İş Yerinde Panik Atak Geçirme Korkusu

Ceren0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2020
67
49
3
İyi akşamlar diliyorum arkadaşlar.

1 yıl kadar önce de panik atak ile ilgili bir konu açmıştım. Aşağı yukarı 1 yıldır atak geçirmiyordum. Bu sırada işe başladım, genelde uzaktan çalışıyoruz ama şirkete gitmemiz gereken günler de oldu. Genelde sorunsuz şekilde gidip geldim, 1 buçuk ay kadar önce iş yerinde mesai bitimine yakın bir saatte atak geçirdim. Kimse fark etmedi, kendimi lavaboya atıp orada bekledim. Sonra da terapiye başladım aynı şeyi yaşama korkusuyla. Şimdi yarın yine iş yerine gitmem gerekiyor, çok uzun süreli kalmayacağım, zaten covid önlemleri gereği zorunlu haller dışında gidip uzun süre kalmıyoruz.
Sorun şu ki 1 buçuk aydır her gün atak geçiriyorum, bu da yarın toplantıda ne yapacağım diye endişeden delirmeme neden oluyor. Toplantıda atak geçirirsem durumu nasıl toparlarım? Bunun gibi bir şey yaşayan oldu mu? Bu durum çalışanı işten çıkarmaya sebebiyet verebilir mi? Yeni başladığım için biraz korkuyorum açıkçası.

Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleme:
Genelde sorunsuz şekilde gidip geldim, 1 buçuk ay kadar önce iş yerinde mesai bitimine yakın bir saatte atak geçirdim. Kimse fark etmedi, kendimi lavaboya atıp orada bekledim.
ne oldu da sizce atak geçirdiniz? her şey yolunda giderken ne yaşadınız da atağınızı tetikledi?

önce bunun cevabını bulmak lazım :))

psikiyatriste gidin ilac kullanin. 4-6 haftada duzelecek bir sey icin cile cekmeyin

ne oldu da sizce atak geçirdiniz? her şey yolunda giderken ne yaşadınız da atağınızı tetikledi?

önce bunun cevabını bulmak lazım :))
1 aydır psikologumla bunun cevabını arıyoruz ama pek bir ilerleme olmadığını fark ettim ne yazık ki bugün. İnşallah bulacağız. Teşekkür ederim :)

psikiyatriste gidin ilac kullanin. 4-6 haftada duzelecek bir sey icin cile cekmeyin
Sadece ilaç tedavisi maalesef bende işe yaramadı. Hem terapi hem ilaç tedavisi gerekiyormuş ama ikisini aynı anda uygulayabilen doktorlara da maddi olarak durumum yetmiyor maalesef.

Sadece ilaç tedavisi maalesef bende işe yaramadı. Hem terapi hem ilaç tedavisi gerekiyormuş ama ikisini aynı anda uygulayabilen doktorlara da maddi olarak durumum yetmiyor maalesef.
doktora normal devlet hastanesine gidin devletteki doktor da 200-300 kusur vereceginiz doktor da ayni ilac tedaisini yapacak. tearpiyi ayrica alirsiniz. aslinda ilac ve terapiyi farkli kisilerden almak daha iyi. zaten cogu doktor terapi yazmasini bilmez, terapi egitimi almis biri olmasi lazim. ayrica performans anksiyetesi icin de ilaclar var onlardan da verebilirler sunum vs icin. bir de antidepresan kullanmaniz lazim ayrica, o daha uzun surede yanit verir

Bir yerde okumuştum kalp, mide , böbrek kaynaklı oluyor panik atak diye ne kadar doğru bilemem ama eşimde panik atak gerçekten midesi ne zaman kötü olsa o gece atak geçiriyor.

Kendinizi telkin etmekten başka çareniz yok ya da bir günlük ilaç alacaksınız. Şöyle yapın böyle yapın diyerekte geçmiyorki bu illet akıl verelim. Allah yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ediyorum, eşinize de çok geçmiş olsun.

1 aydır psikologumla bunun cevabını arıyoruz ama pek bir ilerleme olmadığını fark ettim ne yazık ki bugün. İnşallah bulacağız. Teşekkür ederim :)
1 senedir genel anlamda uzaktan çalışıyormuşsunuz,işe gitmeye başladığınızda yaşamışsınız gibi geldi bana.

sosyal fobiniz olabilir mi?

kendinizi neden tuvalete kapatma ihtiyacı hissettiniz mesela? o anki düşüncelerinizi,kendinizi neyden korumaya çalıştığınızı hatırlıyor musunuz?

sizi rahatsız eden şey neydi,korku mu hissettiniz,endişe mi,üzüntü mü? hatırlamaya çalışabilir misiniz bi? :)

Şey 1 sene önce işe girmeye çalışıyordum, 3-4 ay önce başladım, genel olarak uzaktandı. Arada kuruma gittiğimde yaşamadım ama son gidişimde plansız gelişen bir sürü işle uğraşmak zorunda kaldım. Hepsini hallettim, tam boşa çıktığım anda birden nüksetti. O an da kimse atak geçirdiğimi görmesin korkusuyla kaçtım. Neden yokladığını hiç anlayamadım ama...

muhtemelen kalabalık alanda bir işi becerememe, başaramama korkunuz var. planlı olduğunda sorun olmuyor ama sizin haberiniz dahilinde olmadığında, plansız yakalandığınızda panik yapıyorsunuz,yani ben böyle anladım.

aslında süreci oldukça iyi yönetmişsiniz, normalde plansız işleri öğrenir öğrenmez atak geçirmeniz gerekirdi, ancak siz çok iyi toparlamışsınız,işinizi halledip kendinizi izole ettikten sonra duygularınızı yaşamışsınız,kendinizle gurur duyun,demek ki tedaviniz işe yarıyor :)

mükemmelliyetçi bir yapınız mı var? ve insanlar tarafından ayıplanmaktan korkar mısınız normalde,yani karakteriniz böyle mi genel anlamda?

Teşekkür ediyorum. Özellikle son paragrafınız tamamen doğru :)

Konu hakkında bir fikrim yok.
Sadece iyi dileklerimi iletiyorum.
Yarın sorunsuz geçer inşallah.

Başka bir ilaç verirler ilacınızı değiştirir doktor yazınızı okurken resmen atak yaşadığım anlar aklıma geldi hiç kolay değil Allah yardımcınız olsun ama tedavi edici ilaç yanında atak gelmemesi için ekstra bir ilaç da veriyorlar başka bir doktora daha gidin o korkuyu çok iyi biliyorum

Amin, çok teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…