• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde küslük

Cizirti

Hala muhterem , pek muhterem
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
6.727
14.137
773
Diğer
Hanımlar merhaba.. Ben bir kolejde öğretmenim, bu sene başladım. 3 zümreyiz, 2miz yeni, biri geçen seneden.. o da çok eski değil yani.. bu geçen seneki zümre hamile oldugu için doğum iznine ayrıldı, yerine yeni bi hoca geldi. Kolejde çalişan ya da kolejde çalişma şartlarını bilen bilir zümrelerin ortak yapacaği iş çoktur, proje ödev etkinlik vs hep beraber ortak karar alınır uygulanır, yani bi şekilde hep bi arada uyum içinde çalişmak zorundasın. Tamam ben uyumluyum (elimden geldiğince) benle aynı anda işe başlayan zümremle de iyiyiz hoşuz, ama bu yeni gelen hocamız (hepimiz kadınız bu arada) diğer zümreyle bi kulüp çalişması konusunda atişmiş, bu işi üçümüzün dönüşümlü olarak yürütmesi gerek, ama yeni gelen hoca güya şakayla "bana kakalamayın" gibi bi laf etmiş. Bir de sürekli "benim fikrimi sormuyorsunuz bi iş yaparken" gibisinden laflar ediyormuş, bana etmiyordu hatta aramız iyiydi. ama bu ikisi böyle bi kaç atişma yaşamiş, bu yeni gelen hoca 1 haftadir selamımı almıyor. Sabah öğrtmnler odasına giriyorum herkese günaydın diyorum, yanıt vermiyor. anlam veremedim. duymamiştir falan dedim akşam da aynısı oldu ertesi gün de.. ben de kimsenin kaprisini çekemem diyip derdin nedir diye sormadım. Diğeriyle sorun yaşadi diye bana yansıtması çok ayip .. bugün sabah o selam verdi, ben çok soğuk bi şekilde gunaydın dedim, anında müdür yardımcısına gidip bana selam bile vermiyorlar diye şikayet etmiş. hakikaten kötü hissediyorum kendimi. kocaman insanlarız sorunumuzu konuşarak çözemiyoruz hemen müdür yardımcısına yansıyor ne kadar çirkin bir durum... feci rahatsızım bu durumdan.. valla billa kadınların kaprislisi hiç çekilmiyor. şimdi özellikle diğer 2 si çok bozuk, bildiğiniz düşman gibi davranıyorlar birbirlerine.. ikisinde de hata var, benle başlayan hoca yeni gelen hocaya çok soğuk davrandı ilk geldiğinde.. yani ne derler yıldızları barişmadı bi türlü. ama ister istemez bana da dokunuyor ucu.. ne yapmalıyım bilemedim. bu yeni gelen hocayı yarın karşıma alıp konuşsam mı ? bana neden tavırlı onu anlarım en azından..

Madem kocaman insanlarsınız keşke siz en başta konuşmayı deneseydiniz. Dışlandığını düşünmüştür muhtemelen.

Bence konusmalisiniz en azından neden oyle davrandigini anlarsınız ama dediğiniz gibi okumuş öğretmen olmuş insanların boyle egitecekleri çocuklar gibi davranmaları bencede çok çirkin ama keşke en azından sana daha sicaksa sen konuşmayı deneseydin karşılıklı konuşularak herşey halledilir ama mutlaka kendisinin iki gün selam vermeyip siz soğuk bir şekilde olsa selam verdiğiniz halde neden mudur yard. Koştuğunu sormalisiniz .

ama biz iyiydik, muhabbetimiz vardı, hiçbir şey olmadan selamımı almamaya başladi, ben de derdin nedir diye sormadım valla. keşke soraydım.

İkinizide tam tanımadığı için birbirimizi daha tutacaginizi düşünmüş olabilir ama yeni öğretmende hatalı tabiki

Ardı önü 3 kişiyiz neyi paylaşamıyoruz anlamıyorum. o kadar gerginim ki.. Ben değil iş arkadaşi özel hayatımda bile bir sebep göstermeden durduk yere küsen tavır alan hiç kimseye "derdin nedir" demem. diyemem. çünkü derdi olan o ise konuşması lazım. gerekirse gelip yüzüme açık açık söylesin, ilişkiler şeffaf olsun her sorun konuşulsun isterim. bana sebepsiz (benim bilmediğim bir sebep) tavır alana ben de alırım yani..

Ben de buna benzer bir olay yaşadım. Aslinda bu kişiyle gidip konuşmanız direk sormaniz, mudur beye gittigini bildigini belirtmeniz onu yerin dibine sokacaktir.

Ben de buna benzer bir olay yaşadım. Aslinda bu kişiyle gidip konuşmanız direk sormaniz, mudur beye gittigini bildigini belirtmeniz onu yerin dibine sokacaktir.

bu konuşmayı yaparken çok kibar olamamaktan ve ilişkimizin daha da çıkmaza gireceğinden endişe ediyorum. aslında benim istediğim konunun (konu da yok gerçi) kapanması ve işimize gücümüze bakmamız. bu hafta not gireceğiz ve fikir alişverişinde bulunmamız lazım..

konuşun ki sorununuz çözülsün .yani neden böyle size davranmış anlayın kendiniz yemeyin .valla insanlar kaprisli cok takmamak lazım :cool:

Sizin ikisiylede hiç bir sorununuz yok bence o kisiylede hiç bişey olmamış gibi konuşun selamlasin. Soğukluğa gerek yok o sana yapti diye sende ona soğuk olmak zorunda degilsin herkez karakterini yansitir unutma.

Malesef iş yerinde küslük olması çok zor , bizde iş yerinde 7 kızız ve içimizden iki kız kavga etti , ben en son atandım o kuruma ve hiçbiriyle sorunum yok, kavga eden kız diğerlerini yanına çekti beni de çekmeye çalıştı ben orta yol bulmak istedim ama ikili oynuyorum gibi birşey oldu baktım diğer 5 kız bana soğuk davranıyor , biz iki kız kaldık birbirimize , ikimizi face den silmişler falan : ) ya çok zor durum şimdi hepiniz konussanız aranızdaki sorunları halletseniz diycem ama ben beceremedim siz becerirsiniz umarım ...

Malesef iş yerinde küslük olması çok zor , bizde iş yerinde 7 kızız ve içimizden iki kız kavga etti , ben en son atandım o kuruma ve hiçbiriyle sorunum yok, kavga eden kız diğerlerini yanına çekti beni de çekmeye çalıştı ben orta yol bulmak istedim ama ikili oynuyorum gibi birşey oldu baktım diğer 5 kız bana soğuk davranıyor , biz iki kız kaldık birbirimize , ikimizi face den silmişler falan : ) ya çok zor durum şimdi hepiniz konussanız aranızdaki sorunları halletseniz diycem ama ben beceremedim siz becerirsiniz umarım ...

3ümüz konuşmayı teklif ettim bugün eski zümreme, hayır dedi, o da kulübü bahane edip müdür yardımcısıyla konustu, bizim 30 ar saat dersimiz var onun 24, kulübü bundan böyle bu hoca sürdürsün dedi, ben de bunu önce hocayla konuşalım dedim ama itiraz etti. pek ılımlı biri değil o da..

bu konuşmayı yaparken çok kibar olamamaktan ve ilişkimizin daha da çıkmaza gireceğinden endişe ediyorum. aslında benim istediğim konunun (konu da yok gerçi) kapanması ve işimize gücümüze bakmamız. bu hafta not gireceğiz ve fikir alişverişinde bulunmamız lazım..
O konu kapanmaz. Gayet samimi lonusun. Hatta övücü sözler soyleyin. Onu begendiginizi tecrübelerini önemsediğinizi...
Böyle şeyler l..
Cok kibar ve bu duruma uzuldüğünüzü gilan..
Daha cok daha etkili olacaktir...

O konu kapanmaz. Gayet samimi lonusun. Hatta övücü sözler soyleyin. Onu begendiginizi tecrübelerini önemsediğinizi...
Böyle şeyler l..
Cok kibar ve bu duruma uzuldüğünüzü gilan..
Daha cok daha etkili olacaktir...

Hiç sebepsiz bana 1 hafta selam vermeyen adama gidip övücü söz mü söyleyeyim yani =)))) Şaka yapiyorum, sanırım böyle durumlarda biraz politik davranmak gerekiyor. umarım yarın boş dersimiz denk gelir, konuşmak istiyorum gerçekten. belki de kendini dişlanmiş ve yalnız hissetti..

Hiç sebepsiz bana 1 hafta selam vermeyen adama gidip övücü söz mü söyleyeyim yani =)))) Şaka yapiyorum, sanırım böyle durumlarda biraz politik davranmak gerekiyor. umarım yarın boş dersimiz denk gelir, konuşmak istiyorum gerçekten. belki de kendini dişlanmiş ve yalnız hissetti..
Ya iyi olacak emin olun... Surati kıpkırmızı olacak.
Bir kendinizi onun yerine koyu n.
Hangisi büyük darbe?

Haklısınız.. yarın son 2 saatim boş, denk getirip konuşacağim. Sıkıldım bu durumdan çünkü.. Çok teşekkur ederim..

Ilginç ya siz öğretmenler de bunu yapıyorsanız her yerde olur bu durum demek ki :)) bu durumu baya kafaya takmışsınız boşverin sorun siz de değil ki içiniz rahat olsun lütfen sorunlu olanlar düşünsün :) hayatta daha önemli şeyler var öyle değil mi ? :))

Ilginç ya siz öğretmenler de bunu yapıyorsanız her yerde olur bu durum demek ki :)) bu durumu baya kafaya takmışsınız boşverin sorun siz de değil ki içiniz rahat olsun lütfen sorunlu olanlar düşünsün :) hayatta daha önemli şeyler var öyle değil mi ? :))

Hiç sormayın .. bence çok komiğiz dışardan bakınca.. takıyorum çünkü kolejlerde bu zümreler hep birlikte anılır. a öğretmen b öğretmen yoktur, ing zümresi fen zümresi olarak görülürsün. yani bizim güzel geçinmemiz şart. Ama biri kaprisli biri inat, yıldızları bi türlü barişmadi.. ben arada kaldiğim gibi yeni gelen hocanın gereksiz yere tavır almasına maruz kalıyorum. belki ben de bilmeden bişey yapmişimdir, soracam yarın.

Kadınlarla konuşularak bir çözüme ulaşılamaz, yeni bir söz duydum diyor ki insanlar problemleri kendi içlerinde çözdükten sonra birbirleri ile konuşarak çözüme ulaşabilirler. Karşınzıdaki da kocaman bir insan o bunları düşüne miyormu??? DA iş yerinde ortamı bukadar geriyor, siz böyle kadınalarla bişe konuşupta mutlu mesut iş ortamı kuracağınızı düşünmeyin. Hayal kırıklığına uğrar ve çok yıpranırsınız. İş yerinde size kim nasıl davranıyorsa siz de (tabii ki abartmamak şartı ile) öyle davranın. Size selam vermiyor mu vermeyin canım siz de selam, haa gitti müdüre anlattı alınmayın canım üsütünüze yoooo ben kendileriyle gaaayet iyiyim yani deyin geçsin. Siz oranın yönetici amirimisiniz de bu kadar ince düşünüyor kendinizi üzüyorsunuz? Siz ortam yatıştırma memurumusunuz? Herkes insan olmayı öğrensin.

Ardı önü 3 kişiyiz neyi paylaşamıyoruz anlamıyorum. o kadar gerginim ki.. Ben değil iş arkadaşi özel hayatımda bile bir sebep göstermeden durduk yere küsen tavır alan hiç kimseye "derdin nedir" demem. diyemem. çünkü derdi olan o ise konuşması lazım. gerekirse gelip yüzüme açık açık söylesin, ilişkiler şeffaf olsun her sorun konuşulsun isterim. bana sebepsiz (benim bilmediğim bir sebep) tavır alana ben de alırım yani..
Aynı şekilde bende öyleyim derdi olanla konuşmam onu beklerim bu sebeple oda ark. Kavga ettim dün kendilerini aşırı zeki sanıyolar. Sıkıntılarını gelip konuşmayı dedikodu yapıyolar arkamdan diğeri bununla kavga etti bu da bana herşeyi anlattı bende yanlışları düzelttim hakkımdaki. Akşam da bunları söylüyorum ben yüzsüz oldum. Boşver bence.sıkıntı neyse gidip konuşmalısın hadi bizimkiler çirkef kavgacı. Onlar eminim öyle değildir.:KK34::KK34:

Back
X