Is yerinde hata yappi fark ettikten sonra, nasil soyluyorsunuz?

Cartedor

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2014
1.937
2.665
333
Iyi aksamlar hepinize kizlar.
Gecen hafta bir hata yaptim ve bu hatayi duzeltemem, cok gec yani. Ve yeni fark ettim ben. Siz boyle birsey yapinca ne yapiyorsunuz? Kafama cok takiyorum, yarin cuma diye cumayi bekledim soylemek icin... herkez hata yapar ama iste..
Yorumlariniz icin tesekkurler

Valla en iyisi dürüst bir şekilde söylemek nasıl ve ne zamn olduysa gerekçeleriyle birlikte anlatırım gevelemeden dünyanın sonuU değil sonuçta

Hep zamanında söyledim.
10 hata yaptıysam 6 si affa uğradı
Biri ağır 1 i hafif 2 si de orta cezaya uğradı
Çokta tın...
Dürüst davranmanin böyle sonucu oluyor
İbret al ona göre hata yapma
Ben artık yapmıyorum

Fark eder fark etmez müdürün yanına yardırıp, o an tüm algımı kapatıp kendimi her şeye hazırlayıp söylüyorum.

Hatam yüz milyonlarca liraya, belki dolara mal olabilir çünkü.

Bu benim işim için geçerli, her iş için geçerli olan şey ise, ne kadar geç fark edilirse o kadar sıkıntı yaratacağı ve baştan söylemediğiniz için size olan öfkenin artacağı.

Söylemiyorum.

Ne is yaptiginiza ve neye mal olacagina bagli olarak degisir ne zaman ve nasil soylenecegi. Ben soylesem de "olan oldu bosver" diyecekler.

Bence bir an önce yoneticinize söyleyin eninde sonunda ortaya çıkar.

Mecbur soyleyecegim artik... birde bugun bir suru ovgu aldim, boyle guzel yapiyorsun boyle iyi yapiyorsun falan, al sana guzel is

Benim solememe gerek kalmiyo.. genelde kuyumu kazan biri arkamdan ispitliyo :)))

duzeltebilecegin bir sey degilse yoneticinin iyi bir anini yakala ve direkt soyle hatani farkedip itiraf ettigin icin cok kizilsa bile ilimli olacaktir durust tavrin yuzunden

Yaptığım işi bir tek ben anladığım için patronlardan korkmuyorum. Söylesemde anlamıyorlar.. ama kendi kendimi sövüyorum çünkü bir tek ben düzeltebilirim :) Yazılımcıyım..

Kizlar soyledim dun ben hatami. Ve daha buyuk bi hata fark ettik onunla ilgili. Ama ikinci hata benim yuzumden olmamisti...
Bir sorum daha var, ben daha yeniyim is hayatinda ve bana durmadan yeni is veriyolar, ben isin icinden cikamiyorum, o kadar isim varki ve o kadar hizli olmam lazimki hata yapmam cok normal. Nasil hayir diyorsunuz yeni is geldiginde. Nasil davranmam gerektigini gercekten bilmiyorum...

Back
X