- 9 Temmuz 2017
- 260
- 141
- 33
- 35
- Konu Sahibi beutyandbeast
-
hayır ama nasıl başediyorsunuz merak ediyorumKadın kadının düşmanıdır, hele ki işyerinde. Senin bakman gereken kendi işin olsun, muhatabın da patronun. Bak patron da zaten kadını uyarmış, eğer çok canını sıkarsa da patronuna uygun bir dille anlatırsın, sorun olmaz. Ama malesef iş hayatı bu ve bunun gibi insanlarla dolu, şimdiden alışmaya baksan iyi olur :) Kolaylıklar dilerim.
bazen başkalarınada aynı tavırla konuşuyo, karşılık verenlede vıyvıyvıy o kadar seviyesizce kavga ediyor ki ben kiç öyle kavgayı kaldıramam, etmemde zaten. kendimi nasıl savunacağım işte?Kadınların çalıştığı her ortamda maalesef durum bu alışıp kendini savunmayı ogrenmelisin
hayır ama nasıl başediyorsunuz merak ediyorumtüm haftasonu dinlenip beynimi rahatlatmam gerekirken hem rüyalarımda hem zihnimde hep kadınla savaştım. Kafamdan atamadım çünkü çok sinirliyim. Nekadar terbiyesizce ve kenar mahalle kadını hareketleri bunlar.. Yüzüme uyarsa dikkatli ol lütfen unutma böyle şeyleri dese amenna, ama arka tarafımda 3 kişiyi toplamış duyabileceğim biryer ve duyuyorum beni kötülüyor.. Ve o kadar ufak bişey unuttumki..Kendilerinin çok daha büyük hatalar yaptığı oluyor.. arada yutup büyütmeden yokediyolar patronun ruhu bile duymuyo.. ama beni rezil etti. Duyabileceğim bir yer ama yüzüme konuşmadığı için bende duymamazlıktan geldim, ama çoookkk rahatsız oldum ateş bastı suratımı..
Inanin hic umursamayisiniz ona en guzel cevap olacak takmayin ve takmadiginizida acik acik belli edinBu işe başlayalı henüz 3 ay oldu. Ve ruhum o kadar yoruldu ki şimdiden.
Deneyimli değilim ve bu ilk iş deneyimim. Meslek alanımda değil.Ben yabancı dil mezunuyum. Ama eğitilmek üzere alındım işe zaten. Ama o kadar çaba sarfettim ki eve gelince bile çalıştım araştırdım, 2 hafta sonra bile elime iş alır oldum..
Bi kadın var, ama çekemiyorum delireceğim, çıldıracağım, nasıl baş edeceğim bilmiyorum. 7 yıldır orada çalışıyor, 44 yaşında ama belli bir yere gelememiş hep yerinde saymış sabit fikirli, şirkette sözü geçmeyen birisi. şuan aynı departmanda ve aynı konumda çalışıyoruz.
Bana birşeyler öğrettiği ve başlarda eğittiği için sanırım kendini söz hakkı sahibi ve patron olarak mı görüyor nedir. Bana tüm ayak işlerini yaptırıyordu ve yanına beni sanki köpek çağırır gibi çağırıyor, köpeğe emir verir gibi birşeyler istiyordu. 'beutyandbeast gel buraya! (gidiyorum) şunu yap hadi bakalım canım hadi, düzgün yap iyi mi yanlış yapma, hadi bakalım cınım hadi hadi' diye yüksek sesle hemde herkese rezil ede ede davranıyordu.. Resmen kan beynime sıçrıyordu o zamanlarda.
Sonra bi gün esas patronun sert bir dille uyardı onu ' birdaha ona iş verme, o bana göre staj dönemini bitirdi, artık biliyor kendi işleri var, görmüyüm birdaha' dedi. Ve kadın kesti. Artık yoluna yine kendi devam ediyor.
Ama yinede bir işle alakalı ortak bi nokta geçtimi yine köpek gibi davranıyo ya. Başkalarıyla da mahalle karısı gibi kavga ediyo tartışıyo. Hiç çekilecek biri değil tam yırtık.
Geçtiğimiz cuma bir yanlış yaptım. Daha doğrusu bişeyi yapmayı unuttum. Bana 'şunu yaptın mı diye sorduklarında' dürüstçe 'unuttum ' dedim. Kadın yüzüme karşıda değil arkamdan ama duyacağım şekilde diğerlerine ' bu ne ya bu ne biçim iş ya ben sormasam hiç bilmicek, herşeyi ben mi düşünücem, tıtıtııtı, (dahada arada duyamadıgım tam anlayamadıgım bişeylerde ssöyledı uzattı ' .. Bide unuttuğum şey ölümcül bişey değil. Ve işe başladığım günden beri o bana hatırlatmadı hiçbirşeyi, bi yanlış yapmadım. bu daha ilk oldu. Bu kadar söylenecek kadar birşey yokki ortada. benim işimi yapmıyorki o, aksine ben haftalarca onun işini yaptım. boş oturdu facebookunda takıldı sayemde.
Sinirden kudurdum ama ses cıkarmadım. zaten hic ses çıkarmadım. ama aşırı huzursuzum. Çok severek başladığım işe yarın sürüne sürüne gideceğim hiç istemiyorum.
Aklımdan bin şey geçiyor. Bıraksammı bir dahaki hareketinde işi diyorum. Yada yarın asil ve sakin bir laf mı söylesem diyorum. Yada kavga etsem kussam mı içimdekini diyorum..
Napsam sizca yabu kadını dize getirip işime huzurlu devam etmek istiyorum ..
İş hayatına yeni başlamış bir kardeşinizim lütfen yardımcı olun bana
valla cok hak verdim size. aynen öyle, mevkisi yüksek olmadığı halde bana iş yükleme ve iş tanımımı kendisi oluşturma hakkı yok iken, elinde ne iş varsa ilk haftalarda sadece bana yıktı. Sonrada sabahtan akşama kadar diğerleriyle laklak yaptı boş boş oturdu.. kendine sekreter alındım sandı herhalde. her tavrı da bir o kadar çirkindi...gülümseyerek sakin cevap verdim hep ne diyosa yaptım. çünkü bu işi çok istiyorum .... sonra patron farkında olarak uyardı onu.. Kadın bi akıllanamadı, sen bunları patron yerinde yokken çaktırmadan yap falan dedi hatta bir iki iş için23 yaşındayım yaşım küçük olabilir ama cok fazla is ortamında bulundum . Oncelikle is ortaminda iyi niyetle yaptigin seyler zamanla senin gorevin haline dönüşür ve yapmazsan göze batarsın bunu unutma bence . Onun disinda herkesin bir iş tanimi var kendi isinle ilgili seyleri eksiksiz yaparsan kendine guvenin gelir bu konuda dikkat et. Bu tarz ortamlarda fevri davranirsan hakli olsan da haksiz görünebilirsin o yuzden uslup cok onemlidir . Yani kendini ezdirme ama seviyeni koru . Patronun da hazir bunu soylemisken oncelikle saygi cercevesinde bu konu da tepkini koymalisin bence cunku nasil baslarsa oyle gider. Sana karsi ters bi sey soylediginde benimle bu sekilde konusamazsiniz diyebilirsin . Sunu da unutma senden daha once oraya girmis olabilir ama onemli olan mevkidir. Umarim kolayca problemini halledersin.
valla cok hak verdim size. aynen öyle, mevkisi yüksek olmadığı halde bana iş yükleme ve iş tanımımı kendisi oluşturma hakkı yok iken, elinde ne iş varsa ilk haftalarda sadece bana yıktı. Sonrada sabahtan akşama kadar diğerleriyle laklak yaptı boş boş oturdu.. kendine sekreter alındım sandı herhalde. her tavrı da bir o kadar çirkindi...gülümseyerek sakin cevap verdim hep ne diyosa yaptım. çünkü bu işi çok istiyorum .... sonra patron farkında olarak uyardı onu.. Kadın bi akıllanamadı, sen bunları patron yerinde yokken çaktırmadan yap falan dedi hatta bir iki iş içindelimidir nedir.
Ama işim var işim var diye bir iki yapamayacağımı söyledim, oda söylene söylene yavaş yavaş kesti..
Sizde benimle bu tavırla konuşamazsınız. demem ağır mı olur. benimlede acaba mahalle karısı gibi tartışmaya çalışırmı.. en sevmediğim şey.. ozamanda ben 'kendi seviyemden bir adım aşağıya inmem ben, bu yüzden cevap vermeyeceğim' derim .olurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?