı dokunduğunu, minnet duyduğunuzu ancak şimdiki durumun sizin çalışmanızı biraz etkilediğini vs biraz çıtlatsanız fena olmayabilir gibi geldi.
İşe gireli iki yıl oldu fakat yeni yeni o olmadıgı zaman işleri yapıyorum o varken pek sorumluluk vermiyor yanibirlikte calışalım istiyor hep onun dediği olsun istiyor dediği olmayınca suratını asıp bir iş olunca bana yaptırmayıp kendi yapmak istiyor sıkıldım artık surat cekmekten kimseye anlatamıyorum hele esim duyacak kızar

İşe gireli iki yıl oldu fakat yeni yeni o olmadıgı zaman işleri yapıyorum o varken pek sorumluluk vermiyor yanibirlikte calışalım istiyor hep onun dediği olsun istiyor dediği olmayınca suratını asıp bir iş olunca bana yaptırmayıp kendi yapmak istiyor sıkıldım artık surat cekmekten kimseye anlatamıyorum hele esim duyacak kızar
Keşke iki yıl geçmeden bir tepki koysaydınız. Adam alışmış muhabbetinize, varlığınıza sanırım.
Ama sıkmayın canınızı, sizi suçlamıyorum sakın yanlış anlamayın, fazla iyi niyetli davranmış olmanız bu durumu düzeltemeyeceğiniz anlamına gelmez kesinlikle. İş vermezse vermesin, iş dışında hal hatır bile sormayın. Bir şefiniz vardır mutlaka, ona iki yıl olmasına rağmen kıdemliler iş yerinde olduğunda size hiç iş ve sorumluluk verilmediğini söyleyin en azından, o zaman bir laf söz çıkmaz sanki, olayı iş meselesine indirgeyin o zaman şefinize yansıtırken şimdilik. Siz işinize odaklanın. Soğuk ve mesafeli davranın, bu adamın kaprislerini hiç dikkate almayın. En baştan o mesafeyi koyamamış olmanız şimdi koyamayacağınız anlamına gelmez. Sınırınızı her esnetildiğinde tekrar tekrar çizmek, surat asmasının da işe yaramadığını hissettirmek zorundasınız bence.

Back
X