Is yerinde taciz

Ya Zihnim aklım almıyor gerçekten elin adamı dediğiniz aynı iş yerinde çalıştığı insan iş hayatı içinde aynı ortamlarda aynı araçta olması kadar doğal ne olabilir bende 10 senedir iş hayatı içindeyim iş hayatı içinde maalesef ki ne yazıkkı her kadının başına böyle taciz olayları gelebiliyor böyle bir saçmalık olabilirimi her an tacize uğramayalım diye sürekli suçlu gibi onun arabasına binmem bu işte çalışmammı diyelim nerede kaldı bizim bir birey olduğumuz o pis düşünceliler adam insan olacak taciz etmiycek normal olan bu bizim kaçmamız değil benim eşim iş veren şirkette bayan avukat asistan biri sürü bayan çalışıyor bazen iş için avukatla gitmesi gerekiyor asitanlada işe girerken nediyecekler di ben sizinle arabaya binenem mi diyecek ti pes gerçekten bize böyle bir konudada yine kadını haksız çıkarttık pes daha çok kadın ölür bu ülkede

Dedikodu seklinde degilde keske resmi yoklardan sikayet etseydi ben onu savunuyorum hala..

Benim lafım size değil bu zihniyetteki herkese.
İğrendim gerçekten hemcinslerimden
Bu kadar cehalet
Bu kadar dar kafalılık olmamalı
Vah yazık kadına ki kendi hemcinsi bile dostu değil.

Benzer birşey yaşadım. Adamı rezil ettim. Tayin isteyip gitmek zorunda kaldı. Pis zihniyetli bazı insanlar benim onunla yemeğe çıktığımı falan düşündü sonrasında, yani kuyruk sallama muhabbeti. Ama zerre umrumda değil, yanına kalmadı ve kendimi açıklayamayacağım bir durumum olmadı o bana yeter. Kuyruğu sallamış olsam onu da saklamazdım ben biliyorum bunu, milletin ne bildiği çok da umrumda değil...

Hata yapmissiniz.

Kimseye anlatmamaliydiniz

ust yoneticilere gizlice sikayet edebilrirdiniz.

Ya ben oyle birsey demedim derse iftira derse.

Yanlis anlamayin haklisiniz ama iftira deyip siyrilabilir adam.

Son düzenleme:

Sert ve dik dur. Hakkını yedirme.
ÇAT ÇAT ÇAT CEVAP VER VE O ADAMI GÖNDERT ORDAN.
Sizi ve fabrikayı dava ederim de.

Öncelikle geçmiş olsun. Dünyada sözel veya fiziksel tacize uğramayan kadın ve hatta insan sayısı azdır. Maalesef.

İşyerinde taciz olayı daha yeni yeni konuşulan bir konu. Gündemi takip edenler Hollywood skandalını biliyordur. Düşünsenize bizim yıllardır beğeniyle izlediğimiz bir eli yağda bir eli balda onlarca Hollywood aktristi bir prodüksiyon çalışanı tarafından tacize uğramış. Hepsi birer birer dökülüyor şimdi.

Teoride çoğumuz idealist olduğumuz için "şikayet et" "dava aç" vs gibi akıllar vermişiz. Keşke öyle olabilseydi. Maalesef gerçekler genelde olayın üstünü örtmekle sonuçlanıyor. Konu sahibi şikayet etse bir şekilde adı çıkacak, dedikodusu yapılacak, kendi suçu yokken suçlanacak hatta belki de işinden olacak. Çok üzücü ama gerçek bu.

Sizin yerinizde olsaydım ben bu olaydan kimseye bahsetmezdim ama adama da olay yerinde tepkimi verir ve benzer bir davranış tekrarlanırsa göz yummayacağımı söylerdim. Sizin basiretiniz bağlanmış insanlık hali olabilir. Bir şekilde olay ortaya çıkmış. Türlü türlü tatsızlıkla baş edecek gücünüz yoksa ayrılın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Şaka gibi

O bazı el adamlarıni yetiştiren anneler bulundu mu diyeyim

Utandım mi diyeyim

Okuduklarima İnasım gelmiyor mu diyeyim ne diyeyim bilemedim ama bu dünyaya ait olmadığım kesin

Yok ya...
Çok yazık değil mi?

Kadınlar taciz edilmeye mahkum şu ülkede çünkü el adamının arabasına binmiştir, gece hava almaya dışarı çıkmıştır, şort giymiştir, kahkaha atmıştır... Bu zihniyete göre, taciz eden değil, tacize sebep olduğu için kadın suçlu(!)... Üstelik bunu dile getiren yine hemcinslerimiz...

Yazık... Şaka gibi...

Gerçekten çok üzüldüm ... Bunlar yüzünden konu sahibi hakliyken haksız işte... Bunlar yüzünden çoğu kadın sessiz kalıyor belki... Ne yalan söyleyeyim bir kızım var ve ben çok endiseliyim.

Gerçekten çok üzüldüm ... Bunlar yüzünden konu sahibi hakliyken haksız işte... Bunlar yüzünden çoğu kadın sessiz kalıyor belki... Ne yalan söyleyeyim bir kızım var ve ben çok endiseliyim.
Bunlar yüzünden çocuk yapmayı bile düşünmüyorum. Ciddi ciddi düşünmeye başladım son zamanlarda bunu. Gitgide daha kötü hale geliyor ülkemiz, zihniyetler çok kötü.

Yetiştirmek çok önemli. Kız çocuğu erkek çocuğu ayrımı olmadan, birbirine saygılı olabilmeyi aşılamalı ebeveynler ama maalesef kız çocuklarına kapat eteğini derken, erkek çocuğuna hatıra kalsın diye pipili fotolar çektiriliyor, hadi küfret ahahaha deniyor.

Allah kızınızı korusun. Tüm çocuklarımızı korusun.

ya bi de arabaya binmeseydin diyen hanımlar;

sokakta da taciz ediliyoruz o zaman sokağa çıkmayalım?

bence ülkenin ortasına bi çizgi çekelim. kadınlar bi tarafa erkekler bi tarafa.

hadi içinde tutamayıp bir arkadaşınla paylaşırsın ama 2-3 kişiye anlatmak gereksiz olmuş. şimdi lafın kimden çıktığı da anlaşılmaz. bir daha arabasına binmezdin iş dışında muhatap olmazdın olay kapanırdı. onu ciddiye almamış gibi davranabilirdin.

Tabi ki sizin bir suçunuz yok. Arabaya da binebilirsiniz bu çok normal ama bence iş yerindekilere söylemek yerine önce şikayet etmeliydiniz. Olay netleşince o kişiyi yine rezil edebilirdiniz. Ama şimdi dedikodu falan zor olacak sizin için.

Tabi ki sizin bir suçunuz yok. Arabaya da binebilirsiniz bu çok normal ama bence iş yerindekilere söylemek yerine önce şikayet etmeliydiniz. Olay netleşince o kişiyi yine rezil edebilirdiniz. Ama şimdi dedikodu falan zor olacak sizin için.

Bence de..kimseye anlatmadan belki ust yoneticelere gizlice anlatilabilirdi
Yani cunku bu sekilde calistigi yerde bu kadini bile suclayanlar olacak bu da gereksiz gerginlik yapacak kadinda.. dedikodu seklinde oldugu icinde bi sekilde istedigi sonuca ulasamayacak bence. Herkes niye takmis bu elin adami lafina :) babamin oglu degil ya, tabiiki elin herifi. Kadinlar kendilerini ne kadar koruyabilirse korusun bu gibilerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…