- 27 Eylül 2015
- 280
- 659
- 103
- Konu Sahibi Tartefille
-
Neyse bugun ik ya bildirdim. Gelecek haftadan itibaren gelmeyecegimi soyledimkarşılaşmazsınız bence, ben bu dediğimi yaptım bir kere bir telefonla topladım tası tarağı bir daha da yüzlerini bile görmedim..
Aslinda burada yeni degilim. Eski is yerim. Spontene olarak gelisti buraya tekrar ise baslamam. Onlarda isi yapiyorum diye hevesle kabul ettiler. Fakat is yerinin amelesi oldum resmen. O yuzden duzelmeyecegini biliyorum . Bugunde ik ya bildirdimiyi niyetiniz suistimal edilmiş gibi geldi bana. insanlar yeni gelen biri olunca, o kişi de orda hoş karşılanmak istediği için üstüne yığılan bütün işleri kabullenir.çevredekiler de rahatlar. bence tahammül edin. üstünüz gelince bildirin . yeni görev dağılımı yapsın. neden istifa edip işinizden olasınız ki?? hem de başkaları yüzünden..
Is tanimim cok genis :) bir isin siparis olusundan tum detaylarina kadar didik didik ediyorum. Oncesi sonrasi hersey. Burada ki sorun digerlerinin yapmadiklarini da yapmam. Evet alamayacagimi biliyorum. Umrumda degil artkNe iş yapıyorsunuz ?
Istifa edince tazminat alamayacaksınız bunu biliyor musunuz ?
Evet gercekten yipratici. Calisma saatleri insanlara yapilan davranislar,herşey calisani somurmek icin.Elinizden geleni kendinizi fazla hırpalamadan yapın. Bir şey derlerse elimden gelenin en iyisini yapıyorum yetiştiremiyorum dersiniz. Zaten istifa etmişssiniz. Aynı sektörde ilerde karşılaşma ya da ortada bırakma durumunun duyulma ihtimali var bence. Haklı da olsanız durumu hoş görmeyip iş yoğunluğu varken giden biri durumuna düşmek hoş olmayabilir. Son söz özel sektör çok acımasız
Ben olmasam da onlarin kontrolunu baska birinin yapacagini biliyorlar, her turlu maasimi alirim diyorlar . O yuzden kafalati rahat. Ne soylesem fayda etmiyor. Yetkiliye soyledigimde de onlar aptalmis gibi davranip, beni pohpohlayip sanki onlarin yapamayacagi birseymis gibi davraniyor. Sanki ben dogustan bu isi bilerek dogdum.Ne güzel sorumluluk ve yetki sizde.Elinizi masaya koyun artık lütfen.
Ben olsam cekerim insanlari karsima alirim elime cantami.
Bana yardim edecek misiniz bu görevlerde?
Etmezseniz şimdi soyleyin gideceğim canimdan bezdim derim.
Bu nedir ya hepsi maas aliyor.
Size ekstra para odesinler o zaman :/
Hakkimizi yedirmeyin kimseye lütfen.
Hakkinizi alın.
Soylediklerinizde sonuna kadar haklisiniz. Fakat bir tane baş yok ki basimda.Hepsi farkli beklenti icindeler benden yana. Derdimi ciddi ciddi anlattim ama sanki onlarin yapamayacagi birseymis gbi davrandi. Ben bu işe kimsenin şamar oğlani olmak icin gelmedim. Bana bu sekilde davrandiklari gibi digerlerine bakalim davranabilecekler mi! Hic umrumda degil. Bugun haftaya gelmeyecegimi ik ya bildirdimSorununuzu yetkili kişilere ciddi bir şekilde ifade edin. Şartlarınızın makul seviyeye getirilmesini talep edin. Konuşmanın seyrine göre hareket edin. İyilestirme yapacaklarini söyleyip yapmiyorlarsa, üzerinize düşen sadece size ait işler dışında hicbir iş yapmayın. Hesap soruldugunda, sorumlu oldugum asli islerime ancak yetisebiliyorum, kimsey idare edecek, isini yurutecek durumda degilim dersiniz. Hakkınızı aramayıp hakkınızım verilmesini, gözetilmesini beklerseniz hata edersiniz. Hakkınızı talep edin. Zaten işi gözden çıkarmışsınız.
Ayrıca is bilmeyen, beceremeyen insanlarin derdi sizin degil. Onlar da maasini aliyor siz de. Beceremiyorlatsa çıkışını verir veya gerekli uyariları yaparlar, kendinizi ortada kalan işleri toparlamak için sorumlu hissetmeyin. Bunu açıkca dile getirin.
Hakkında hayırlısı olsun. Dilekce vererek sikayetini resmiyete dökseydin. Çözüm bulmalarinı isteseydin keşke. Ama sen de haklısın. Baş tek olmayınca herkes bu tür sorunları birbirine atar. İş disiplini ve sorumluluk bilinci guzeldir ancak ortada kalan işleri toparlama gibi bir iyi niyette bulunma yeni isyerinde. Simdi diyeceksin nereden biliyosun oyle yaptigimi. Benim isimde de cok fazla is atma vardir. Uyanıklar yan gelir yatar kimse de bisey demez cunku senin gibi fedakar arkadaslarim yapar onlarin islerini. Ben ne yatan ne kendini kullandiran taraftayim. Üstüme düşeni yaparim. Yapmayanı uyaririm, uymazsa amirime sikayet ederim. Görmezden gelen amirim tepki göstermeyelim diye o uyanık arkadasi da dize getirir. Ne yatarım ne yatırırım. Kendinj ezdiren arkadaşıma da kızarım. İş bitmez. Eve hic gitmesen yine bitmez. Üstüne düseni hakkiyla yaptiktan sonra birak diger kalanini da sorumlu olan digerleri düsünsun.Soylediklerinizde sonuna kadar haklisiniz. Fakat bir tane baş yok ki basimda.Hepsi farkli beklenti icindeler benden yana. Derdimi ciddi ciddi anlattim ama sanki onlarin yapamayacagi birseymis gbi davrandi. Ben bu işe kimsenin şamar oğlani olmak icin gelmedim. Bana bu sekilde davrandiklari gibi digerlerine bakalim davranabilecekler mi! Hic umrumda degil. Bugun haftaya gelmeyecegimi ik ya bildirdim
Oncellikle vermis oldugun tavsiyeler icin tesekkur ederim. Evet, ben de bir sonraki is yerimde salaga yatmayi dusunuyorum artik.Hakkında hayırlısı olsun. Dilekce vererek sikayetini resmiyete dökseydin. Çözüm bulmalarinı isteseydin keşke. Ama sen de haklısın. Baş tek olmayınca herkes bu tür sorunları birbirine atar. İş disiplini ve sorumluluk bilinci guzeldir ancak ortada kalan işleri toparlama gibi bir iyi niyette bulunma yeni isyerinde. Simdi diyeceksin nereden biliyosun oyle yaptigimi. Benim isimde de cok fazla is atma vardir. Uyanıklar yan gelir yatar kimse de bisey demez cunku senin gibi fedakar arkadaslarim yapar onlarin islerini. Ben ne yatan ne kendini kullandiran taraftayim. Üstüme düşeni yaparim. Yapmayanı uyaririm, uymazsa amirime sikayet ederim. Görmezden gelen amirim tepki göstermeyelim diye o uyanık arkadasi da dize getirir. Ne yatarım ne yatırırım. Kendinj ezdiren arkadaşıma da kızarım. İş bitmez. Eve hic gitmesen yine bitmez. Üstüne düseni hakkiyla yaptiktan sonra birak diger kalanini da sorumlu olan digerleri düsünsun.
Bir arkadasim hem kendi islerini yapardi hem mudurun islerini gider odasindan alir yapardi. Zaten yalan yanlış yapiyor, ben bi seferde yapiyim ciksin aradan derdi. Nitekim ne oldu. Mudur hep boş gezerdi. Kendi dosyalarini getirip o arkadasin masasina yıgardi. Biz de aliyoruz ayni maasi o da aliyor ayni maasi. Ama o bizim yaptigimiz iş + mudurun isini yapiyor ki mudur hic calismayarak bizim maasimizin 2 katini aliyordu. Uzun oldu biraz kusura bakma. Demem o ki. Sen talep etmeden bile sana yuklenecek olurlarsa hakkini ara. Ben digerlerinden fazla calisamam. Potansiyelim kendi islerime kadar dersen kimse ekstra is yukleyemez. Bu isten ayrilma sebebin onlarin drgil senin tutumundan kaynakli. Diger is bitiremez arkadaslarin islerinden gayet memnundur di mi?
Ben kontrol mekanizmasi gibiyim. Eger hata yaparsam ya da hatayi yapan kisinin hatasini duzeltmezsem de ben sorumlu oluyorum. Fakat digerleri hata yapmamak icin ya da ogrenmek icin ugrasmiyorlar. Ancak maas olarak da onlardan fazla almiyorum. Artik maasi da gectim, cok bunaldim. Hasta olacagim artik. Gelecek haftadan itibaren calismiyorumYardimci eleman talep edin.
Olmuyorsa da bazi hatalar yapin. Siz idare ettikce yuklenmisler belli ki.
Yapin hatalari. Tek basima kaldiramayacagim bir yuk var diye aciklarsiniz. Veya yetistirmeyin isleri. Yigilsin bir sure. Bakin nasil cozum buluyorlar :)
Ben olmasam da onlarin kontrolunu baska birinin yapacagini biliyorlar, her turlu maasimi alirim diyorlar . O yuzden kafalati rahat. Ne soylesem fayda etmiyor. Yetkiliye soyledigimde de onlar aptalmis gibi davranip, beni pohpohlayip sanki onlarin yapamayacagi birseymis gibi davraniyor. Sanki ben dogustan bu isi bilerek dogdum.
Tesekkur ederim. Iyi niyetli olmamaliyiz demekki.Iyi yapmissiniz kaçın canınızı kurtarın.
Çok geçmiş olsun.
Iyi niyetli insanlar neden hep sömürülur
Bir yandan da iş bakın bulunca kaçın o zaman ta da bu durumu yetkililerle Paylaşın .Is tanimim cok genis :) bir isin siparis olusundan tum detaylarina kadar didik didik ediyorum. Oncesi sonrasi hersey. Burada ki sorun digerlerinin yapmadiklarini da yapmam. Evet alamayacagimi biliyorum. Umrumda degil artk
Geçmiş olsun, hayırlı uğurlu olsunÇok haklisin . Hep aklimdan bende digerleri gibi yapacagim diyorum ama kendimi parcalamaktan alikoyamiyorum. Boyle olmama ragmen surekli ustume biniyorlar. Bugun pazartesinden itibaren gelemeyecgimi ik ya bildirdim
Bugun son gunumdu. Artik gitmeyecegim. Rahatladim yaBence yipratma kendini cik gitsin bir haftayi gectiyse durmak zorunda degilsin...
Insallah hepimiz icin olsun. Tesekkur ederimGeçmiş olsun, hayırlı uğurlu olsun
İyi yapmışsın, insanın huzuru her şeyden önemli.
İnşallah gönlüne göre çok daha iyi bir iş çıksın karşına.
Cok karaktersiz isverenler var. Ozellikle ozel sektorde somuruyorlar. Kimse de el atmiyor bu duruma. Biktim ben de
Oyle bi yerden insan neden çıkar ki :)Öyle gerçekten, çalıştığım firmalar arasında sadece tek bir yerde sosyal haklar ve çalışma bakımından rahattım(aldığın maaştan sgk ödeniyordu, agi vardı, yemek için kart yüklüyorlardı gayette bonkör davranıyorlardı o zamanlar 450 tl falandı, cumartesi iş yok, akşam 6 deyince kalem havada kalır koşa koşa çıkardı herkes, değil başka yerlerde 6' da çıkmak istediğinde sanki erkenden kaçmak istiyormuşsun gibi algılanıyor.
Patronum hiç unutmam bir şey isterken (smuwiLa bir gelir misin lütfen derdi, ardından teşekkür ederdi. ) Ben tabii şok, nasıl ya olmuştum ilk baştan. Bu arada patronlarım Türk değildi :)
Oyle bi yerden insan neden çıkar ki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?