iş yerinde aşırı agresif patron

ozcan0706

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2017
66
31
3
35
2015 yılında bir yabancı dil bölümünden mezun oldum. Memuriyet yada öğretmenlik hiç düşünmedim. Özel sektörde yükselme gibi bir hedefim olur hayatta bir amacım olur diyerek, hep bu şekilde iş aradım.
Artık iş bulamamaktan psikolojimin bozulduğu sıralarda, ben başvurmadığım halde bir yerden teklif geldi. Bir lojistik şirketi. Görüşmeye gittim ve alındım. O kadar mutluydum ki en ufak en kötü bir işe bile razıyken kendi kulvarında gayet büyük bir şirkete alındım.
İşe başladıktan 2 gün sonra, şirket sahibi beni odasına çağırdı ve bana işe alınmamda ki amacı anlattı.
'Yurtdışında ki şubemizdeki genel müdürümüz ciddi sağlık problemi nedeniyle 1 ay önce ayrılmaya karar verdi, ama ben bırakmadım çok diller döktüm, en azından bir süre daha kal, ben deneyimsiz birini alayım onu yetiştir, bana bir eserini bırak gideceksende dedim, ozamana kadarda homeoffice olarak çalışabileceğini söyledim.Oda kabul etti. İşte senin buraya alınmanda ki sebep bu, yabancı dil bilmen ve deneyimsiz olman,şekillenmeye müsait olman. Yurtdışında ki müdür seni skype üzerinden eğitecek o ne iş yapıyorsa sende onu yapacaksın,işi öğrenmen için ise sana sınırsız süre veriyorum. Şuan halihazırda burada çalışan insanlardan hiçbirini bu pozisyon için düşünmedim çünkü edinilmiş bilgiyi değiştirmek çok zor. Ve ilk iş görüşmemizi yaptığımızda da senin büyük işler başaracağını hissettim, ben yanılmam eminim yapacaksın' dedi.
Benimle böyle konuştu ya ben hem mutluluktan havalara uçtum, hem sorumluluğun verdiği ya başaramazsam hissi ağırlık yaptı, hemde hırslandım. Şimdi 2 aydır burada çalışıyorum ve bu meslekte hiç deneyimim olmamasına ragmen çok hızlı ilerledim. Çünkü akşamları eve gelip dahi çalıştım lojistiğe.

Artık elime kendim yürüttüğüm işleri almaya başladım. Ama arada ufak tefek hatalar yaptığım oluyo. Oda bilgisizlikten. :( Fakat bu yurtdışındaki müdür ennn ufakk hatada dahi sanki şirketi batırmışım gibi öyle bir tepki veriyorki, öyle uzaktan bile beni mahfediyor. Skype üzerinden hızlı hızlı yazıyo sayıyo sövüyö, bide hırsını alamıyo, arayıp avazı çıktığı kadar bağırıyo. . İşe başladığım 2. haftadan itibaren sorumluluk vermeye başladı bana, ve her yeni karşıma çıkan şeyde bir hata yapıyorum kendi mantığımla gittiğimde. Ona sorduğumda ise 'bunu anlamıcak ne var' diyor yada çok anlaşılmaz şekilde açıklıyor. Son iki haftadır neredeyse hergün beni ağlatıyor.. Miğdem ve kasıklarım ağrıyor stresten nefesim kesiliyor, bişeyi yanlış yapacağım diye.. Yemek yiyemiyorum. Yaptıklarımı baştan kontrol etmek için, öğle arasına çıkmıyorum. Akşamda herkesten 1 saat geç çıkıyorum, gözden geçiriyorum herşeyi.
Öğrenmemde durdu.. Hevesim de kaçtı..
Ne yapacağımı bilemiyorum:( ..Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım nasıl karşılık vermeliyim bilmiyorum. Böyle ezildikçe eziliyorum.

Gerektiğinden fazla sorumluluk almış olmaktan ziyade yurt dışındaki müdürün davranışları sizi kötü etkilemiş..
Sanırım oda , sizin öğrenmeniz için böyle yapıyor usta-çırak ilişkisi..
Pes etmek yakışmaz..
Hakaret,kötü kelime kullanır ise uygun bir şekilde dile getir ..
Bu kadar çaba vermissin, emeğinin karşılığını alman lazım . .
Isi ögrendigin vakit tam anlamı ile önüñ çok açık olucak..
Önce cefa sonra sefa..
Sabret..

Sabır böyle bir fırsat çıkmış önüne az daha sabır.

Birkaç ay daha dayan olmadı patronuna hafif çıtlatırsın.

Şirketten işi iyi bilen bir arkadaş edin.Sıkışınca danışırsın.Yapılanları not al.Benzer durumlarda sana yardımcı olur.

Sonuçta bu bir süreç.Geçecek.Sürekli beraber çalışmayacaksınız.

Lütfen sabırlı ol... Eline bir fırsat geçmiş değerlendir... Belki de seni deniyor belki de sabırlı biri mısın pes edecek mısın diye olta atıyor .... Her ne olursa olsun sabırlı ol gerçekten...

Gerektiğinden fazla sorumluluk almış olmaktan ziyade yurt dışındaki müdürün davranışları sizi kötü etkilemiş..
Sanırım oda , sizin öğrenmeniz için böyle yapıyor usta-çırak ilişkisi..
Pes etmek yakışmaz..
Hakaret,kötü kelime kullanır ise uygun bir şekilde dile getir ..
Bu kadar çaba vermissin, emeğinin karşılığını alman lazım . .
Isi ögrendigin vakit tam anlamı ile önüñ çok açık olucak..
Önce cefa sonra sefa..
Sabret..
Evet, beni çokk çok geriyor.Öğrenip bildiğim birşeyi bile çok stresli yapıyorum. Gün boyu nefesim kesiliyo. Telefon çaldımı stres oluyorum, yine naptım diye.. Çok yıldırıcı bir baskısı var. Aşırı mükemmeliyetçi bi kadın.
Çaba veriyorum ama benim o deneyime gelmem ne kadar zamanımı alır. YA o kadın ben tam öğrenemeden giderse napacağım. Çözemediğim şeyler olursa napacağım ..Tüm bunlar beni çok çok gerdi

Ne demek sovuyor ya :/
Suratina kapativer telefonu;)
Suan sen pes edersen sen kaubedersin hele az sabrett isi ogren ozman istten cikarsan onlar kaybeder.
Mudurlerin cogunda oluyor bu ego az sik disini az zamanda yine de isi kavramissin.
Bak patron o adama cikma isten diye yalvarmis bir eserini birak demis o eser sen olacaksin ve baska ise gittmek iatedigin de sana yalvaracaklar cikma diye boyyle dusun

2015 yılında bir yabancı dil bölümünden mezun oldum. Memuriyet yada öğretmenlik hiç düşünmedim. Özel sektörde yükselme gibi bir hedefim olur hayatta bir amacım olur diyerek, hep bu şekilde iş aradım.
Artık iş bulamamaktan psikolojimin bozulduğu sıralarda, ben başvurmadığım halde bir yerden teklif geldi. Bir lojistik şirketi. Görüşmeye gittim ve alındım. O kadar mutluydum ki en ufak en kötü bir işe bile razıyken kendi kulvarında gayet büyük bir şirkete alındım.
İşe başladıktan 2 gün sonra, şirket sahibi beni odasına çağırdı ve bana işe alınmamda ki amacı anlattı.
'Yurtdışında ki şubemizdeki genel müdürümüz ciddi sağlık problemi nedeniyle 1 ay önce ayrılmaya karar verdi, ama ben bırakmadım çok diller döktüm, en azından bir süre daha kal, ben deneyimsiz birini alayım onu yetiştir, bana bir eserini bırak gideceksende dedim, ozamana kadarda homeoffice olarak çalışabileceğini söyledim.Oda kabul etti. İşte senin buraya alınmanda ki sebep bu, yabancı dil bilmen ve deneyimsiz olman,şekillenmeye müsait olman. Yurtdışında ki müdür seni skype üzerinden eğitecek o ne iş yapıyorsa sende onu yapacaksın,işi öğrenmen için ise sana sınırsız süre veriyorum. Şuan halihazırda burada çalışan insanlardan hiçbirini bu pozisyon için düşünmedim çünkü edinilmiş bilgiyi değiştirmek çok zor. Ve ilk iş görüşmemizi yaptığımızda da senin büyük işler başaracağını hissettim, ben yanılmam eminim yapacaksın' dedi.
Benimle böyle konuştu ya ben hem mutluluktan havalara uçtum, hem sorumluluğun verdiği ya başaramazsam hissi ağırlık yaptı, hemde hırslandım. Şimdi 2 aydır burada çalışıyorum ve bu meslekte hiç deneyimim olmamasına ragmen çok hızlı ilerledim. Çünkü akşamları eve gelip dahi çalıştım lojistiğe.

Artık elime kendim yürüttüğüm işleri almaya başladım. Ama arada ufak tefek hatalar yaptığım oluyo. Oda bilgisizlikten. :KK43: Fakat bu yurtdışındaki müdür ennn ufakk hatada dahi sanki şirketi batırmışım gibi öyle bir tepki veriyorki, öyle uzaktan bile beni mahfediyor. Skype üzerinden hızlı hızlı yazıyo sayıyo sövüyö, bide hırsını alamıyo, arayıp avazı çıktığı kadar bağırıyo. . İşe başladığım 2. haftadan itibaren sorumluluk vermeye başladı bana, ve her yeni karşıma çıkan şeyde bir hata yapıyorum kendi mantığımla gittiğimde. Ona sorduğumda ise 'bunu anlamıcak ne var' diyor yada çok anlaşılmaz şekilde açıklıyor. Son iki haftadır neredeyse hergün beni ağlatıyor.. Miğdem ve kasıklarım ağrıyor stresten nefesim kesiliyor, bişeyi yanlış yapacağım diye.. Yemek yiyemiyorum. Yaptıklarımı baştan kontrol etmek için, öğle arasına çıkmıyorum. Akşamda herkesten 1 saat geç çıkıyorum, gözden geçiriyorum herşeyi.
Ne yapacağımı bilemiyorum:KK43: ..Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım nasıl karşılık vermeliyim bilmiyorum. Böyle ezildikçe eziliyorum.
Ezilme pes etme. Sana komando komutanı gibi davranıyorsa sende komando adayı gibi güçlü ve cesur ol. Bu işi kusursuz öğren. Adamın tarzı seni etkilemesin. Pişkin ve yırtık ol. Sadece hedefini düşün. Her şeyin bir zorluğu vardır. Kolay hiç bir şey yok. Kolay olsa herkes yapardı.

Bence önce yurtdışındaki müdürle halletmeye çalışın. "X Hanım, bana çok şey öğretiyorsunuz, çok teşekkür ediyorum. Beni motive etmek, ilerlememi sağlamak için bana bağırdığınız oluyor. Bunun bende tam tersi bir etki yaptığını bilmenizi istiyorum. Elim atağıma dolaşıyor ve demotive oluyorum. Yaptığım hatalar sizin için nasıl yapılabileceğine hayret ettiğiniz hatalar. Ancak ben daha 2 aydır çalışıyorum. Sizin de desteğinizle ileride sizin gurur duyduğunuz bir çalışan olmayı çok istiyorum. Şu ana kadarki desteğiniz için çok teşekkür ederim" diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Çok ileri gittiğini düşünüyorsanız kadını uyarın.

sizden öğrenmek benim için büyük şans ancak deneyimim yok ve sizi anlamakta güçlük çektiğim noktalar oluyor, bu kadar baskı varken işimi doğru düzgün yapamıyorum gibi bir şeker söyleyin.
Yada kadının tarzı nasılsa hem daha fazla kızdırmadan hem altında ezilmeden anlatın derdinizi.
Ama işten çıkmayın bencede. güzel bir amaç ugruna zor bir süreçten geciyorsunuz, başarılı olduğunuzda kazanımınız çok fazla.

Ne demek sovuyor ya :/
Suratina kapativer telefonu:KK66:
Suan sen pes edersen sen kaubedersin hele az sabrett isi ogren ozman istten cikarsan onlar kaybeder.
Mudurlerin cogunda oluyor bu ego az sik disini az zamanda yine de isi kavramissin.
Bak patron o adama cikma isten diye yalvarmis bir eserini birak demis o eser sen olacaksin ve baska ise gittmek iatedigin de sana yalvaracaklar cikma diye boyyle dusun
kendisi kadın :/
Mesela bir hata yapsamda yapmasamda bi iş ters gittiyse, 'önceden böyle hatalarımız olmuyodu, şimdi herşey ters gidiyo off' diyo.. Benim dışımda bişey olsa dahi. Bana bunu yazıyo.. Ve 15 yıldır o ülkede yaşıyo ve bu mesleği yapıyor. Mesleki dili süper. Bense daha düz kullanabiliyorum şuan için. Ama o kadar üstüme geliyor ki her mail atışımda. Herşeyi eleştiriyor.:(

Mesela bir hata yapsamda yapmasamda bi iş ters gittiyse, 'önceden böyle hatalarımız olmuyodu, şimdi herşey ters gidiyo off' diyo.. Benim dışımda bişey olsa dahi. Bana bunu yazıyo.. Ve 15 yıldır o ülkede yaşıyo ve bu mesleği yapıyor. Mesleki dili süper. Bense daha düz kullanabiliyorum şuan için. Ama o kadar üstüme geliyor ki her mail atışımda. Herşeyi eleştiriyor.:KK43:
Bak simdilik idare et isi bi ogren ona ihtiyacin kalmasin hadi defol gerizekali yaz suratina cattt diye kapat telefonu skypeyi al intikamini;)

Adam gidecekmiş zaten sonsuza kadar çekmicekmişsin bu gayet olumlu bir durum:)

Bu kadar strese girme, psikopat çok açıkçası

Stres yapma adam eğitecek sen de işe koncaksın ohhhh mis

Ne kadardır orada çalışıyorsun ? Eğer yeterli bilgi ve tecrübeye sahip Olfuğunu düşünüyorsan yeni iş bakmaya başlayabilirsin yok eğer buradan devam edeceğim diyorsan da o halde kendinden çok taviz verme gerektiği durumlarda cevapta ver

Adam gidecekmiş zaten sonsuza kadar çekmicekmişsin bu gayet olumlu bir durum:)

Bu kadar strese girme, psikopat çok açıkçası

Stres yapma adam eğitecek sen de işe koncaksın ohhhh mis
aynen kendimi öyle sakinleştiriyorum zaten.
Ama bazen tam sınıra geliyorum.Bir patlayasım karşılık veresim geliyoo. O masayı fırlatıp çıkasım geliyo.Zor duruyorum..Ama hayat bana beelki böyle bir fırsat bir daha sunmaz.ama o kadın bu kadar özgüvenimi düşürürken zaten başarabilecekmiyim o da meçhul

aynen kendimi öyle sakinleştiriyorum zaten.
Ama bazen tam sınıra geliyorum.Bir patlayasım karşılık veresim geliyoo. O masayı fırlatıp çıkasım geliyo.Zor duruyorum..Ama hayat bana beelki böyle bir fırsat bir daha sunmaz.ama o kadın bu kadar özgüvenimi düşürürken zaten başarabilecekmiyim o da meçhul
O bagirirken duyma sorunum yok deyin.
Siz benim modumu dusuruyorsunuz deyin kavga emeden siz de onu elestirin

Evet, beni çokk çok geriyor.Öğrenip bildiğim birşeyi bile çok stresli yapıyorum. Gün boyu nefesim kesiliyo. Telefon çaldımı stres oluyorum, yine naptım diye.. Çok yıldırıcı bir baskısı var. Aşırı mükemmeliyetçi bi kadın.
Çaba veriyorum ama benim o deneyime gelmem ne kadar zamanımı alır. YA o kadın ben tam öğrenemeden giderse napacağım. Çözemediğim şeyler olursa napacağım ..Tüm bunlar beni çok çok gerdi
Genel itibarı ile böyle büyük firmalarin müdürleri yanında çalıştırdığı personellerini farkettirmeden denerler..
Sana yerini bırakacak, üstelik seni eğitme görevi de ona ait..
Senin mesleki anlamda yetersiz olman, onun da kendisini yetersiz hissetmesini sağlar..
Yerini birakacagi kişinin sabrını ölcmesi, sinirli mi , sakin mi kendini ne derece ve nasıl savunabiliyor, baskı altında çalışmaya müsait mi bence tam olarak mesleki anlamda eğitimde değilsin..
Bu konularla ilgili kitaplar var ..
Okumanı tavsiye ederim..
Iyi bir yönetici olmak, sabırlı olmak adına sana çok sey kazandırabilir.

Mesela bir hata yapsamda yapmasamda bi iş ters gittiyse, 'önceden böyle hatalarımız olmuyodu, şimdi herşey ters gidiyo off' diyo.. Benim dışımda bişey olsa dahi. Bana bunu yazıyo.. Ve 15 yıldır o ülkede yaşıyo ve bu mesleği yapıyor. Mesleki dili süper. Bense daha düz kullanabiliyorum şuan için. Ama o kadar üstüme geliyor ki her mail atışımda. Herşeyi eleştiriyor.:KK43:
Sonuçta işi öğrenene kadar ona katlanacaksınız. O yüzden bir an önce işin inceliklerini öğrenmeye bakın.

Artık elime kendim yürüttüğüm işleri almaya başladım. Ama arada ufak tefek hatalar yaptığım oluyo. Oda bilgisizlikten. :KK43: Fakat bu yurtdışındaki müdür ennn ufakk hatada dahi sanki şirketi batırmışım gibi öyle bir tepki veriyorki, öyle uzaktan bile beni mahfediyor. Skype üzerinden hızlı hızlı yazıyo sayıyo sövüyö, bide hırsını alamıyo, arayıp avazı çıktığı kadar bağırıyo. . İşe başladığım 2. haftadan itibaren sorumluluk vermeye başladı bana, ve her yeni karşıma çıkan şeyde bir hata yapıyorum kendi mantığımla gittiğimde. Ona sorduğumda ise 'bunu anlamıcak ne var' diyor yada çok anlaşılmaz şekilde açıklıyor. Son iki haftadır neredeyse hergün beni ağlatıyor.. Miğdem ve kasıklarım ağrıyor stresten nefesim kesiliyor, bişeyi yanlış yapacağım diye.. Yemek yiyemiyorum. Yaptıklarımı baştan kontrol etmek için, öğle arasına çıkmıyorum. Akşamda herkesten 1 saat geç çıkıyorum, gözden geçiriyorum herşeyi.
Ne yapacağımı bilemiyorum:KK43: ..Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım nasıl karşılık vermeliyim bilmiyorum. Böyle ezildikçe eziliyorum.
Sabrın sonu selamettir asla vazgeçme...! Belki bi beş sene sonra on sene sonra geriye dönüp baktığında vaybe... neler atlatmisim diyeceksin... daha dun aksam esimin 8 ay once aldi personelle bu mevzuyu konustuk biraz sabır dedik .. sen hic vazgecme sonrasinda onlar senden vazgecmeyecekler :stop:

Back
X