İş yerinde mobing

beyazkardelenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
556
620
53
Merhaba kızlar yeni bir işe başladım 1 aylık eğitim sürecim var onu başarıyla tamamlarsam sonrasında tam olarak başlayacağım
Sorunuma gelirsek iş yerinde 25 kişiyiz ama ciddi bir soğukluk ve gruplaşma var kimse kimseden haz etmiyor yeni başladığım için en ufak hatam da özellikle 2 kişi var gözümün içine bakıyor yada arkadaşlarıyla sessiz sessiz konuşuyorlar siz annenizin karnında mı öğrendiniz demek istiyorum
çok sıkıldım ve bunaldım napmamı tavsiye edersiniz çok istediğim de bir iş ama gün içinde kalk git diye şeytan yokluyor

NOT: konuyu açıp kaybolmuş vs demeyin mesai saatlerinde acil durum dışında telefonla ilgilenmek yasak öğle aramda size tek tek yazarım inşallah

Benim de bu şekildeydi. Ben hiç birini takmadım güldüm geçtim. Gerçekten kafama bile takmadım. kilomla bile alay etmişlikleri var kiloluda biri değilim güldüm geçtim. Çümkü ben kendime güveniyorum onların ne dediği ne düşündüğü asla umrumda değil. Sonra hepsi benle arkadaş olmak için sıraya girdi sen gül geç . Sadece yaptığın işi en iyi yapmaya çalış kitap oku bilen bir arkadaşına sor kendini o konuda çok geliştir ben kendime iş konusunda çok güveniyordum sonra onlar da fark etti hepsi benle çalışmaya çalıştı

Biraz zaman gecirmeden kimse hakkında kimse ile konuşma. Kimin kim oldugunu kime yakın oldugunu bilmiyorsun.
Seni ezmelerine izin verme ama "kendimi asla ezdirmem" havalarında olma. Yani işinde gücünde, etrafıyla ilgisiz gibi yap. Mobbing bazı yerlerde oluyor. 5 6 ay gecir. Baktın dayanılır gibi değil buna göre karar verirsin. İş yerinde hyzurlu ve keyifli çalışmak ayrı bir güzellik. Niye iş yerleri bu hale getirilir anlamam.

Söylediklerini hiç duymuyomuş gibi yap. Hatta gülümse aaa naber nasılsın de hiç.bişe yokmuş gibi. Bu onları şaşırtıcak. Mesela sabab gelirken kahvaltı için simit poğaça alıyosan biraz fazla al onlar için. Kendine kahve alırken onlarada bi bardak ikram et. İşine odaklan işini dikkatli ve iyi yapmaya çalış. Bazen onlarla çokkk sanimiymiş gibi muhabbet et. Bazende kitabını al kenara çekil o seviyeyi sınırı iyi ayarla. Sakın kendini onlardan aşağı ezik yalnız gösterme bu onların seni daha çok ezmesine neden olur. Evet belki ızun sürücek bu süreç belki 1 yıl ama sonunda sana olan tavurları değişicek inan. Herxamn ekibe sonradan eklenen biraz dışlanır maalesefki.

Her iş yerinde böyle sanırım genellikle yeni işe başlayan kişiye sanki kafası basmıyor veyahut salak muamelesi yaparlar kendileri ana karnında öğreniyor ya cidden böyle ortamlarda işe başlayıp iş öğrenmek oldukça zor oluyor tek hata göze batıyor

Kimseyi umursama ve o işe çok ihtiyacın varmış gibi davranma . Öyle olsa bile çaktırma. Biri işe mecbursa onun üzerine çok daha kolay gelirler. İşinde iyi olmaya çalış ve özgüvenli ol. Hata yaparsan da sakin ol ve tekrarlamayacağını söyle. Çok utanıp perişan olma. Herkes hata yapar ama çok kibirli de durma. Dengede kal. Çok panik ve gariban kalırsan ezerler , çok kibirli davranırsan hata yap da burnun sürtülsün diye uğraşırlar. Özgüvenli , rahat ve mütevazi ol :)

çağrı merkezi gibi bi iştemi çalışıyosunuz ? eğer öyleyse o sektörün kaçınılmazı bu tarz şeyler.Zamanla birbirinizi tanıdıkça bu olaylar unutulacak,yakınlaşacaksınız ama başka sorunlar çıkacak : )

Yorumları okudum arkadaşlar çok güzel öneriler vermişler. İnsanlar çok kötü niyetli kafanıza takmayın işinizi yapın çıkın. Ben işi beceremeyip müdürle kavga edip başka bölüme surulupte herkese ben burayı 1gunde öğrendim diyeni de duydum yeni bir iş yerine baslayinca ben dahiyim sen aptalsın modunda oluyolar hep sizlik bi durum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…