İş yerinde yemek meselesi

Merhaba hanımlar iş yerinde olduğum için çabucak yazmaya çalışacağım cevap veren olursa sevinirim. Bir kurum da yaklaşık 30 kişilik kahvaltı ve öğle yemeği yapıyorum. Kurumun temizliğide bana ait 8 6 olarak çalışıyorum. Patron iftar yemeği verecek diye söylenti var ve bana hiç bir şekilde söylemeden yemeği benim yapmamı isteyecekmiş. Gün içinde benim görevim olan yemek yapma işi harici iftar menüsü hazırlamamı beklemesi normal gelmedi bana. Ben bu iftar yemeğini hazırlamak istemiyorum gün içinde yeterince yoruluyorum zaten bunu henüz bana söylemediler. Söylediklerinde nasıl yapamayacağımı söylemeliyim. Yapamam desem patron yardımcısı biraz manipülatif bir kişi geçmişte işim olmayan konuları bana yaptırmak istemeleri hakkında sorun yaşamıştık. Onları uygun bir dille nasıl geri çevirebilirim.
Normalde işiniz neyse onu yapmalısınız yani yemekse yemek temizlikse temizlik fakat bizim ülkemizde hepsini bir çalışana yüklemek alışkanlık olduğu için işin içinden çıkamıyoruz. Annemde öyle sadece aşçılık yapacağı yerde temizlik, çay, aşçılık dahil olarak çalışıyor maalesef. Ben ona diyorum gerekirse çık bu kadar öldüresiye çalıştıramazlar seni diye ama o çıkarsam iş bulamam diyor haklı olarak yaşadığımız yer çok küçük bir şehir gerçektende bulamıyor. Oda 15 kişiye yemek hazırladığı gibi en zoru patronu ve muhasebecisine özel kahvaltı ve özel menü hazırlıyor bu hepsinden daha çok zorluyor onu. Ben dişinin gösterilmesinden yani açıkça hepsine yetişemeyeceğini bu işe hepsini yapmak için girmediğini söylenmesinden yanayım. Sizde Patron böyle bir istekte bulunursa kibar bir dille akşam yemeğini değil o zaman iftarı hazırlayacağınızı söyleyin ikisini bir nasıl yapacaksınız akıl işi değil. Patronlar öyledir karşısındakini bastırabilmek için ters yanını gösterir her zaman ama söyleyin siz kaldıramayacağınızı en kötü yanınıza o gün için yardımcı getirmesi gerektiğini söyleyin bence.

İftar yemeği 30 kişilik olmayacak fakat benim hasta olduğum zaman bile çok zor izin alıyorum ailemde covid pozitif çıktığında test vermeye gittim sonucu alana kadar bile iş yerindeydim siz düşünün artık.

Kaç kişilik olacak?

İftar yemeği 30 kişilik olmayacak fakat benim hasta olduğum zaman bile çok zor izin alıyorum ailemde covid pozitif çıktığında test vermeye gittim sonucu alana kadar bile iş yerindeydim siz düşünün artık.
Ben pozitifken bile işe gittim 😂 sonra da istifamı verdim. Maalesef söyleyebileceğiniz hiçbirşey yok böyle işverenlere. Ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin.

Bu işe ihtiyacım var malesef
O zman ne ağzınız n tadını bozun nede bişey diyin deseniz moral bozulacak gelişmeler olur.kendinizi çok yormadan yaoamaya çalışın.malesef özel sektör böyle.ben çalışırken de neler yaşadım .Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ben başka bisey demiyorum

Merhaba hanımlar iş yerinde olduğum için çabucak yazmaya çalışacağım cevap veren olursa sevinirim. Bir kurum da yaklaşık 30 kişilik kahvaltı ve öğle yemeği yapıyorum. Kurumun temizliğide bana ait 8 6 olarak çalışıyorum. Patron iftar yemeği verecek diye söylenti var ve bana hiç bir şekilde söylemeden yemeği benim yapmamı isteyecekmiş. Gün içinde benim görevim olan yemek yapma işi harici iftar menüsü hazırlamamı beklemesi normal gelmedi bana. Ben bu iftar yemeğini hazırlamak istemiyorum gün içinde yeterince yoruluyorum zaten bunu henüz bana söylemediler. Söylediklerinde nasıl yapamayacağımı söylemeliyim. Yapamam desem patron yardımcısı biraz manipülatif bir kişi geçmişte işim olmayan konuları bana yaptırmak istemeleri hakkında sorun yaşamıştık. Onları uygun bir dille nasıl geri çevirebilirim.
1 kerelik bir seyse yapilir ne olacak? En kotu ertesi gun icin izin istersiniz 🤷🏼‍♀️

Kızlar bir çoğunuza tek tek cevap vermeye çalıştım ama şimdi şöyleki ben bu yemeği yapmak istemiyorum evet 1 kerelik ama 2 seneye yakın oldu burda çalışmaya başladığım bana karşı hiç bir şekilde anlayış olmadığı için bende onların isteklerini yapmak istemiyorum tamam 10kişi çok değil yapıladabilir ama yeri geldi çocuğum hasta oldu izin alamadım annem bakıyo çocuklarıma annem düştü kafası dikişli çocukları bıraktım işe gittim kuruma ek iş yapmam istendi mesai öderseniz yapabilirim dedim ödememek için gün içine sıkıştırdılar bir hafta hasta olarak çalıştım bu benim işim diye kendimi zorladım en son acillik olunca bir gün izin istedim beni ilgilendirmez bul yerine birini olmadı ananı bacını yolla dediler velhasıl iftar yemeği değil asıl derdim sadece artık onlara prim vermek istemiyorum.

Bence iftarı da hazırla ama sana extra 1 gunluk maaş vermelerini talep et

Cok yorulursun ama en azından eline az daha para gecer ve kotu olmazsın patronla

Kızlar bir çoğunuza tek tek cevap vermeye çalıştım ama şimdi şöyleki ben bu yemeği yapmak istemiyorum evet 1 kerelik ama 2 seneye yakın oldu burda çalışmaya başladığım bana karşı hiç bir şekilde anlayış olmadığı için bende onların isteklerini yapmak istemiyorum tamam 10kişi çok değil yapıladabilir ama yeri geldi çocuğum hasta oldu izin alamadım annem bakıyo çocuklarıma annem düştü kafası dikişli çocukları bıraktım işe gittim kuruma ek iş yapmam istendi mesai öderseniz yapabilirim dedim ödememek için gün içine sıkıştırdılar bir hafta hasta olarak çalıştım bu benim işim diye kendimi zorladım en son acillik olunca bir gün izin istedim beni ilgilendirmez bul yerine birini olmadı ananı bacını yolla dediler velhasıl iftar yemeği değil asıl derdim sadece artık onlara prim vermek istemiyorum.
Keşke çıksaydınız o dönem işten 🤷‍♀️ ya da alsaydınız rapor gitmeseydiniz işe..sonuçta siz hasta olmanızdan kaynaklanan yasal izinlerinizi bile kullanamayacağınız bir iş yerinde çalışıyorsanız bu yemeği yapıp yapmamanız da sizin gönlünüze bırakılmayacaktır .Bence şu an boşuna kendinizi dolduruyorsunuz 🤷‍♀️

Evet ama bu kurumdan hepimiz ekmek yiyoruz hepimiz bişeyler yapmak zorundayız bende ek olarak bi çok şeyi yapıyorum diyo müdür yardımcısı olan kişi etik değil dediğimde yanlışsın cevabı alıyorum.
Bana söylenmedi benim programım var iptal edemem önceden söyleseydiniz yapmazdım diyin. Böylece size söylemeden sizinle ilgili plan yapmamayı öğrenirler

Ben şimdi topa tutulacağım ama bir yemek söz konusu ise yemek personelinden bunu istemeleri normal değil mi?

Evet doğrusu dışarıda iftar vermeleri ama 30 kişilik olduğuna göre firma büyük değil, dışarıdan yemek firması ile anlaşmamak için elemanları var gibi duruyor sadece.

Yani bunu hepimizin yaşayabileceği fazla mesai'den farklı görmüyorum ben. Karşılığı istenebilir o da idari kadroda olunmadığı için.

Durumun şirket şöförünün gece yarısı patronu havaalanından almasından çok farkı yok ki. Ek mesaidir kabul ediyorum ama kabul etmeme durumunuz olduğunu düşünmüyorum.

Böyle konularda hemen iş tanımı dışında deniyor ama, gerçekten kimin yaptığı iş direkt kelimesi kelimesine tanımlı ve asla kaymıyor? Hani ben kendi işimi yapıyorum, yalnız çalışıyorum, bende yok bu sınır kimde var bilmiyorum. Ya da mutfak personelinin ek öğün çıkarması iş tanımı dışı mıdır? Bence değil.

Mesai konusuna odaklanabilirsiniz.

Ramazan müddetince kahvaltı ve öğle yemeği yapmaya devam ettiniz mi?
Bazı şeyler için gereksiz sorun çıkarmaya gerek yok.
Yemeği hazırlarsınız mesai saatleriniz dahilinde.
Bulaşık vs mesai sonrası içinde yardımcı yada ek ücret talep edilebilir.
Büyütülecek bir durum yok.
İster masabaşı çalışın ister bu şekilde duruma göre ek işler çıkabilir. Sorun çıkarmaya değmez.

kahvaltı 30 kişi
Öğlen yemeği 30 kişi
Temizlik
Bir de çay,kahve 30 kişilik yaptığınızı farzediyorum
valla ağzım açık kaldı.
Kaç para maaş veriyorlar acaba?asgari ücrete bu sıkıntı çekilmez.
Bu kadar yükün üstüne,bir de iftar yemeği.

İşte böyle anlatın.
Kaldırabileceğimden fazla yük alıyorum, ihtiyacım varken izin alamıyorum, nasıl yapayım bu kadar işi deyin.

Yapamam derseniz sorun olur gibi geliyor artı mesai versinler

Bunları ifade etseydiniz sizden iftar istediklerinde.

Bir defaya mahsus bir şey ise bence hoş görülebilir.
Birde henüz konuşulmamış şimdiden kendinizi bununla meşgul etmeyin.

Siz anlaşmanız olan iki öğünü yapıyorsanız ek iş için de ek ücret talep etmelisiniz. Ya o gün öğlen yemeği yerine iftar hazırlayın yada iftar için size ek ücret ödensin.

Yerinizde olsam patron bana bu istekle geldiğinde, öğle yemeği yerine iftar hazırlayacağımı ama mesaim bitince çkkacağımı söylerim. Yapabileceğim en büyük kolaylık bu olur, gerisi sizin probleminiz çağırın birini yapsın derim. Hastalığıma, sağlık sorunlarıma bile anlayış göstermeyen birine hiç anlayış göstermem.
Verdikleri üç kuruşla iliklerine kadar sömürmeyi kendinde hak görüyor bazı aklı evveller.

Back
X