İş yerimdeki durum

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Merhaba, sadece merak ettiğim birşeyi buraya sormak için konu açtım.
İşyerimde bayan ve erkek karışık çalışıyoruz ve 9 saatimiz yam yana geçiyor. Yanıma gelen abi dediğim kişinin bazı hareketlerini görüyorum ben mi yanlış anlıyorum acaba diye buraya konu açmak istedim. Böyle birşeyi eşime soramam çünkü.

Bu abi dediğim kişi benden 10 yaş büyük ve evli çocuklu. 2 yıl önce geldi, ilk zamanlar çok muhabbet etmezdik benim yanımdaki arkadaşımla daha çok konuşuyordu ama son zamanlarda koronavirüs sebebiyle idari izinde kimse kalmayınca muhabbet ettik ancak diğerleriyle nasılsa bununla da öyle
Ama son zamanlarda onunla konuşurken yüzünün fazla güldüğünü fark ediyorum. Ben aynı yerde başka bir erkekle işle ilgili çalışınca olumsuz konuşuyor. Eğitim olmuştu o yanımdaydı eğitim bitince yanımda şarkı söylediğini fark ettim. Eşimle ilgili konuşurken başını kaldırıp baktığını fark ettim,ben herkesi sevmem sevdiğim kişilerin yanında konuşurum diyor mesela ama ben kötü niyetli düşünmedim hiç. Diğerleri nasılsa buda öyle benim için. Oda diğer bayan arkadaşımla da konuşuyor ama benimle konuşurken daha farklı gibi geliyor. Ben saf mıyım acaba
Zaten her fırsatta da eşimi ne kadar sevdiğimi söylüyorum
Ama ben mi kuruntu yapıyorum anlamıyorum. Sizce aynı serviste bayan ve erkek abi kardeş gibi olamaz mı. Eğer farklı görüyorsa mesafemi de koyarım.
Sizden de fikir almak istiyorum

Aynı serviste kadın erkek arkadaş da olur kardeş gibi de olur..Aynı odada tek bir abimiz var,benden 8 saat büyük sadece ama öz abim olsa o kadar severdim ancak..

Yazdıklarınızda ben hiçbir tuhaf yan görmedim..Bana biraz kuruyorsunuz gibi geldi.Hatta karşınızdakinin hareketlerini fazla inceleyip yorumluyorsunuz gibi..Ama bilemem, bazen ortada somut şeyler olmasa da insan hissedebiliyor da..Belki kadınsal içgüdülerle hissediyorsunuzdur..Eğer öyleyse de zaten iş ortamı,biraz resmiyet koyarsınız bişi olmaz.

Yani ben his meselesi diye düşündüm.
Eğer siz böyle hissediyorsanız olabilir illa elle tutulacak bir kanıt olmasına gerek yok.
Siz abi kardeş gibi görebilirsiniz bende bu durumda yanlış birşey görmedim ama mesafenizi korumanız hanımlı beyli olmanız sizin için daha iyi olur. Kimin ne yapacağı belli olmuyor şu devirde.

İş yerinde kimse kimseyle kardeş falan olamaz. Abi falan diyorsanız demeyin x bey y hanım her zaman daha iyidir yüz göz olmaya gerek yok. İş yerinde bu muhabbetleri oldum olası anlamam zaten. Kocanızı çok sevmenizden falan adama ne🤦🏻‍♀️

Bilmiyorum yani sizin bunları farketmeniz de garip geldi bana açıkçası. Üzerinize alınıyor olabilir misiniz? Yok ilgisi var diyorsanız da mesafenizi koyarsınız olur biter atla deve değil yani. Bu kadar dert edinmeye gerek yok.

kendinizi huzursuz hissediyorsanız karşınızdakinin gözüne sokmadan mesafenizi koyun. mesela muhabbet etmeye çalıştığında işiniz olduğunu söyleyip iletişim yolunu kapatın, beraber yemeğe çıkma durumu varsa nazik bahanelerle geçiştirin.
zaten tahmin ettiğiniz bir tutum varsa o zaman belli eder bir şekilde.
yoksa da bunu umursamaz, o da çekilir.

Eğer bir şeyler hissediyorsanız -ki hissetmissiniz- mesafe koymak için somut bir şeye gerek yok. İş dışında konuşmayıp bey diye hitap ederseniz sorunu anlar

Merhaba, sadece merak ettiğim birşeyi buraya sormak için konu açtım.
İşyerimde bayan ve erkek karışık çalışıyoruz ve 9 saatimiz yam yana geçiyor. Yanıma gelen abi dediğim kişinin bazı hareketlerini görüyorum ben mi yanlış anlıyorum acaba diye buraya konu açmak istedim. Böyle birşeyi eşime soramam çünkü.

Bu abi dediğim kişi benden 10 yaş büyük ve evli çocuklu. 2 yıl önce geldi, ilk zamanlar çok muhabbet etmezdik benim yanımdaki arkadaşımla daha çok konuşuyordu ama son zamanlarda koronavirüs sebebiyle idari izinde kimse kalmayınca muhabbet ettik ancak diğerleriyle nasılsa bununla da öyle
Ama son zamanlarda onunla konuşurken yüzünün fazla güldüğünü fark ediyorum. Ben aynı yerde başka bir erkekle işle ilgili çalışınca olumsuz konuşuyor. Eğitim olmuştu o yanımdaydı eğitim bitince yanımda şarkı söylediğini fark ettim. Eşimle ilgili konuşurken başını kaldırıp baktığını fark ettim,ben herkesi sevmem sevdiğim kişilerin yanında konuşurum diyor mesela ama ben kötü niyetli düşünmedim hiç. Diğerleri nasılsa buda öyle benim için. Oda diğer bayan arkadaşımla da konuşuyor ama benimle konuşurken daha farklı gibi geliyor. Ben saf mıyım acaba
Zaten her fırsatta da eşimi ne kadar sevdiğimi söylüyorum
Ama ben mi kuruntu yapıyorum anlamıyorum. Sizce aynı serviste bayan ve erkek abi kardeş gibi olamaz mı. Eğer farklı görüyorsa mesafemi de koyarım.
Sizden de fikir almak istiyorum

sürekli abi de bence. İzlemeye devam et derim ben

Koronavirüs süresinde arkadaşınız gelmemiş nöbet usulü gelinmiştir hep mi denl geldiniz ayrıca güldüğünü farkettim eşimden bahsedince bana baktı falan birşey ifade etmez o zaman bir de şu açıdan bakalım sizde her hareketine, başkasına eşinizden söz ederken ne tepki vereceğine, konuşmalarına dikkat etmişsiniz neden? Ben bu insana karşı çok da umursamaz olduğunuzu sanmıyorum ayrıca öbür iş arkadaşınla da konuşuyormuş, onla konuşurken hiç mi gülmüyordu birşeyi adlandırmak için gözlem gerekir rahatsız oluyorsanız mesafe koyun selamlaşın tamam yani sorun kalmaz grupta bir araya gelirseniz bol bol eşinizden bahsedin mesela bu elinizde

Valla hic de yanlış hissetmiyorsun. Evli cocuklu yapmaz deme yapıyor çünkü. O kadar cok buna benzer durum yasadim ki ben de mesafemi korurum abi/beyefendi falan derim.Sevgilim olmadığında dahi sevgilim var derdim. Bir keresinde adamin birine sevgilimle düğün hazırlıkları yapıyoruz demiştim. İnsanlarin bazi seyleri acik acik demesine gerek yok. Kim "o benim kardesim gibi" diyorsa o kisi yalan söylüyordur. Kimse kimsenin üç günde kardesi kankasi olamaz.

Negatif bir şey hissediyorsanız vardır bir şeyler. Uzak durup mesafe koyarsanız zamanla durması gerektiği yeri bilir

Abi-kardeş muhabbetine ne gerek var işyerinde?
Bey ve hanım hitaplarının suyu mu çıktı?
Anaokulu ortamında tam zamanlı çalışan personel olarak hepimiz kadınız, hiç kimseye eşime olan duygularımdan bahsetmiyorum.
Orası işyeri, benim özelimden başkalarına ne?
Sanırım ben fazla mesafeliyim.
Size de iş ortamındaki ilişkilerinizi, diyaloglarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

İş yerinde kimse kimseyle kardeş falan olamaz. Abi falan diyorsanız demeyin x bey y hanım her zaman daha iyidir yüz göz olmaya gerek yok. İş yerinde bu muhabbetleri oldum olası anlamam zaten. Kocanızı çok sevmenizden falan adama ne🤦🏻‍♀️

Bilmiyorum yani sizin bunları farketmeniz de garip geldi bana açıkçası. Üzerinize alınıyor olabilir misiniz? Yok ilgisi var diyorsanız da mesafenizi koyarsınız olur biter atla deve değil yani. Bu kadar dert edinmeye gerek yok.
Güzel sözler söylemişsiniz ağzınıza sağlık

Aynı serviste kadın erkek arkadaş da olur kardeş gibi de olur..Aynı odada tek bir abimiz var,benden 8 saat büyük sadece ama öz abim olsa o kadar severdim ancak..

Yazdıklarınızda ben hiçbir tuhaf yan görmedim..Bana biraz kuruyorsunuz gibi geldi.Hatta karşınızdakinin hareketlerini fazla inceleyip yorumluyorsunuz gibi..Ama bilemem, bazen ortada somut şeyler olmasa da insan hissedebiliyor da..Belki kadınsal içgüdülerle hissediyorsunuzdur..Eğer öyleyse de zaten iş ortamı,biraz resmiyet koyarsınız bişi olmaz.
Resmiyet koymayı düşünüyorum zaten, aslında soğuk bir yapım var kolay kolay konuşmam ama demekki en iyisi soğuk olmak ama günahını da almak istemem kimsenin belki ben yanılıyorumdur

Hem her detayı hesaplayıp hem saf mıyım diyosun...
Her detayı niye hesaplıyayım
Diğer erkeklerle de aramız iyidir ama bunda farklı şeyle gördüm, görüşüyor yani sonuçta kaç saatimizi geçiriyoruz
Günahını almak istemem kimsenin dediğim gibi, ben sadeve bana mı öyle geldi diye fikir almak istedim

her şey olabilir, iş yerinde fazla samimiyet sadece zarar getirir bence de.

Fark ediliyor işte, normalde bir insan eşinden bahsedince neden hemen kafasını kaldırsın, kaldırınca direk fark ettim. Sonuçta kaç saat geçiriyoruz değişiklik fark ettiğim için yazdım ama inşallah ben kuruntu yapıyorumdur
Böyle şeyleri hiç sevmiyorum

Back
X