Is yerinde taciz

tacizciyi görmek utanılacak bir şey değildir. Evet olayı hatırlatır ama utanması gereken arkadaş değil tacizcidir. Kimse tacize uğradığı için utanmamalı, neden bu kadar üzerine gittiniz arkadaşın anlamıyorum. Konu çok hassas çünkü...

ayrıca işten çıkarılma durumda işyerini teşhir edin sosyal medyadan. kadın hak savunucu kadınlara haber verin olmadı imza kampanyası düzenleyin change.org gibi sitelerden. Sinmeyin, susmayın, inanın destek verecek olan birçok kadın olacaktır.

niye gidip başkalarına anlattınız ki, konu başka yerlere çekilip siz bile suçlu çıkabilirsiniz..

Yaymak yerine, daha fazla taciz devam ederse direk üstüne söyleseydiniz daha iyiydi, Erkekler bir şekilde temizleniyor, Zaten hep aynı derler yanlış anlama vs.. Ne kadar ucuz bu adamlar yahu

öncelikle geçmiş olsun. ama sormak istiyorum aynı birimde çalıştığınza göre az çok tanımışsınızdır adamı veya duymuşsunuzdur nasıl biri oldugunu.. neden boyle bir adamın arabasına bindiniz ki.. ve evli oldugunu biliyosunuz bi şekilde konuyu onun eşine getirip ters köşe yapmalıydın bence. bunlar hoş konuşmalar deil konuyu kapatalım denilebilirdi.

Bir de oyle yapocaktin boyle yapicaktin demeye gerek yok hatalarimi biliyorum simdi ne yapmaliyim onu soruyorum isten ayrilmalimiyim
evet işten ayrılmalısın dedikodu alır başını gider.eşini dinle..madem herkesin haberi oldu ayrılırken de bi kaç kişiye söyle çok rahatsız oldum bu durumdan bu yuzden çıkıyorum. çünküü iftiraya da ugrayabilirsin günün birinde. yapmadıklarını yaptı gıbı gosterırler.

İşte kadının kadına olan düşmanlığı konusunda acı bir örnek daha.. yok neden anlatmış da yok neden arabasına binmiş de tacizcide hiç suç yokmuş gibi kadını suçluyorlar.. bu kadın tacize uğramış ve sinmemiş korkmamış anlatmış işten çıkarılma durumunda da sonuna kadar hakkınızı arayın böyle cibilliyetsiz adamlara pabuç bırakmayın !

Katiliyorum

Isten onlar beni cikarmadan cikmayi dusunmuyorum yeni is arayisindayim iyi bir yer bulursam cikip gidicem ama simdi cikarsam ortaya bir sey atti ve kacti gitti olacak yenilmis gibi olucam o yuzden cikmiyorum beklicem bunun sonunda be olacak merak ediyorum. Herkes durumu biliyor ve benim arkamda bu zamana kadar gic bir husumetim olmadi bu insanla o yuzden neden iftira atayim. Herkes hakli oldugumu viliyor ama tek sorun adam uretimin basinda ve karfesi de bu sirkette calisiyor cesareti yok cikarmaya baska bir calisan olsa aninda cikarilmisti.

anlatmanız bence yanlış olmuş 2-3 kişiye anlatmak faciaa, adam size kendi çapında amiyane tabirle zarf atmış sizin davranışınıza göre bir ilerisini belirleyecekti, adamı savunduğum da düşünülmesin ama 2-3 kişiye anlatmak yerine o konuşmada kendisine hiçbir olumlu tavır sergilemediğiniz halde eğer ki tekrardan bir falsosu var mı bekleyip sonrasında kendisine rahatsızlığınızı yazmak hatta kendisini uyarmak daha mantıklıydı, yazışmalar delil olarak sunulacak şeyler, anlatmanın sorunun çözümüne dair bir katkısını göremedim, attığın taş ürküttüğün kuşa değecek.

İyi ki söylediniz ve iyi ki duyuldu. Herkes sussun da sapıklara gün doğsun. Bugün sussaydınız yarın belki sözlü tacizden çıkıp fiziksel tacize dönüşecekti. Bu kez de ilkinde sustuğunuz için suçlanacaktınız. Kimin işine son verileceğini bilmem ama siz dik durun onurunuzdan taviz vermeyin.

Iyi ki soylediniz iyi ki duyuldu.
Herkes sizin arkanizdan atip tutsa da, onun adi cikti artik.
Herkes onunla konuşurken dikkatli olacak.
O da oyle atip tutamayacak eskisi gibi...
Size oyle derken sizin konusmayacaginizi varsayarak boyle konustu cunku o.
Siz ters kose yaptiniz.
Belki sizi cikarirlar ama o da eskisi gibi huzurlu olmayacak emin olun.
Hakkinizi arayın, siz suçlu degilsiniz

Uzun zamandır bu konuda bir şeyler yazmamışım onu farkettim. Bir kaç bilgi paylaşayım: olaydan sonra bu konuyla alakalı olarak algıladığım bir pozisyon değişikliğim olmuştu ve çok üzülmüştüm. Bu ooaydan sonra bana mobbing uygulanıyor sandım ama zamanla işler değisti benim yerime gelen asistan asistan demek biraz hafif kalıyor 46 yaşında baya tecrübeli müdür sıfatında bir kadındı aslında pozisyon değişikliği benle alakali degil de baskalarinin pozisyon degisikligi icin bir adımdı. Olaydan sonra çok işten çıkarılanlar oldu bir kaçı ağir toplardandı bu kadında onların yerine geçmek için gelmişti. Çok yıpratmıstim kendimi çok ağladım. Ama soğudu içim geçti gelen kadın bana inanılmaz destek oldu arkadaş gibi olduk olayı hic bir zaman anlatmadım oba ama sanki hep biliyor gibiydi. Hep korudu kolladı onla tanıştığım için sanslıyım.o adama bir sey olmadı yani isten çıkarılmadı ama itibarı sarsıldı yanında kimse kalmadı herkes bana destek oldu mudurun esi bile. Adama heo sert tavrini gosterdi. Mudurum bana bir sure tavir yapti ama sonra sanirim icerlendi ve sucluluk duygusundan midir nedir bir gun tum sirketin bir arada oldugu bayram toplantisinda benden helallik istedi gözlerim doldu. Sasırdım. Ve hatta adamin ismini vermeden baya onu kastederek kotu bir konusma yapti. O arada sirketin gidisati iyi degil. Ekonomik olarak. Sonra bomba BATTİK! 40 yillik firma battı (bazen çok mu ah ettim diye düşünmekden edemiyorum) bir çok insan magdur oldu çalısanlar haklarını alamadilar icerde maasi kalanlar tazminatini alamayanlar... o ara da hamileydim 6 ayliktim sanirim ya da 5 bucuk tam hatirlayamiyorum simdi gebeligimin 32 haftasinin dolmasina 1 bucuk ay vardi. Planim dogum iznine cikmakti devletten toplu parami alacaktim ama bu olaylar olunca suya dustu planlarim sandim ama patron vicdan azabindan midir nedir herkesi isten cikarsa da beni calışıyor gösterip devletten maasimi alana kadar bekledi sonra isten cikarilmisim gibi gosterip issizlik maasimi almami sagladilar sagolsunlar. Bunu yaptilar en azindan. Bu olay da iyi ki anlatmissin diyenler var bir de neden anlattin diyenler baslar da anlattigima pisman olsam da sonra iyiki de yapmisim dedim çok güzel itibarı sarsıldı. Zaten pek sevilen biri degildi bunu yayanlar da aslinda onu sevmeyenlerdi ha onlara kizginim bana sormadan boyle bir sey yapmalari gercekten adilikti cunku o an beni dusunmediler yani dusunduler ama ellerine de o adamla alakalı koz geçince değerlendirmek istediler biraz kullanildim yani.. neyse herkes dağıldı bir yerlere Allahın cezası adam ne yapıyor bilmiyorum ama inşallah birilerini taciz plani yapmiyordur bu bir ders olmustur ona da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…