- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi hardyandholl
Niye oda değiştireceksiniz gerçekten anlamadım. Amiriniz sorsa ne diyeceksiniz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olay kapandı kendisi oda değiştirdi. Herkes için en hayırlısı olur umarım:)
Ya bizim grupta çok kişiyle kavga etti sanırım artık bizimle muhatap olmak istemedi kendince. Çünkü konuyu açtıktan sonra birkaç kere konuştu benimle. Ama gerçekten nasıl rahatladığımı anlatamam... Üstümden yük kalktıAy ne degisik insanmis ya. Bir kere duzeltildigi icin bu kadar takmasi sacma. Bozulduysan da de ki arkadasim beni astimin yaninda duzeltme lutfen kirildim buna. Hemen sosyal medyadan yazmis ergen gibi bir de vasat masat diyerek hakaret etmis ne ayip.
Siz cidden normal davranin kavga gurultu etmeyin mantik cercevesinde sinirlenmeden cevabinizi verin. Uzak durun valla isyerinde boyle kavgali gurultulu kusmeli durumlar evet biraz hos karsilanmayabilir. Kendisi oda degistirmek isteyerek zaten kendisini sacma bir konuma dusurmus bence. Birdenbire tavir degistiren insanlari hic anlamiyorum.
Bu arada belki biri hakkinizda bisey demistir bir yanlis anlasilma olmus da olabilir bu da baska bir ihtimal. Sakin bir zamaninizda guzelce konusabilirsiniz de.
ortamda rahatsız olan gitsin , o nasıl davranırsa karşılık ver. kimse kimsenin derdinden ölmüyor.Herkese merhaba, hemen konuya giriyorum. Biz iş yerinde odada 3 kız beraberiz. Yaklaşık 5 aydır evden çalışıyorduk. Ben bu kızlardan birisiyle çok yakınım sürekli sabah akşam görüşüyorum. Ama diğeriyle bu 5 aylık sürede koptuk. Ben bir keresinde kuruma gitmiştim birkaç iş yapmaya. Beni gördü “Aa sen de mi buradasın” dedi arkasını döndü çıktı gitti başka bir arkadaşın odasında oturdu. Ben o gün şaşırdım baya açıkçası. Çünkü hiçbir problemimiz yoktu ve o tepkiyi anlayamadım. Bu haftanın başında tekrar kuruma döndük. Ne konuşsanız soğuk cevap veriyor, bizden birkaç grup önce giren kıdemli kişilerle takılmaya çalışıyor. Ama yine de net bir küslük yoktu ortada. Dün odaya sorumlu olduğu kişi geldi. O gelen kişi soru sordu bizim kız cevapladı ama çocuğa saçma saçma yanlış cevaplar veriyor. Ki bizim kurumda da herkes birbirime yardım eder. Bir odaya girip birine soru sorsanız o an soruyu sormadığınız kişi cevap verebilir kimse de garipsemez. Ama dün ben ve diğer arkadaşım diğer kıza dün birazcık karıştığımızda inanılmaz bir soğukluk oluştu odada. Ağzımı açtıktan 2 saniye sonra keşke konuşmasaydım dedim. İşten çıktıktan sonra da hem instagramında hem de twitter hesabında ergen ergen sözler paylaşmış.
“Fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir.”
“Mevlanaya sormuşlar en çok neyi bilirsin diye o da haddimi bilirim demiş”
Böyle şeyler paylaşmış ki bunu paylaşan kız 28 yaşında koskoca kız. Ben hem güldüm hem de sinirlendim. Bugün de öbür kızla görüşüyor benimle görüşmüyor ki ben hep alttan almaya çalışırım hani sen daha iyi bilirsin ama ben şöyle şöyle düşünüyorum diye konuşurum. Ama sanırım böyle davranınca insanlar sizi bir şey bilmiyor sanıyor. Böyle olunca da ben gerçekten çok geriliyorum ve biraz da duygusal biriyim böyle olunca çalışamıyorum. Bir hafta deneyip yine olmazsa amirime odamı değiştirmek istediğimi söylemek istiyorum. Size çocukça mı bir tepki olur? Görmezden gelmeyi mi öğrenmeliyim? Cevap verirseniz çok mutlu olurum.
Çok haklısınız. Aslında dediğim gibi storyleri görmesem onun astı ile olan konuşmasına karıştığım için özür dileyecektim ama görünce onu da yapmak istemedim. Zaten kendisi gitti odadan. Allah herkesin gönlüne göre versin başka bir şey demiyorum :)ortamda rahatsız olan gitsin , o nasıl davranırsa karşılık ver. kimse kimsenin derdinden ölmüyor.
ben böyle derdim...
ama öyle değil .
iş hayatı sabahtan akşama kadar berabersin. her ne kadar istemesende, insanız takmamak boş vermek olmuyor.
iletişimsizlik yüzünden ,yanlış anlaşılmalara sebep verip gerilmeye gerek yok.
aklında kalan ne varsa söyle. şöyle düşünmeme sebep verdin ,şu davranışından dolayı sana böyle yaptım diye de söyle ki hatayı sana yüklemesin, he hatalı olduğun bir konunun olduğu düşünüyorsan da o kişiye belirt ,evet bu konuda bende hatalıydım diyebil. şeffaf ol ki konunun senden kaynaklı olmadığını ayırt edebilsin. yine devam ederse şayet, nasıl davranırsa öyle davran ki karşısında kendisini görsün. daha da üzülmezsin. nabza göre şerbet ver.
Ne kadar kolay birine iş hayatınızda tutunamazsınız diye yazmak. Burda konu açan kişi herkes benimle samimi olmak zorunda diye birşey yazmamış. Sırf moral bozmak için yazılmış bir yorum.Boyle ufacik biseyi bukadar buyutup oda degistirmeyi falan dusunuyosaniz siz is hayatinda kolay kolay tutunamazsiniz bence. Ortada bisey goremedim herkes sizinle samimi olmak zorundada degil.
Alakasi yok gayet gercekci bir yorum boyle ufak tefek seylerden oda degistirmeye kalkiyorsa ciddi bisey yasayinca ne yapar acaba? İs hayatinda cok fazla sey yasaniyor calisan bilir oda degismek falan sacma cocukcaNe kadar kolay birine iş hayatınızda tutunamazsınız diye yazmak. Burda konu açan kişi herkes benimle samimi olmak zorunda diye birşey yazmamış. Sırf moral bozmak için yazılmış bir yorum.
Ya açıkçası konu açarken az buçuk bu tarz yorumları göze alıyorum. Çünkü insanlar genelde realist açıdan bakmaya çalışıyor ama işin duygusal boyutunu düşünmüyor. Ben bir fabrikada sürekli el işi gerektiren bir iş yapmıyorum. Ya da sürekli şantiye şantiye gezip iş kontrolü vs yapmıyorum. Tüm gün bir odada oturup araştırma yapıyorum. Ve tüm günüm odamdaki 3 kişi ile geçiyor. Ve odanızda bir tane problemli tip olunca tüm gününüz mahvolabiliyor. Bu kız benim performansımı benden iyi biliyor. Herkesin ne iş yaptığını takip edip gün gün sen niye şu gün şu kadar iş yaptın hani az yapacaktık vs diye hesap soruyor. Tüm gün kaba saba bağıra çağıra devlet kurumunda yapılmayacak şekilde siyaset konuşuyor. Erkeklerle bel altı şakalaşıyor. Ve bunların hepsini alttan aldım. Karakteri böyledir dedim. Ancak ne zaman evden çalışmaya başladık bu tüm işeri kendi organize etmeye çalıştı. Bizim adımızı birim amirleriyle görüşüp karar aldırtmaya çalıştı. Bizim haberimiz yok ama iş alanımız değişmiş sırf bu kişi amire gidip biz bu yeni iş için hazır değiliz dediği için ki öyle bir durum yok herkes yeni verilen işi yapmaya başlamıştı zaten. Twitterdan instagramdan sürekli üstü kapalı hakaret ediyor. O yorumu yapan hanımefendi nasıl bir iş ortamında çalışıyor bilemem. Ama ben bu karakterde çalışan bir insanla aynı odada çalışmak zorunda değilim. Ki yasak da değil herkes sürekli oda değiştiriyor ölüm kalım meselesi değil yani. Bahsettikleri gibi bir abartı olay da değil. Benim tek çekincem amirin gözünde çocuk gibi görünür gibi diye düşündüm ilk iş tecrübem olduğu için ne söyleyeceğimi bilemedim. Ama çok şükür kendisi dairede kapı kapı gezmiş beni odanıza alır mısınız diye sormuş kimse istememiş kendi gibi problemli birisi en son tamam gel demiş de oraya gitti. Performansım arttı o gittiğinden beri.Ne kadar kolay birine iş hayatınızda tutunamazsınız diye yazmak. Burda konu açan kişi herkes benimle samimi olmak zorunda diye birşey yazmamış. Sırf moral bozmak için yazılmış bir yorum.