- 23 Temmuz 2014
- 6.471
- 17.684
- 448
Normalde işiniz neyse onu yapmalısınız yani yemekse yemek temizlikse temizlik fakat bizim ülkemizde hepsini bir çalışana yüklemek alışkanlık olduğu için işin içinden çıkamıyoruz. Annemde öyle sadece aşçılık yapacağı yerde temizlik, çay, aşçılık dahil olarak çalışıyor maalesef. Ben ona diyorum gerekirse çık bu kadar öldüresiye çalıştıramazlar seni diye ama o çıkarsam iş bulamam diyor haklı olarak yaşadığımız yer çok küçük bir şehir gerçektende bulamıyor. Oda 15 kişiye yemek hazırladığı gibi en zoru patronu ve muhasebecisine özel kahvaltı ve özel menü hazırlıyor bu hepsinden daha çok zorluyor onu. Ben dişinin gösterilmesinden yani açıkça hepsine yetişemeyeceğini bu işe hepsini yapmak için girmediğini söylenmesinden yanayım. Sizde Patron böyle bir istekte bulunursa kibar bir dille akşam yemeğini değil o zaman iftarı hazırlayacağınızı söyleyin ikisini bir nasıl yapacaksınız akıl işi değil. Patronlar öyledir karşısındakini bastırabilmek için ters yanını gösterir her zaman ama söyleyin siz kaldıramayacağınızı en kötü yanınıza o gün için yardımcı getirmesi gerektiğini söyleyin bence.Merhaba hanımlar iş yerinde olduğum için çabucak yazmaya çalışacağım cevap veren olursa sevinirim. Bir kurum da yaklaşık 30 kişilik kahvaltı ve öğle yemeği yapıyorum. Kurumun temizliğide bana ait 8 6 olarak çalışıyorum. Patron iftar yemeği verecek diye söylenti var ve bana hiç bir şekilde söylemeden yemeği benim yapmamı isteyecekmiş. Gün içinde benim görevim olan yemek yapma işi harici iftar menüsü hazırlamamı beklemesi normal gelmedi bana. Ben bu iftar yemeğini hazırlamak istemiyorum gün içinde yeterince yoruluyorum zaten bunu henüz bana söylemediler. Söylediklerinde nasıl yapamayacağımı söylemeliyim. Yapamam desem patron yardımcısı biraz manipülatif bir kişi geçmişte işim olmayan konuları bana yaptırmak istemeleri hakkında sorun yaşamıştık. Onları uygun bir dille nasıl geri çevirebilirim.