• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde hediye dayatması

Ev alanlara alınıp size alinmadiysa açıkça dile getirin katilmayin tabi.
Bizde düğün sünnet tayin bebek dogumu doğumgünü dışında hediye alınmıyordu onda bile sorun çıktığı oluyordu. Meblağ da 50tl gibi birşeydi. Sonunda iptal ettiler para toplanmıyor artık.
Aslında bu hediyelesmektir...yani karşılık beklememek lazım. Mesela bizde sorun şuradan cıktı...evli çocuklu yaşi büyük kişiler dedi biz karşılığını alamayız.
Sizin durum farklı ama. Ev alan birine hediye verip diğerine vermemek bu organizasyona katilmamak için mükemmel bir neden.
Evet diğer ev alanlara alındıgını bizzat gördüm yoksa eski iş yerimde ev alanlara alınmıyordu. Ee ben de burada aldım hepsinin de haberi oldu ama alınmadı. Ben yeni geldim samimiyet yoktu ondan almadılar desem o zaman paraya da katmayacaklardı

Evet diğer ev alanlara alındıgını bizzat gördüm yoksa eski iş yerimde ev alanlara alınmıyordu. Ee ben de burada aldım hepsinin de haberi oldu ama alınmadı. Ben yeni geldim samimiyet yoktu ondan almadılar desem o zaman paraya da katmayacaklardı
hediyelere katılmayın, neden derlerse bunu anlatın.. Ben olsam öyle yapardım

Bence ufak tefek 20-50 lira gibi cok zor gelmeyecek meblalar icin cikintiliga değmez ama adamina göre muamele varsa insan soguyor o konuda haklısınız. Bizde de bazi kisilere özel doğum günleri yapılmıştır bana da sağolsun oda arkadaslarim sürpriz yapmışlardı ama düğün/doğum gibi şeylerde kisiye göre muamele.durumlarinda katilmamayi tercih ediyorum. Mesela bir arkadasim dogum yapacak ona özel altinimi da takacagim nasip.olursa, bebeğine de ilk hediyesini ben almışım :) gecen gun verdiğimde öğrendim. Yani bence zorla olmamalı hele.ki 200 250.liralar cok yuksek

Ogretmenim ve bizim okuldada var malesef.haraç keser gibi tepemize dikilip para istiyorlar vermesende laf atiyorlar.ben bu okula gecici geldim.geldikten sonra 3 kisi dogum yapti 2 kisi evlendi ben niye tanimadigim insanlara bisey alayim ki.yolda gorsem tanimam ama hediye aliyorum.cogu kisi sirf utandigi icin aliyor.keske bu hediye olaylari bitse artik.

Herkese merhaba oldukça kısa yazacağım iş yerlerinde çocuk doğumu, evlilik, ev alma gibi sebeplerle toplanan paralara itiraz edip aykırı olmak mı yoksa boş verip herkese uyum sağlamak mı? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum veya sizlerin çalıştığı yerlerde durum nasıl işliyor. Bizde hediye parası ortak bir miktar belirlenip gruba yazılıp hesap nosu paylaşılıyor herkes oraya gönderiyor. Paranın içinde iş yerinde içilen meşrubat vs. parası da var. Samimiyetim olmayan insanlara da dayatma ile hediye almak istemiyorum. Bu arada bu işyerinde çalışmaya başladıktan sonra benim de hediyeye dahil olacak bir durumum oldu ama kimse baba bir şey almadı. Siz ne yapardınız
Valla ilk atandığım okulda 3 yıl çalıştım 3 yıl boyunca toplanan her paraya hediyeye katıldım .Yani verdiğimi biriktirsem kesin 3 tam altın ederdi o zaman .Ama ayrılırken bir çeyrek bile görmedim. Düşünün toruna bile çeyrek alıyorduk amelıyat olana da almıslardı hele buna çok şaşırmıştım. Neyse ilk yıllarım acemilikti açıkçası birlikte çalıştığım iş arkadaşım gözüyle baktım samımıyetım olmada da hediye yapmak gerekir diye dusunuyordum ama dıdının dıdısına toplanıpta ben dönerken al bu da bızden sana hatıra denmedı altını bırakın bır plaket bıle verılmedı ve kendımı alemın enayısı gıbı hıssettım.Yeni tayin yerimde aydan aya bir miktar havuz yapılıyordu kıme hedıye alınacaksa o havuz kullanılıyordu katılmayacagımı söyledım ve katılmadım benimle bir okula gelen arkadaş katıldı inanır mısınız liseye giden çocuğun bilmem kaç yıl önceki sunnetıne hedıye almamıstık dıye o havuzdan altın yapıldı o yıl, bız o cocugun annesıyle calısmadık bıle kadın okuldan ayrılmıs biz gelirken.İşte o zaman ne kadar yerınde bır karar verdıgımı gördüm.En guzel sistem su an çalıstıgım okuldaki ,havuz falan yok kımın nesı varsa ona topluyoruz ıstedıgıme katılıyorum ,ıstemedıgıme katılmıyorum. Çok buyuk bır okuldayım 90 küsür öğretmeniz içlerinde adını bıle bılmedığım var .Ne dıye hedıye yapayım kı.

Bizim iş yerinde bir keresinde başka bir birimden bir kızın doğum için para toplanıyordu, kız benim olduğum ortamda bir kere bile bana selam vermemiş niye onun doğum günü için para vereyim dedim. Banane yani onun doğum gününden.
Peki nasılsın istersen canım dediler.

Beni insan yerine koyan, kaba davranmayan biri olsaydı katilirdim belki.

Samimiyetim olmasada katılıyorum. Yeni ev kurana, çocuğu, hastası olana yardım etmek koymuyor bana. Bu saatten sonra hediyelik hicbirseyim olmaz ama yinede katılırım.

Herkese merhaba oldukça kısa yazacağım iş yerlerinde çocuk doğumu, evlilik, ev alma gibi sebeplerle toplanan paralara itiraz edip aykırı olmak mı yoksa boş verip herkese uyum sağlamak mı? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum veya sizlerin çalıştığı yerlerde durum nasıl işliyor. Bizde hediye parası ortak bir miktar belirlenip gruba yazılıp hesap nosu paylaşılıyor herkes oraya gönderiyor. Paranın içinde iş yerinde içilen meşrubat vs. parası da var. Samimiyetim olmayan insanlara da dayatma ile hediye almak istemiyorum. Bu arada bu işyerinde çalışmaya başladıktan sonra benim de hediyeye dahil olacak bir durumum oldu ama kimse baba bir şey almadı. Siz ne yapardınız
Benım eskı calıstıgım yerde her ay para toplanıyordu, 1 yılda toplanılan para bir ceyrek altın edecek kadardı, herkesın hesabını tutan cok ılgılı bı hocamız da vardı, ben 1 sene calıstım orada, ev almadım cocugum olmadı fakat tayınım cıktıgında veda yemegınde elıme ceyrek altını tutusturuverdıler,diyelim 2 yıl calıstınız, yarım altın alınıyor giden kısıye.. Ev alınınca, cocuk olunca o zaman verılıyor altını.. Aslında bır nevı herkes kendı hedıyesıni ayarlamıs oluyordu..

Sizin kurumda bu işler pek duzgun takıp edılmıyor anladığım kadarıyla, katılmak ıstemedıgınızı belırtebılırsınız bence.. Kımse alınıp gucenmez, katılmayan baskaları da vardır muhakkak

eğer maddi durumu zayıf biri evlenirse vs hic sorun etmem..
ama az tanidigim biriyse -kendisiyle muhabbetim yok- diyorum.
bazı arkadaslarima da cocuk, dugun gibi birsey varsa para toplanacagini duyar duymaz hemen gidip para veriyorum .
yani samimiyetim belirleyici oluyor.
arada mecbur gibi hissedip para verdigimde oldu..

Benım eskı calıstıgım yerde her ay para toplanıyordu, 1 yılda toplanılan para bir ceyrek altın edecek kadardı, herkesın hesabını tutan cok ılgılı bı hocamız da vardı, ben 1 sene calıstım orada, ev almadım cocugum olmadı fakat tayınım cıktıgında veda yemegınde elıme ceyrek altını tutusturuverdıler,diyelim 2 yıl calıstınız, yarım altın alınıyor giden kısıye.. Ev alınınca, cocuk olunca o zaman verılıyor altını.. Aslında bır nevı herkes kendı hedıyesıni ayarlamıs oluyordu..

Sizin kurumda bu işler pek duzgun takıp edılmıyor anladığım kadarıyla, katılmak ıstemedıgınızı belırtebılırsınız bence.. Kımse alınıp gucenmez, katılmayan baskaları da vardır muhakkak
Katılmayan kimse yok. Olursam ben ilk olacağım

Ogretmenim ve bizim okuldada var malesef.haraç keser gibi tepemize dikilip para istiyorlar vermesende laf atiyorlar.ben bu okula gecici geldim.geldikten sonra 3 kisi dogum yapti 2 kisi evlendi ben niye tanimadigim insanlara bisey alayim ki.yolda gorsem tanimam ama hediye aliyorum.cogu kisi sirf utandigi icin aliyor.keske bu hediye olaylari bitse artik.
Kesinlikle katılıyorum. Samimi olan zaten alır hediyesini bunun haraç toplar gibi yapılmasına gerek yok

Benim eski is yerimde her isten ayrılana yemek verilirdi hepsine katıldım ben tayin olduğumda bana yemek verilmedi mesela, benden 2 ay önce gidene yemek verilirken benim de gideceğim aciklanmisti onun yanında beni de kattilar ama formalite icabı yani bana özel bir sey yapılmadı üstelik birim sorumlusuydum, 5 yıldan fazla emek vermistim! Hatta ayrilirken bile mesai çıkışı gibi ciktim esyalarimi alip da. O kadar onemsenmedim! O dönem üzülmüştüm simdi takmıyorum üstelik şu anki is yerimde daha fazla değer görüyorum arkadaşlarım tarafından. Yani demem o ki, icinizden gelmiyorsa hic katılmayın

En sinir olduğum en nefret ettiğim olay işe yeni girdiğimde banada böyle dayatmışlardı doğum günü kutlarız biz pahalı hediyeler alırız o günler para ayır demişlerdi çalıştığım bölümde 10 kişiydik pastasıyla alınan hediyeyle 150-200 lirayı buluyordu benim doğum günüm gelince bilmiyorduk unuttuk sormayı felan dediler zoraki pasta almışlardı çıktım zTen sonra ordan tabi bu yaptıklarını da yüzlerine çarptım ama görgüsüz insan çok fırsat vermemek gerek ilk iş deneyimimdi

Böyle şeylere (düğün, Nişan bilmemne) para verip kendime bekleyene kadar her ay kendime birkaç tane gram altın alıyorum ,kafam rahat :21: :21:

Ben eskiden hep katılırdım, millet ne veriyorsa ben ve 2 kisi daha 3 4 katini veriyorduk. O zaman durumum daha iyiydi yardım olsun diyordum sevdiğim insanlardi. Ben dogum yaptim bırakın hediyeyi 1 2 kisi haric kimse aramadı bile cok zoruma gitmişti.

Bizim işyerinde de yapılır düğün doğum vs hediye alınır işyeri adına bence güzel birşey tanımak gerekmiyor zaten işyeri olarak yapılıyor illa can ciğer olmaya gerek yok insanlara destek olmak güzel az çom farketmez. Ben herkese yaptım doğumumda da bana yapıldı hatta herkese katıldığım için az çok sağolsun bana da katılmışlar çok güzel tuğra kolyelerden almışlardı ben karşılık bekleyerek de yapmadım

Ev aldım. Ev alanlara da gram altın alınıyor iş yerimde ortak paradan
Çok sinir bozucu haklısınız. Ama ben olsaydım yerinizde; benim evim görmezden gelindikten sonra ilk para istemeye geldiklerinde "aa devam ediyor mu bu durum ? Hayır bana ev için bir şey gelmedi de. Katılmıyorum bundan sonrakilere. Rica ediyorum şimdiye kadar hediyesine katıldığım arkadaşlar ev için hediyemi getirsinler" derdim. Ben çok cazgırım sanırım. Ne ayıp benden topla topla paraları. Ee bana gelince sessiz kal üzerine yat. Millet ne biçim oldu ya 🤦🏻‍♀️ O kadar haklısınız ki konu sahibi. Bu gruptan çıkmayı düşünmeniz çok doğru..

Eski iş yerimde bir kişi toplardı ama asla adil değildi, çığırtkanlar benim doğumgünüm diye bas bas bağırdığı için yapılırdı, bizim odada kimsenin doğumgünü kutlanmadı, biz kendi aramızda her arkadaşa ayrı hediye aldık. Diğer çığırtkanlar için de 5er lira verirdim, sabit bir para yoktu, onu da pasta içecek parası veriyormuşum gibi düşünürdüm. Ama kendi içimizde yaptığımızda da bir arkadaşın hediyesini ben almıştım paraları bana vereceklerdi bir kişi vermemişti 2 yıl geçti unutmadım o paramı 😡 😂😂

Back
X