iş yerim vol 2

busrasiyah8814

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
31
9
1
32
Kızlar selam daha önceki konumda iş yerimin stresli bir ortam olduğunu müdürümüzün değişik biri olduğunu söylemiştim. Ben geçen hafta cuma günü şefime hamile olduğumu söyledim Allaha çok şükür sinirimi bozacak tepki vermedi. Tebrik etti falan.. Fakat müdürümüz her şeye karıştığı için şefim her gün bana müdüre ne zaman söyleyeceğiz diyor. Bende 3. ayda söyleyebilirim diyorum o zamanda demesin niye daha erken söylemediniz diye diyor. Ne yapayım kızlar bu durumda? Özel sektör zooor çook zorr. Müdürümüz öyle ki haftada 1-2 akşam geç çıkıp çalışmamızıda istiyor sanki robotuz biz. Doğumdan sonra bilmiyorum burda devam edebilir miyim her gün stres altında çalışmak beni çok yıpratıyor

bence söyle. yakında kusma bulantın filan da olabilir. zaten anlar. ki şefin kesin söyler
sana birşey de diyemez. eger hamile oldugunu bile bile zorla işe koştuırursa seni veya eziyet, işten cıkartma filan hepsini mahkemeye verebilrsin. diye biliyorum.

Soylemelisin sozlesmende dahi bu şart vardır gebeliği bildirmemek suç diye biliyorum.. Ben soyledigimden beri canıma okudular ama sonucta ben doğru olanı yaptım.. Gebeler için o kadar çok hak taniniyorki sosyal haklarını kullan ve kendini ezdirme..

Bende suan 14 haftalık hamileyim canım daha dün söyledim.. sonucta ilk 3 ay biraz tehlikeli olabiliyo bunu bahane ederek söylemeyebilirsin.. Aynı şey bende de oldu benden başka herkes patrona söylemek için can attı.. maksatları bensiz gececek o 4 ayda patronun düşünceleri onlara kalacak iş yükü.. Ama söyledim rahatladım

aslında gebeliği bildirmemizin sebebi sadece kullanacağımız izinleri bilmeleridir ama özel sektör karşısındaki insan değil robot gördüğü için durum sıkıntılı olabiliyor.
Müdüre söylememdeki sakınca ise biliyorum ki yemekte sende hamilesin izin kullancaksın vs diye lafını yapıp sinir edecek beni

Bence söyleyin. Ne olacaksa olsun siz de önünüzü görürsünüz. Akışına bırakın her şeyi. Belki de işi bırakma zamanınız gelmiş hamilelik bahaneymiş.

Söyleyin vereceği tepki neyse erkenden görürsünüz en azından iş değişikliği vs yapılcaksa erkenden yapılır.

Bu şekilde konu açmak yasak diye biliyorum. Ayni konunun devami 1,2,3... vb. Yanlış mi biliyorum ?

Bence söyleyin. Ne olacaksa olsun siz de önünüzü görürsünüz. Akışına bırakın her şeyi. Belki de işi bırakma zamanınız gelmiş hamilelik bahaneymiş.

Öyle der böyle der diye düşünüp kendinizi gereceğinize söyleyin ne derse desin

evet söyleyeceğim bu ara tek korkum mobbing başka birşey değil.. süründürür diye korkuyorum açıkçası :/ kadını tanısanız dediğimi çok iyi anlarsınız. Anlayış bir insan

Söyleyin vereceği tepki neyse erkenden görürsünüz en azından iş değişikliği vs yapılcaksa erkenden yapılır.
aynen öyle raha vermezse başka çarem yok zaten

Ee 3 aydan önce söylenmez zaten diyip geçersin öyle bir şey olursa.

öyle yapacağım o kadın kaç hafta kaç gün iyice sorar zaten :O

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…