İş yerinde hediye dayatması

Ortak havuz var herkes aylık belli bir miktar para koyar, para orada birikir ve her çalışan da katılır. Sadece Ev alanlara ve yeni bebeği olanlara hediye alınır ve herkese yarım altın alınır.

Ben de bu konuda çok şanssızım.İlk çalıştığım okulda 7 sene herkesin çocuğuna,tayininde,emekliliğini altın alındı hepsine katıldım.Benim tayinim çıktı yeni okuluma kargoyla plaket gönderdiler çünkü aynı yaz tayini çıkan 6 kişiydik sayı fazlaymış(40_45kişinin çalıştığı bir okuldu.)

Şimdiki okuluma geleli 1 yıl dolmak üzere.Yaş ortalaması yüksek öğretmenlerin.Emeklilik neyse de toruna bile hediye alıyorlar.Biz de aman ayıp olmasın diye veriyoruz.Anlamıyorum ki 3 çocuklu bir öğretmenin 6 torunu olsa ayvayı yedik vallahi.Toruna altın takmak ne yaa

Herkese merhaba oldukça kısa yazacağım iş yerlerinde çocuk doğumu, evlilik, ev alma gibi sebeplerle toplanan paralara itiraz edip aykırı olmak mı yoksa boş verip herkese uyum sağlamak mı? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum veya sizlerin çalıştığı yerlerde durum nasıl işliyor. Bizde hediye parası ortak bir miktar belirlenip gruba yazılıp hesap nosu paylaşılıyor herkes oraya gönderiyor. Paranın içinde iş yerinde içilen meşrubat vs. parası da var. Samimiyetim olmayan insanlara da dayatma ile hediye almak istemiyorum. Bu arada bu işyerinde çalışmaya başladıktan sonra benim de hediyeye dahil olacak bir durumum oldu ama kimse baba bir şey almadı. Siz ne yapardınız
Çok saçma buluorum .Bızdede yapılırdı .Selam vermedıgım ınsana yok dogum gunu parası yok evlılık hedıyesı sonra ben ıtıraz ettım .Kımse bana pasta bıle kesmeyınce .Ben sevdıklerımle kullanırım o parayı daha ıyı

Herkese merhaba oldukça kısa yazacağım iş yerlerinde çocuk doğumu, evlilik, ev alma gibi sebeplerle toplanan paralara itiraz edip aykırı olmak mı yoksa boş verip herkese uyum sağlamak mı? Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum veya sizlerin çalıştığı yerlerde durum nasıl işliyor. Bizde hediye parası ortak bir miktar belirlenip gruba yazılıp hesap nosu paylaşılıyor herkes oraya gönderiyor. Paranın içinde iş yerinde içilen meşrubat vs. parası da var. Samimiyetim olmayan insanlara da dayatma ile hediye almak istemiyorum. Bu arada bu işyerinde çalışmaya başladıktan sonra benim de hediyeye dahil olacak bir durumum oldu ama kimse baba bir şey almadı. Siz ne yapardınız
Bizim isyerimizde hediye alinacak kisinin yakin arkadasi parayi toplardi toplanan paraya gore organizasyon yapilirdi. Katilmak isteyen olursa katilir katilmak istemeyen olursa katilmazdi. Herkesin butcesi farkli sonucta yada cok samimi olanlar ayrica hediye alabiliyor.

Merhaba, bana yapılmasıysa ortak olmazdim

Ortak havuz var herkes aylık belli bir miktar para koyar, para orada birikir ve her çalışan da katılır. Sadece Ev alanlara ve yeni bebeği olanlara hediye alınır ve herkese yarım altın alınır.
Bu ne ya, vergi verir gibi
Peki evini çoktan alıp bebek doğuracak yaşı geçenler neden katılıyor? "Benden geçti, istemez" diye pas geçenlerin sayısı çok mu?

bizim firmada da toplanıyor ama şu kadar rakam diye net birşey yok. herkes gücünün yettiğini veriyor.
bebek durumunda da evlilikte de öyle.
ben samimiyetim olanlarda ortak hediyeye katılmayıp ayrıca takımı yapıyorum. diğerlerine de gücümün yettiğini verdim.
rakam belirlenmesi bence itici.

Bu ne ya, vergi verir gibi
Peki evini çoktan alıp bebek doğuracak yaşı geçenler neden katılıyor? "Benden geçti, istemez" diye pas geçenlerin sayısı çok mu?
Katılmayan hiç yok, kavga gürültümüz de yok, herkes hiç sorun çıkarmadan veriyor. Zaten sayı olarak kalabalık olunduğu için pek dokunmuyor verdiğimiz para. Herkese ayrı ayrı hediye telaşı ile uğraşmaktansa bu şekilde herkesin daha çok işine geliyor.

Çalıştığım bir kurumda herkesin her şeyine katıldım ama bana dönen bisry olmadı.sonraki kurumumda da her şeye katıldım bana da bir kez alındı fakat bir ayrım vardi.Bazi kişilere parti yapmak hediye almak için resmen bahane aranıyordu çiçekler ceyrekler yemekler,kimisine de kuru bir çeyrek,mesela bana.Simdiki kurumumda fon kuruldu katılmadım,fon kurulmasaydi istediğime verirdim yine

bizde yok böyle bir şey. eski iş yerimde doğum günü olana sürpriz amaçlı pasta ve içecek parası toplanırdı ama 5-10 lira falan olurdu. zaten bi pastaneden tekli pasta + kola sipariş etsem 20 TL tutardı en az. ve pastayı da çok seven bir insanım. dert olmazdı. bana da yaptılar pastalı, içecekli kutlama. bir keresinde de yeni ev kuran ve çamaşır makinesine parası yetmeyen arkadaşımıza destek amaçlı para topladık, 20 tl vermiştim ama yakın arkadaşımdı, daha büyük bir miktarı kendisine özel olarak vermiştim.

dayatmaları sevmem. bunun için fon kuranlar, her ay belli bir miktar verenleri duyunca şaşırıyorum. kimse mecbur tutulamaz ki. 150 liradan falan bahsediyorsunuz. 150 lira benim için büyük bir miktardır hele ki tanımadığım, sevgi duymadığım birine 1 lira bile çok benim için.

siz de size yapılmadığını, yapılan kişilerle samimiyetiniz olmadığını söyleyip ayrılın ya da açıklama dahi yapmak zorunda değilsiniz.

çok çok samimi olmadığım arkadaşlarım dışında katılmıyordum hediyeleşme işine.

Ev aldım. Ev alanlara da gram altın alınıyor iş yerimde ortak paradan
O zaman açık açık söylemelisiniz bence.
Ben ev aldım bana birşey alınmadı,herkese alındığı halde hemde,bu sebeple ben artık katılmıyorum diyebilirsiniz.
Bende hep katıldım bu tip kutlama vb şeylere işyerimde ama ayrım yapılmaz,kimse kayırilmazdı eşit durmaya çalışırdık herkese. ,şimdi kızımın okulundaki öğretmenlerine öğretmenler günü vb sebeplerle toplanıyor para,en son tatli çiçek gönderdik dönem sonunda,gidip tek başıma hediye almaktansa kolayıma geldi kabul ettim acıkçası. Duruma göre değişir bu konular. Size yapılmadıysa katılmamakta sonuna kadar haklısınız zira ya herkese yapılır ya kimseye yapılmaz.

Şimdi bana atıyorum dugunumde tam altın geldı 20 kısı toplanmıs almıs, ben de ısyerınden ayrılmıs bulundum, bu para katanların ne kadar mebla kattıklarını bılmıyorum, eskı ısyerınden bırı evlenırken ben hedıye olarak ne goturecegım? Herkesi tek tek toplayıp ortak hedıye mı almaya calısacagım. Dunyanın en gereksız uygulaması ortak hedıye almak sanırım

İçinizden gelmiyorsa katılmayın.
Hem her zaman herkesin ekonomik durumu elverişli olmayabilir, bu 20TL de olabilir 100TL de. Aykırılık değil bu.

Size alınmadıysa katılmayın. Soranlara da bu şekilde açıkça cevap verin.

benim iş yerimde böyle şeyler yok. Kendi aralarında altın yada para grubu yapanlar var. Dahil olmak zorunda hiç hissetmedim.

Ben calistigim son is yerinde mecburen toplanan her paraya ortak oldum. Dogumu olanlar, evlenenler, dogumgunu hediye ve pasta paralari vs. Sonuc benim ne dugunum ne dogumum ne dogumgunum denk geldi ayrildim isten. Millete verdigim paralarla kaldim. Tamamen haksizlik. Katilmiyorum desem kisilerle sorunum varmis gibi algilanacakti be birsuru dedikodu vs. Bunlardan kacmak icin aykiri davranmadim. Ama suan hicbirini gormuyorum, haberim bile yok. O yuzden hic sevmiyorum bu zorunlu işleri.

Yani şimdi yazdıklarınızı okuyunca şöööyle bir eskiye gittim uzun süredir aynı kurumda çalışıyorum kimler geldi kimler geçti hepsinin her şeyine katıldım iş yerinde kalanlar sayılı, görüşmeye devam ettiklerimde sayılı. hiç görüşmediğim kimlere kimlere toplamda iyi para gitmiş valla :)

şimdiki aklımla işe başlasam d.günü gibi ufak organizasyonlar hariç katılmak istemediğimi belirtirim.

Back
X